Op donderdag 23 april 2020 was de uitvaart van Toon Netten van de voetbalvereniging Wit Blauw RK. Ton van de Graaf schreef een In memoriam.: IM Toon Netten vriend en icoon (26 oktober 1940 – 16 april 2020).

Wie zijn hele voetballeven bij Wit Blauw zat of er een tijd gevoetbald heeft, bewonderde Toon Netten als voetballer van het eerste, jeugdtrainer of als voortreffelijk secretaris en redacteur van ons clubblad. Dit laatste deed Toon vele jaren en terecht kreeg Toon in 1992 daarom het erelidmaatschap.

Toon Netten neemt op 35-jarige leeftijd afscheid als speler van de voetbalvereniging Wit-Blauw, na ruim 500 wedstrijden in het eerste elftal te hebben gespeeld.

Maar er was meer dan dat. Je keek tegen hem op door zijn rechtop houding, korte meningsuitingen, tijd voor een grapje en zijn zwijgzame goedkeuring en instemming als je met hem over gewichtiger zaken dan voetbal sprak zoals zijn kinderen, de familie, het leven.
Toon was, stoer, consequent, bedachtzaam en liet zien dat je maatregelen moet nemen als je iets niet aan kan. Conditie niet goed? Goed trainen. Cholesterol niet goed, stoppen met te veel drinken en eten. Kortom hij leerde je dat talent niet alleen van nature komt, maar door inzet en geduld.

Als voetballer, trainer en secretaris heeft Toon enkele generaties veel geleerd op bewonderenswaardige, bedachtzame, bescheiden, oprechte en bovendien humorvolle wijze. Toon was bovendien een voorbeeld van hoe je je als mens hoorde op te stellen, loyaal, zonder poespas. Kortom, een boegbeeld een rolmodel, een icoon.

Lieve Christa, Wendy, Jeroen, Esmee en Mats en alle dierbaren, namens Wit Blauw en sv Kijkduin veel sterkte in deze droevige periode.

Den Haag, 24 april 2020