Bijna dagelijks maken wij, met ons project Haagse Voetbalhistorie, wel iets moois mee. Ook vandaag weer! Een paar weken geleden ontvingen wij van Frank Mostert uit Katwijk een mail of wij nog interesse hadden in oude Hsv ADO spullen. Het antwoord van onze kant is natuurlijk niet verrassend ……  Uiteraard hebben wij daar interesse in!
Vandaag (dinsdag 19 maart) mooi weer dus Frank en zijn vrouw Erna pakten de fiets en besloten om met de ADO spullen naar Scheveningen te fietsen. Al hoewel we momenteel in ons Haagse Voetbalhistorie museum met een grote verbouwing bezig zijn hebben Frank en Erna toch hun ogen uitgekeken naar wat we inmiddels allemaal hadden verzameld.

Vervolgens kwam de tas met Hsv ADO spullen te voorschijn met rachtige jubileumboeken, oude “ADOPost” krantjes en foto’s. Uiteraard was ik nieuwsgierig hoe deze ADO verzameling in Katwijk terecht was gekomen. Het blijkt dat Frank zijn opa, Piet Mostert, zo’n 100 jaar geleden, jarenlang voor Hsv ADO had gevoetbald. De spullen lagen al jaren bij Frank en Erna thuis en men zocht hiervoor een geschikte locatie waar het nog van nut kan zijn. En toen vonden ze onze website Haagse Voetbalhistorie en namen contact met ons op.
De foto van Piet Mostert in het jubileumboek en daarbij ook de originele foto

Moraal van dit verhaal; mooi dat mensen ook buiten de Haagse regio ons weten te vinden en die oude spullen niet weggooien maar aan ons gunnen. Voor ons is dit van onschatbare historie die nooit verloren mag gaan.

Bedankt Frank en Erna

Team Haagse Voetbalhistorie