Wederom is een “oud” voetballer uit de Haagse voetbalhistorie met een eigen bedrijf enthousiast geworden van al het moois dat wij laten zien met onze website over de voetbalhistorie in de Haagse regio en wil daarom graag onderdeel van zijn en hierbij zijn financiële steentje bijdragen.
Vol trots verwelkomen wij café De Babbelaer uit de Sillestraat 126 te Den Haag als nieuwe sponsor en wij bedanken eigenaar Harry de Haas voor het vertrouwen in onze site en dat hij hiermee graag de naam van zijn café aan ons wil koppelen.

Harry de Haas, de rasvoetballer (en spits), wie in de Haagse voetbalhistorie kent hem nou niet? Ooit begon hij met voetballen bij het kleine WVS maar verkaste al snel naar ODB. De doelpuntenmachine viel al snel op bij diverse scouts en zodoende kwam Harry in de jeugd ook uit voor Hsv ADO en LenS. Toch keerde Harry op 18-jarige leeftijd terug bij ODB waarmee hij in seizoen 1990-1991meteen, via de nacompetitie, promoveerde naar de 3e klasse KNVB. Na dit seizoen vertrok Harry naar de VSV TONEGIDO waarvoor hij vele doelpunten scoorde en heel veel prijzen pakte. Zo werd Harry de Haas zelfs met TONEGIDO kampioen van de Hoofdklasse (toen nog hoogste klasse in Nederland) en stond de Voorburgse club in één klap op de Nederlandse voetbalkaart. Harry maakte nog wel even een overstap naar Hsv ADO (van trainer Martin Jol) en het Rotterdamse Neptunus maar keerde toch weer terug naar zijn geliefde TONEGIDO. Toen de Voorburgse club in 2010 werd opgeheven koos Harry voor de Hsv VUC.

Genoeg stof dus om te praten als je als voetbalhistorieliefhebber een bezoekje brengt aan café De Babbelaer. Harry de Haas heeft vast nog wel leuke anekdotes te vertellen…

Wilt u met uw bedrijf ook onze website, boeken of Podcast financieel ondersteunen? Mail dan naar ons emailadres: haagse.voetbalhistorie@gmail.com

Team Haagse Voetbalhistorie