Op vrijdagmiddag 18 juni j.l. voldeed zich één van de mindere dagen (laat ik maar zachtjes uitdrukken!) in mijn bestaan wat betreft mijn hobby over de Haagse voetbalhistorie. Bijna drie jaar lang zijn we bezig geweest met het maken van ons Haagse Voetbalhistorie museum maar een gigantische wolkbreuk boven Scheveningen heeft binnen een half uur veel kapot gemaakt.

Juist op dat moment was ik niet aanwezig maar toen ik later aankwam stond m’n hele privémuseum blank. Vele foto’s die ik keurig in kartonnen dozen onder de bankjes had opgeslagen waren drijfnat geworden en ook boeken dobberden in het rond. Ook een aantal grote fotolijsten met shirtjes er in en de vitrinekasten stonden op de grond in het water.

Samen met m’n vrouw en Wim Taal (oud vv De Zwarte Schapen icoon) zijn we alles maar gaan dweilen en proberen droog te maken. Vooral de vele foto’s hebben we één voor één voorzichtig moeten droogmaken
Verder hebben we het gehele groene tapijt, wat net een jaar geleden was gelegd, moeten verwijderen. Een kleine ramp dus om dit mee te maken. Veel wat ik jaren heb opgebouwd en altijd zeer zuinig op ben lijkt dan ineens verloren te gaan.

Wat dan weer wel mooi was is dat na de melding (met filmpje) op de social media van de overstroming van ons HVH-museum heel veel mensen direct massaal hun hulp aanboden. Veel kon er verder niet meer gedaan worden maar toch, dit medeleven en aangeboden hulp doet mij enorm goed. Ik wil een ieder daarvoor dan ook hartelijk bedanken.

De komende tijd gaan we maar even kijken of de schade is te herstellen en alles weer opbouwen. We laten ons toch niet zo maar uit het veld slaan!

Rob Pronk