Op 14 april 1919 richten een paar buurtjongens uit de Van Ostadestraat in de Schilderswijk te Den Haag een voetbalclub op. Het is niet zo algemeen bekend dat de oorspronkelijke naam D.S.S. was, hetgeen betekende “Door Samenwerking Sterk”. De naam D.S.S. werd al snel veranderd in “Samenspel Overwint Alles”, oftewel S.O.A.

In augustus 2002 vertrok de Hsv SOA van haar oude terrein bij Kijkduin naar het nieuwe sportcomplex “Zonneveld” in de wijk Wateringse Veld. Toen Hsv SOA eenmaal was gevestigd in Wateringse Veld het oude, gingen er reeds stemmen op om de naam te wijzigen. Een nieuwe start een nieuwe naam. Echter door de emotie en de angst om met het wijzigen van de naam SOA ook de eigen identiteit te verliezen, besloot de club destijds dit tijdelijk uit te stellen. Later stelde het bestuur dan toch voor om met ingang van het voetbalseizoen 2006-2007 de naam Hsv SOA te wijzigen in sportvereniging Wateringse Veld.

Inmiddels zitten we dus in het jaar 2019 en dat betekent dat het bijna 100 jaar geleden is dat de Hsv SOA werd opgericht. Ter ere van het 100-jarig bestaan vindt er op zaterdag 20 april van 16.00 t/m 20.00 uur op sportcomplex “Zonneveld” een grote reünie plaats voor iedereen die ooit lid is geweest van Hsv SOA.