Niet alleen mensen uit de Haagse regio waarderen onze website en boeken maar zo langzamerhand krijgen we ook steeds meer fans door heel Nederland heen. Gisteren ontvingen wij deze prachtige mail van Klaas Dijkstra uit Friesland, die ons nieuwe fotoboek heeft besteld:

Hartelijk dank Rob! Ik zie het boek “Wij zijn Haagse Voetbalhistorie” graag verschijnen.

Ik wil je complimenteren met jouw website. Kortgeleden werd ik hier op geattendeerd. Ik ben nog nooit in Den Haag geweest en ken de meeste clubs, m.u.v. een handvol dus niet. Toch is het fijn leesmateriaal.

Zelf woon ik in Friesland. Ik verzamel jubileumboeken van Friese amateurclubs en heb er inmiddels zo’n 330. In 2016 ben ik begonnen met de Facebookpagina “Historisch Amateurvoetbal in Friesland”. Dat was best succesvol. Na 3 jaar zat ik op een kleine 3500 volgers. Helaas werd de site onbestuurbaar nadat ik met mijn privé-account stopte. Daarvoor, rond 2012 heb ik een boek geschreven over de meest scorende amateurvoetballers uit onze provincie (genaamd Killers). Kortom, we hebben dezelfde interesse. Met bewondering kijk ik naar alle initiatieven van jou/jullie. Zelf heb ik ook regelmatig ideëen in die richting. Materiaal genoeg in ieder geval, al is het afzetgebied anders. De Hagenees verschilt dag en nacht van de Fries. Waar in Den Haag jaarlijks clubs lijken te verdwijnen of te fuseren blijft hier alles bij het oude. Prachtig natuurlijk, maar het levert wel minder stof tot schrijven op vwb verdwenen clubs of sportparken.

Nogmaals mijn complimenten. Met jouw boekenserie ben ik zaterdag ook begonnen. Van Malieveld tot Melis Stokelaan had ik rap uit. Ik kijk uit naar de vervolgen!

Vriendelijke groet,

Klaas Dijkstra
Hurdegaryp (Friesland)

Kijk hier doen we het allemaal voor, dit soort berichten houden ons gemotiveerd! Dank je wel Klaas voor de mooie woorden. Het boek is onderweg naar Friesland.

Heeft u ook interesse in ons prachtige fotoboek (30×30 en 200 bladzijden vol foto’s), mail dan naar haagse.voetbalhistorie@gmail.com