Begin oktober 2005 werd bekend dat de Haagse voetbalvereniging Spoorwijk is opgehouden te bestaan. De financiële situatie van de Haagse volksclub was zo uitzichtloos geworden dat het bestuur geen andere uitweg meer zag dan de deuren te sluiten. Aan tachtig jaar historie kwam abrupt een einde!

Spoorwijk_0047 - kopie

Aan de toenmalige voorzitter Cakmak en secretaris Mendres Imeci had het in ieder geval niet gelegen. Het duo had zich tot het uiterste ingespannen om de Hvv Spoorwijk in leven te houden. Het bleek vergeefse moeite. Voorzitter Cakmak was pas drie jaar bij de club betrokken en kon de ondergang van de club nog wel van zich afzetten maar er waren leden voor wie de club enorm veel heeft betekend en zodoende vol schoten.

De inkomsten van de Hvv Spoorwijk werden alsmaar minder en de uitgaven bleven maar stijgen. Het financiële gat werd nog groter toen het inwonende Neta Dall ook nog eens verdween. Waar de club eerst veel kosten kond delen, moest de Hvv Spoorwijk nu ineens alles zelf bekostigen. Dus de veldhuur, de KNVB, het GEB enzovoort enzovoort. Ook kon er een oude schuld aan een bierbrouwerij niet meer afbetaald worden waardoor er deurwaarders langs kwamen. “Het was niet meer verantwoord om nog langer door te gaan. De schuld was inmiddels opgelopen tot boven de dertigduizend euro. Op dat moment had de club het financiële gat kunnen dichten maar dan was de Hvv Spoorwijk in de winter wederom in de problemen gekomen”, schetst secretaris Imeci.

Aan het eind van seizoen 2004-2005 bestond er binnen de Hvv Spoorwijk al grote twijfel over het voortbestaan van de traditionele Haagse voetbalclub. De degradatie naar de zondag 5e Klasse KNVB stemde natuurlijk niemand vrolijk. In de 4e Klasse speelde de club nog tegen clubs die met hun aanhang nog voor enige omzet zorgde in de kantine. Dat viel in de 5e Klasse ook weg. Echter de komst van een nieuwe hoofdsponsor bleek verlichting te brengen. De club ging in zee met Ramazoz Tokis. Hij zegde een aanzienlijk bedrag toe, ook van andere sponsors, en was bereid om hoofdtrainer te worden. De heer Tokis liep al maanden rond, maakte analyses van wedstrijden en was dol enthousiast. Tijdens een zomertoernooi regelde hij 25 fietsen die als prijzen dienden. Kortom, het bestuur had een goede indruk van hem. Aan het begin van het seizoen 2005-2006 was de heer Tokis ineens verdwenen, het was hem allemaal teveel geworden.

Spoorwijk_0053

Het vorige bestuur van de Hvv Spoorwijk was niet daadkrachtig genoeg. Men liet te veel zaken op z’n beloop en er was onvoldoende beleid uitgestippeld. De vrijwilligers waren nog maar op één hand te tellen en de vele achterstanden aan contributie brak de club op.

De Hvv Spoorwijk had al vaak genoeg bij de gemeente aangegeven te willen praten over een eventuele fusie maar daar kreeg de club nooit enige reactie op. Vreemd natuurlijk dat de club nooit is betrokken rond de fusie tussen VIOS, Cromvliet en LenS (Hsv Escamp) want de Hvv Spoorwijk voetbalde nog geen honderd meter afstand van de v.v. LenS.
De leden van Spoorwijk kregen hierbij dan ook het gevoel dat de gemeente Den Haag het niet zo erg vond dat de Hvv Spoorwijk ter ziele ging.