Ik heb niet zo lang gevoetbald maar de jaren dat ik het deed ben ik nooit met een team gedegradeerd. Dat kon ook niet, want ik speelde in het 8ste elftal, lager was er niet. En we speelde in de laagste klasse, dus we konden niet degraderen. Daar hield het gewoon op. Als we zouden degraderen konden we niet meer voetballen.

Ik kan me ook niet herinneren dat we ooit uberhaupt een wedstrijd hebben gewonnen. Ik was keeper bij Kranenburg want dan hoefde ik niet zoveel te lopen. En ik had ook de afspraak met de trainer dat ik alleen de samenvatting zou spelen, dus na 20 minuten wisselen.

Ik heb wel heel veel gelachen bij Kranenburg. Dan stond ik op doel en liep het eerste achter me doel langs, en natuurlijk allerlei opmerkingen naar mijn toe. Dan draaide ik me om en begon ik gek te doen en onwijs te lullen tegen die gasten, niet in de gaten te hebben dat er op het doel van mijn werd geschoten, en de bal in het doel verdween. Of me laatste man wilde een bal op mij terug spelen en dan was ik weg!! Me tostie was klaar riepen ze vanuit de kantine, ja die moest ik dan even snel ophalen.

Vaak zeiden ze ook tegen mijn, Ton wil je niet zo vaak duiken, ik woog toen rond de 140 kilo, want we kunnen alle lijstjes in de kantine weer rechthangen, kap er nou is mee. Me laatste man was Robbie Bos. Er komt een hoge bal aan, ik denk die ga ik nooit pakken. Dus ik schreeuw Boooosss. Hij bukt en de bal verdwijnt in het doel. Hij draait zich om en schreeuwt tegen mijn, wat doe jij nou?? Ik zeg, ik roep nog Bos. GVD zegt hij, Ik versta LOS!!

Maar…… ik ben nooit gedegradeerd.

Ton den Hoed
30-05-2021