Binnen het Haagse voetbalwereldje kijkt men vol enthousiasme terug op vroegere voetbaltijden. Het maakt niet uit wie je ontmoet er is altijd sprake van ouwe jongens krentenbrood en voor je het beseft ben je te laat voor het eten omdat een veelheid aan voetbal anekdotes de revue is gepasseerd. Onder het motto dat we een volgende keer verder praten worden humoristische, roemruchte en nostalgische voetbalgesprekken afgebroken en betrap je jezelf erop dat je met een big smile op je gezicht huiswaarts gaat. Herkenbaar? Wat mij betreft een overbodige vraag.

Deze middag mocht ik van Rob Pronk, van de website Haagse Voetbalhistorie, een boekwerk getiteld “Van Kloor tot WIK tot Blans en VUC” in ontvangst nemen waarna ik bij thuiskomst vol enthousiasme door dit historische voetbaldocument ben heen gewandeld. Het betreft versie nummer acht en ik kan u nu al melden dat alle facetten van onze Haagse voetbalhistorie aan bot zijn gekomen. Evenals in de eerste zeven (jaarlijkse) edities raakt auteur Rob Pronk o.a. een veelheid aan (voormalige) voetbalverenigingen en personages die veel voor het Haagsche voetbal hebben betekend.

Het is mijns inziens van essentieel belang dat het Haagse voetbalerfgoed in de boeken van Rob Pronk beschreven blijft worden en ik beschouw het als een voetbalrijkdom dat in mijn boekenrek alle boekwerken van de eigenaar en de beheerder van het Haagsche voetbalmuseum terug te vinden zijn. Het voetbalmuseum dat door de voormalige spits van SV’35 door de jaren heen geleidelijk aan is opgebouwd en er tijdens mijn bezoek vanmiddag voortreffelijk uitzag. Wat mij betreft een aanrader om dit museum te bezoeken waarbij u tegelijkertijd een van de acht, of wellicht alle, boekwerken kunt aanschaffen.

Rini Toet
24-11-2021

Nou als we dan toch reclame maken….. Dit boekje is voor slechts 17,50 het ideale cadeau voor iedere Haagse voetbalhistorie liefhebber! Ook bij Rob zelf te koop! Mail naar: haagse.voetbalhistorie@gmail.com voor meer informatie