Naar aanleiding van mijn artikel over stadion “Houtrust” kreeg ik een dag later een fantastische mail van Rob Vegt in mijn inbox. Rob is de zoon van Jan Vegt, de o.a. voormalig penningmeester van Scheveningen Holland Sport en ook Erelid van Svv Scheveningen.

In zijn mail stond o.a het volgende;
“Goedemiddag Rob Pronk, bedankt voor je bijdrage in de Scheveninger van dinsdag 29 juni jl. onder het kopje “Herinneringen aan ‘ons’magische Houtruststadion. Altijd leuk om over Houtrust te lezen.

In het begin van de jaren zestig had ik als hobby; wedstrijdverslagen, persfoto’s  en e.e.a. over de historie van (Scheveningen) Holland Sport te verzamelen. Mijn vader Jan Vegt was penningmeester van SVV Scheveningen, daarna van Scheveningen Holland Sport en weer daarna van SVV Scheveningen. Hij heeft heel wat jaren van Houtrust meegemaakt.

Al jaren zoek ik een goede bestemming voor mijn hobby. Het betreft: Plakboeken van krantenverslagen van SHS/HS, seizoenen 1960-1961, 1961-1962 1962–1963, 1963–1964, 1964–1965 en 1965–1966.

Haagse Courant persfoto’s periode 1961 – 1965

Historie SHS / HS artikelen, sportgidsen etc.

Twee voetbalboeken, allerlei, geen SHS/HS, zelf gespaarde foto’s uit tijdschriften/kranten.

Ik denk dat deze documenten voor jou als schrijver/onderzoeker en historicus best interessesant kunnen zijn. Ik wil daar verder afstand van doen en zou het prettig vinden op de hoogte gehouden en evt. als bron vermeld te worden”.

Uiteraard nam ik direct contact met Rob op en op dinsdag 6 juli j.l. vond de overdracht van uniek (S)HS materiaal plaats.

Bij deze een woord van dank aan Rob Vegt voor dit prachtige gebaar en vertrouwen dat wij hiermee mogen ontvangen.