Nadat ADO onlangs de kwartfinalestrijd om de KNVB-beker van NEC uit Nijmegen verloor en ik toevallig in dezelfde week een zoektocht van de door ADO gespeelde KNVB-bekerfinales in beeld probeerde te brengen kwam ik tot de conclusie dat de veelheid aan door mij opgespoorde krantenkoppen meer zouden zeggen dan duizend woorden. Dat ADO na de tweede wereldoorlog liefst zeven KNVBbekerfinales heeft gespeeld zegt veel over bekerbelangen die de groen/gelen door de decennia heen gekoesterd zullen hebben. In aansluiting op de behaalde bekerfinales heb ik daar waar van toepassing belangrijke Europese (o.a. Europa Cup 2 en UEFA-cup) wedstrijden door middel van alleszeggende krantenknipsels – op chronologische tijdvolgorde – voor u in kaart gebracht. Overigens zijn tevens diverse Europese ADO intertoto-avonturen in deze column opgenomen.

Voor echte ADO-aanhangers en andere voetballiefhebbers zullen de getoonde krantenkoppen een feest der herkenning zijn. In deze column treft u o.a. namen van Maassen tot Rontberg – van Kila tot Melis – van Mansveld tot Schoenmaker – van Happel tot Kraaij – van Advocaat tot Thie – van Pas tot van den Oever – van van der Burch tot Korevaar –  van Clavan tot Timmermans – van Heijnen tot Rijnvis – van Schuurman tot Haak – enz.  Graag uw reacties.

Voor de schitterende plaatjes van ADO bij de column van Rini Toet zie: ADO Cupwedstrijden in woord en beeld (klik op blauwgearceerde tekst).

De columns van Rini Toet worden mede mogelijk gemaakt door BeDe Kamerverhuur