De vrienden voetbalclub SPOrt Kameraden Onderling (v.v.SPOKO) is de naam die werd gekozen na opheffing van Sportzaak Frans Kouwenhoven in de Winkelstede v.v. SPOrthuis KOuwenhoven.
De vrienden voetbalclub SPOKO (SPOrt Kameraden Onderling) was vooral actief met recreatief (veld)voetbal in de jaren 1977 t/m 1988 op de wekelijks op de vrijdagavond bij de v.v. DZS op Ockenburgh.
Naast de wekelijkse vrijdagavondwedstrijden organiseerde SPOKO ook jaarlijks een gezellig en sportief lagere elftallen toernooi, met in het pauze programma een dames of jeugdwedstrijd met een SPOKO dames of jeugdelftal. De vrijdagavondwedstrijden werden altijd afgesloten met zeer lange derde helft in de oergezellige kantine van DZS. De toernooien werden elke keer weer afgesloten met een spetterende feestavond en clubloterij met sponsoring van Sportprijzen Duijnstee en Beltona en vele andere sponsoren. Ook zijn wij de optredens niet vergeten van o.a., disco Calactica, Hans de Bruin van DZS, Ed Bernardo, enz.
Waarom dit bericht en dit verhaal?
Wij, een aantal oud-leden van SPOKO, willen graag in 2016 een reunie organiseren mede naar aanleiding van een artikel “Anders bekeken” uit het AD (8maart 2016 over DZS) van Martin van Zaanen.
Het blijkt na een flink aantal weken zoektocht oud-leden met allerlei oproepen verdomd moeilijk om alle oud-leden weer te vinden, en wij willen ook heel graag oud-tegenstanders, relaties, vrienden, supporters, scheidsrechters, enz. zien te vinden en bereiken. En als we die hebbe gevonden willen we die ook graag uitnodigen voor onze reunie. We beseffen dat het gaat om een generatie die toen nog niet zo mobiel bereikbaar was en ook helemaal niet digitaal was. Misschien nu wel? En misschien hebben zij die wij zoeken wel familie, kinderen, kleinkinderen die ooit van SPOKO hebben horen vertellen? Juist die generatie willen vragen ons te helpen met onze zoektocht. Iedereen kan helpen door deze oproep te plaatsen op de vereniging website, hun eigen faceboek, in de clubkrant ……. of waar dan ook. Help ons, please!!!!!

Bij voorbaat vriendelijk dank,

Martin Roos
06-41281963
mjroos@caiway.nl