“Oud-leden” van de voetbalvereniging De Postduiven en andere voetballiefhebbers opgelet!

Vanaf zaterdag 19 januari 2019 om 13.00 uur kunt u in het museum de Korenschuur aan de Margaretha van Hennebergweg 2-A te Loosduinen genieten van een tentoonstelling over de Lossduinse voetbalvereniging De Postduiven.

De Postduiven is ontstaan in 1924 doordat er een aantal jonge medewerkers van de kistenfabriek Hartman in hun pauze voetbalden en dit leidde tot het oprichten van een vereniging. Eind september 1924 was de eerste ledenvergadering waar, naast een bestuur, ook een naam moest worden vastgesteld. In die tijd werden vele voetbalverenigingen vernoemd naar vogels en doordat een aantal leden ook lid waren van de postduivenhoudersclub werd de zeer toepasselijke naam De Postduiven gekozen.
In 2007 vond een samenwerking plaats met v.v. Oranjeplein omdat deze club noodgedwongen uit het Zuiderpark moest vertrekken. Op 1 juli 2008 werd de fusie een feit en ging de club verder onder de naam Oranjeplein-Postduiven.
De prachtige locatie van het museum De Korenschuur 

Op deze tentoonstelling kunt u vele oude foto’s en andere bijzondere “spullen” uit de historie van Lvv De Postduiven bewonderen. Ook wij van de website Haagse Voetbalhistorie hebben een vitrine mogen inrichten.

Het museum de Korenschuur is elke zaterdag- en de eerste zondagmiddag van de maand geopend tussen 13.00 – 17.00 uur.