WEET JE HET NOG: VIOS INTERNATIONAAL JEUGDTOERNOOI: ‘IEDEREEN HEEFT HET ER NOG ALTIJD OVER’
Het jaar 2021 ligt achter ons en ja…corona houdt ons nog altijd in de greep! Allereerst een gelukkig, gezond en sportief 2022 toegewenst!! Maar laten we even stilstaan bij ons cluppie, want VIOS blijft onze club, dat is voor velen een deel van ons leven en door het jaar heen valt de naam van de club nog regelmatig!! Goed nieuws begin dit jaar want er werd een boek uitgegeven met de titel: Vooruitgang Was Ons Streven’ , uitgebracht door twee VIOSSERS t.w. Chris Willemsen en Ton Beije!! Zeer de moeite waard om te lezen. Heb jij het boek nog niet maar wil je het hebben, laat dan even weten!!
Het voornemen was ook om met Pasen een reünie te organiseren vanwege het feit dat het 50 jaar geleden was dat het 1e Internationale Jeugdtoernooi werd georganiseerd. Geloof me, nog velen hebben het over ‘dat VIOS Paastoernooi’ bij welke club ik ook kom. Totdat iemand zei: ‘daar moeten jullie wat mee doen’ dat is zo uniek geweest!! Een reünie VIOS Internationaal Jeugdtoernooi met o.a. spelers, begeleiders, trainers , scheidsrechters, ballenjongens , werkgroepen enz ! Een feest der herkenning moest het gaan worden, moest zeg ik er bij want Corona bleek de grote spelbreker te zijn. Het risico vinden wij als (voorlopige initiatiefnemers (Bert de Kroon, Renate den Heijer, Hans van Laar, Hans Schuller en Rene Marquard) te groot om deze activiteit door te laten gaan en hopen wij van harte dit te doen met Pasen 2023!!
Wij hebben jullie hulp hard nodig, want we willen zoveel mogelijk (foto/krantenknipsels, enz) materiaal over het toernooi zien te verzamelen van 1972 tot en met 2000 (?) Er zal een speciale facebook pagina worden aangemaakt waar je alle foto’s naar toe kan sturen en er volgt nog een speciaal e mail adres! Wij zijn bijzonder dankbaar dat wijlen erelid Henk Schuller alle boekjes in zijn bezit had en nu in het archief staat bij Peter Brandsen. We kunnen uiteraard heel veel informatie uit deze boekjes halen en er staan zoveel namen in van weleer…….daarnaast hebben wij nog twee videobanden van het VIOS Internationaal Jeugdtoernooi die wij om zullen zetten in een DVD. Wie weet hebben jullie ook nog beeldmateriaal
Mocht je in de organisatie ook een bijdrage willen leveren laat dan even weten.
Ik sla twee willekeurige boekjes open en zie het voorwoord van Mario van der Ende (voormalig toparbiter) uit 1990: Zo schrijft hij onder andere: VIOS ziet goed in dat sterke jeugdtoernooien een club een bepaalde prestige geven. Reeds vele jaren staat Pasen voor de Haagse voetballiefhebber in het teken van een bezoek aan een van de betere jeugdtoernooien in Den Haag.
Jan Zwartkruis (bondscoach 1979) Het toernooi geniet niet alleen in Nederland goede faam . maar ook tot ver over de landsgrenzen heeft het haar vleugels uitgeslagen. De Organisatie verdient een groot compliment. Met als laatste mooie zin: Grote dank aan de “werkers van het eerste uur” , die niet alleen hun beste krachten maar heel hun hart verpand hebben aan dit Haagse Jeugdtoernooi.
We houden jullie op de hoogte en wij hopen op jullie enthousiasme te mogen rekenen
Namens Bert, Hans, Hans , Renate en René