.. denk ik terug aan de prachtige tijd die ik jarenlang als voorzitter van VIOS heb mogen meemaken. In het begin bij de jeugdafdeling begonnen als leider van mijn zoon Pieter zijn elftal en daarna terecht gekomen in het jeugdbestuur als voorzitter.

Met veel genoegen denk ik terug aan de geweldige draaiende jeugdafdeling die we toen hadden en de opzet van ons Internationale jeugdtoernooi, waar VIOS zo veel goodwill mee heeft gekweekt in het Haagse voetbalwereldje en ver daarbuiten. Ik denk dan met name aan de geweldige bijeenkomsten met Ton Beije, Ger Veldhuizen, Theo Brijniks en Hans van Laar. We hebben toen veel werk verzet om het eerste toernooi te organiseren. Kwalitatief stelde dat toernooi nog niet veel voor omdat we nog geen bekende ploegen hadden, maar de jaren daarna is het steeds beter geworden met de deelname van vele gerenommeerde verenigingen uit binnen- en buitenland.

Wat hadden we in die tijd leuke activiteiten en wat kregen we een fantastische steun vanuit de jeugdraad. Toen hadden we gelukkig voldoende kader en had iedereen er veel plezier in. Ik beschouw het Internationale Jeugdtoernooi dan ook als één van de grote hoogtepunten uit de geschiedenis van VIOS.

Daarna heb ik als voorzitter in het hoofdbestuur ook mooie tijden meegemaakt toen het eerste elftal van VIOS geweldig aan de weg timmerden en op een haar na de Hoofdklasse van de KNVB wist te bereiken. Ook was het fijn om te constateren de de jeugd van VIOS geweldig bleef doordraaien omdat er via de jeugdraad steeds weer nieuwe mensen voor het jeugdbestuur beschikbaar kwamen. VIOS draaide geweldig en het was een eer voor mij om voorzitter van zo’n club te mogen zijn. Natuurlijk hebben wij ook problemen gekend, maar we wisten de zaak altijd weer te klaren dankzij een groot aantal fantastische medewerkers.

Toch hebben we moeten constateren dat in de latere jaren de kadervorming stokte en er tijden kwamen dat het steeds moeilijker werd om mensen te vinden die wat voor de club wilden doen. Het is heel jammer dat VIOS zo ver is weggezakt en dat er nu helemaal geen jeugd meer is. Dat doet allemaal behoorlijk pijn. Anderzijds is het toch heerlijk dat we het 90-jarig bestaan gehaald hebben, waarbij ik hartelijk dank wil zeggen aan de huidige voorzitter en de weinige mensen die hem nog helpen om de zaak draaiende te houden.

Laten  we proberen er met elkaar er nog een mooie viering van te maken. Ik heb er veel zin in en ik hoop dat we heel veel goede herinneringen zullen kunnen ophalen met oud VIOS-leden en dat we weer even de oude glorietijden van VIOS kunnen herbeleven.

Aldus oud-voorzitter Ton Goedbloed in het 90-jarig jubileumblad van VIOS in het jaar 2004.

Een jaar later volgde de fusie tussen VIOS, Cromvliet en LenS en ging de nieuwe fusieclub verder onder de naam Hsv Escamp.