Oud-leden van HSV Westerkwartier-Kijkduin komen tijdens het WK-voetbal bijeen voor een reünie. Op vrijdagavond 20 juni worden, in woord en beeld, rood-witte herinneringen opgehaald in het clubhuis van DUNO. Belangstellenden kunnen zich inschrijven per e-mail (zie hieronder).

De Haagse voetbalclub Westerkwartier (‘de Rood-borstjes’) werd opricht in 1934 en speelde onder meer aan de Duinlaan. Na de uitbreiding met een softbal- en tennisafdeling betrok de club een nieuw complex aan de Machiel Vrijenhoeklaan. Westerkwartier (WK) werd in 1994 opgeheven. Precies twintig jaar later komen de leden opnieuw bij elkaar, niet toevallig tijdens het WK voetbal.

De organisatie vraagt oud-Westerkwartierders om vooraf (gedigitaliseerde) foto’s en filmpjes op te sturen. Deze worden getoond tijdens de reünie, die om 16.00 uur begint in het clubhuis van DUNO (Mgr. Nolenslaan). De ‘keukenploeg’ van Henk Tramper zorgt voor een passend WK-menu. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Marco van Peppel en Hans Keehnen (Mr. Cane).

Westerkwartier-Kijkduin bracht tijdens het zestigjarig bestaan een aantal bekende voetbalnamen voort. De latere FC Den Haag-trainer Pim van de Meent speelde in het eerste elftal van WK;  scheidsrechter Mario van der Ende was er eind jaren zeventig jeugdtrainer.  Het eerste elftal, dat jarenlang uitkwam in de 3e en 4e klasse KNVB, werd onder meer getraind door Cor Pijtak en Jan Lobel. Bekende Westerkwartier-bestuurders waren onder meer George Dittmar, Frans Bersch, Jan Bom en Gerard van Reijsen. De huidige voetbalmakelaar Rodger Linse speelde als junior in het rood-wit van Westerkwartier. In 1981 speelde WK een hoofdrol in een bizarre degradatie-competitie met RAVA en Spoorwijk. Na een strafschoppenserie in het Zuiderpark-stadion degradeerden de rood-witten.

Verdere informatie over de reünie van Westerkwartier volgt na aanmelding via reunie.westerkwartier@gmail.com en is binnenkort te vinden op de Facebookpagina van de reünie van Westerkwartier-Kijkduin.

Voor de Facebookpagina van de reunie klik hier.
Voor de historie van H.s.v. Westerkwartier klik hier.

Elftalfoto van H.s.v. Westerkwartier uit de jaren '70, spelend op het oude terrein aan de Duinlaan.

Elftalfoto van H.s.v. Westerkwartier uit de jaren ’70, spelend op het oude terrein aan de Duinlaan.