Door het coronavirus wordt er dit jaar dus geen Haagse Voetbalhistorietoernooi gehouden en hierdoor zien we de jaarlijkse financiële injectie voor onze website wegvallen. Ook het feit dat het aantal sponsoren voor onze website nog maar miniem zijn hadden wij vorige maand al besloten om onze aparte Haagse Voetbalhistorie foto-site, met duizenden foto’s van alle HVH-toernooi foto’s, op te heffen. Moeilijke financiële tijden dus, maar dit is uiteraard overal in Nederland het geval.

Dit gelezen te hebben besloot Rob van der Vegt om op Facebook “Vrienden van website Haagse Voetbalhistorie” op te gaan richten om hiermee een kleine bijdrage bij elkaar te verzamelen voor onze website. Een prachtig initiatief dat later ook nog eens werd opgepakt door Gilbert Kolenel.

Inmiddels hebben al vele bekenden uit de Haagse voetbalhistorie zich aangemeld als “Vriend van de website Haagse Voetbalhistorie” en wij zijn jullie daar enorm dankbaar voor.
Benieuwd hoe je “Vriend van de website Haagse Voetbalhistorie” kan worden en welke voetballers dit allemaal al gedaan hebben? Klik dan hier om dit allemaal te bekijken.

Deze “crowdfunding actie” heeft mij zeer verrast maar ook zeer vereerd. Ik zal de komende periode eens gaan nadenken hoe ik onze “Vrienden van website Haagse Voetbalhistorie” tegemoet kan gaan komen. Misschien een paar keer per jaar met een voetbalblad (of zo’n ouderwets voetbalkrantje) uitkomen of zoiets? Heeft u nog ideeën of wil je mij graag helpen (ondersteunen) bij dit, laat het mij dan weten.

Iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen wil ik alvast enorm bedanken. Jullie krijgen sowieso een vrij kaartje voor m’n (binnenkort) opengaande Haagse Voetbalhistorie museum!

Rob Pronk
website Haagse Voetbalhistorie