Sponsoren zijn zo belangrijk voor onze website, die moeten we koesteren. Daarom zetten wij iedere week één van onze sponsoren “in the spotlights”.
De sponsor die wij deze week extra aandacht willen geven is Bolman Cleaning Services, HET bedrijf van de familie Bolman.

Bolman Cleaning Services werd opgericht door John Bolman, een icoon in de Haagse voetbalwereld. Laten we eerlijk zijn, wie kon John als geweldige eerste elftal speler bij RVC en Hvv Spoorwijk nou niet. John was een zeer geliefd persoon, ook buiten het veld. Organiseren en besturen zat hem in het bloed. Zo richtte hij bijvoorbeeld in 1983, met een aantal vrienden, “De Oude Haagsche Glorie” op waarbij hij ook jaren zitting nam in het bestuur. De O.H.G. organiseerde ieder jaar succesvol een ontmoeting voor oud-voetballers. Ook bij zijn club Hvv Spoorwijk was hij zeer actief in allerlei commissies. John is ook nog drie seizoen trainer geweest bij de v.v. DORR, de club van zijn grote vriend Harry Ballemaker. Kortom, John Bolman was een echte duizendpoot.

Die passie en wilskracht had hij ook voor zijn eigen bedrijf. Jarenlang werkte hij op verschillende locaties in Den Haag en omstreken, ‘s ochtends en ‘s avonds in de schoonmaak van kantoorpanden en overdag als glazenwasser. Bolman Cleaning Services bouwde een goede naam op en in een relatief korte tijd begon zijn bedrijf steeds groter te worden en moest hij verhuizen naar een pand met ruimte voor kantoor, voorraad en logistiek in Wateringen.
In 2006 kwam John’s zoon Claudio ook in het bedrijf werken. Vader en zoon maakten er een succesvol bedrijf van met inmiddels 75 medewerkers in dienst werkzaam bij meer dan honderd locaties in de Haagse regio.

Toen John Bolman in januari 2019 kwam te overlijden nam Claudio de taken van zijn vader over. Bolman Cleaning Services is DE partner voor een schone werk- en leefomgeving. Daarom zijn wij zeer verheugd dat zo’n groot bedrijf veel vertrouwen in ons heeft en ons als sponsor financieel ondersteund.
Wij hopen dan ook dat meer bedrijven dit voorbeeld van Claudio Bolman zullen volgen en zodoende financieel hun steentje bij willen dragen aan onze website.

Wilt u meer weten over Bolman Claening Sevices, klik dan hier op hun website te bekijken.

Rob Pronk
Namens team Haagse Voetbalhistorie
Email: haagse.voetbalhistorie@gmail.com