Voor het tweede achtereenvolgende jaar leek m’n boekpresentatie op vrijdagavond 19 november j.l. in het clubhuis van DUNO door de coronamaatregelen niet door te kunnen gaan. Gelukkig bood Harry Ballemaker de helpende hand toe en kon op zaterdag 20 november van 12.00 t/m 15.00 uur, in zijn café restaurant “De Halve Maan” in Rijswijk, alsnog de boekpresentatie plaatsvinden. Uiteraard moest dit wel op een veilige manier gedaan worden d.m.v. het tonen van je QR-code.
Het eerste exemplaar van mijn achtste boekje over de Haagse voetbalhistorie mocht ik overhandigen aan Martin Kloor.

Door het alsmaar oplopende corona besmettingen hadden we dus geen flauw idee wie er zouden komen want het is logisch dat veel mensen in deze tijd huiverig zijn voor corona. Uiteindelijk kwamen er toch nog zo’n veertig coryfeeën uit de Haagse voetbalhistorie opdagen. Al met al werd het een gezellig samen zijn waarbij uiteraard weer veel herinneringen van vroeger werden opgehaald.
V.l.n.r: Martin Kloor, Hans Melser, Rob van der Vegt, Jan Teske, Bertus Heijsteeg, Bert Blans en Jan de Pauw.

Na de inleiding van Chris Willemsen, de uitgever van de Nederlandse Sportboeken Club, hield ik een korte speech en mocht ik het eerste boek overhandigen aan oud voetballer en trainer Martin Kloor. Vervolgens begon de boekverkoop en het signeren van de boeken.
Oud TEDO spits Rinus van der Mark komt ook in deel 8 van m’n boekenserie voor.
Haagse voetbalhistorie verbroedert! Geweldig dat Jacob Brik (o.a. speler van ESDO en trainer van SVPTT) en Arie Niemeijer (mister Maasstraat) ook aanwezig waren.

V.l.n.r: Corné van Doorn, Marcel Commers, Richard van der Vaart en Jan Teske.

Bij deze wil ik alle mensen die aanwezig waren, de mensen van de Nederlandse Sportboeken Club en vooral Harry Ballemaker van café restaurant De Halve Maan, enorm bedanken voor een geslaagde boekpresentatie.

Rob Pronk