Geweldig die zorgvuldig bijgehouden plakboeken! Uit inmiddels bijna vijftien jaar ervaring ben ik er wel achter gekomen dat zo’n acht van de tien oud-voetballers wel een plakboek over hun voetbalverleden hebben bijgehouden.
Zo kregen we bijvoorbeeld van Willem Looije heel veel zorgvuldig bijgehouden plakboeken van zijn Lvv De Postduiven. Deze plakboeken, uit de jaren tachtig, negentig en tweeduizend, geven niet alleen de verrichtingen van het eerste elftal van De Postduiven weer maar van alle clubs die bij De Postduiven in de klasse waren ingedeeld. Immers in die tijd hadden we nog heel veel kranten zoals de Haagsche Courant, Het Binnenhof, Het Vaderland en het Vrije Volk waarin veel aandacht werd besteed aan ons Haagse amateurvoetbal.
Zo speelde bijvoorbeeld De Postduiven in het seizoen 1990-1991 in de zondag Hoofdklasse A van de HVB met daarin als tegenstanders: ADS, Duindorp SV, DUNO, sv EOC, REMO, SOA, SVH, VDS, VVM en Westerkwartier.
Dankzij het plakboek van Willem hebben we inmiddels alle verrichtingen van de eerste elftallen uit deze zondag Hoofdklasse HVB op onze website kunnen bijwerken. Neemt u dus gerust een kijkje bij de historie van al deze clubs.
Heeft u ook nog plak- en fotoboeken van een bepaalde club uit de Haagse voetbalhistorie thuis liggen dan zouden wij deze dolgraag even willen lenen. Uiteraard gaan wij daarmee zorgvuldig mee om en krijgt u het plakboek weer netjes terug.

We zijn te bereiken via ons emailadres: haagse.voetbalhistorie@gmail.com