Blij en zeer verrast nam afgelopen week Aad de Mos contact met mij op met de mededeling dat hij prachtige voetbalfoto’s uit zijn voetbalverleden voor mij had. De afspraak werd gemaakt, vrijdagmiddag 16.00 uur bij café restaurant Sir Winston van Harry Ballemaker. Voor de oud-voetballers onder ons ook wel bekend als café De Halve Maan.

Het werd een geweldige middag en onder genot van een hapje en een drankje schudde Aad de ene na de andere prachtige anekdote uit de Haagse voetbalhistorie uit zijn mouwen. Het is verbazend hoeveel Aad nog steeds over de Haagse voetbalhistorie weet, van namen van spelers tot de prestaties van de clubs. Uiteraard kwamen ook zijn prachtige herinneringen van zijn periode als voetballer bij Hsv ADO en RVC en als trainer bij o.a. Wilhelmus en De Valkeniers ter sprake.

Het is geen geheim dat Aad de Mos fan is van onze website en dat hij deze regelmatig bezoekt. Als dank en respect overhandigde hij hiermee vele bijzondere nostalgische foto’s uit zijn voetbalverleden.

Het was een middag die ik niet snel zal vergeten. Bedankt Aad!

Rob Pronk