Bijgaand een foto uit 1962 in het shirt van toen nog SHS (later volgde een splitsing tussen de amateurtak en de proftak). We waren toen 10 jaar en eindelijk mochten we (officieel) gaan voetballen in de pupillen, terwijl we al jaren dagelijks in de buurt, in de duinen en op strand honderden partijtjes hadden gespeeld. Daarbij hadden we natuurlijk destijds een schitterend complex aan de Buurtweg: Duinhorst. Dat was in die tijd denk ik de mooiste voetbal accommodatie in Den Haag e.o.
Op de foto: Vanaf links staand: Gregor (spreek uit: Krekkie -😉) Korthof, Martin Gool, Dick Overduin, leider Cor den Heijer, Ton Ploeg
Vanaf links zittend: Gijs Ploeg, Jan Meijerman, Wout Pronk, Pieter Taal (k), Maarten Rog, Zier den Heijer, NN, NN.

Helaas zijn de spelers Dick Overduin, Pieter Taal en Maarten Rog inmiddels overleden.

Ik wil hierover nog het volgende kwijt. Toen Dick Overduin te horen kreeg dat hij ging overlijden had hij een uitdrukkelijk verzoek. In die tijd woonde hij in Soest en hij wilde graag nog de spelers ontmoeten uit zijn tijd bij sv Scheveningen. We zijn toen bij elkaar gekomen in december 2006 in het sponsorhome van sv Scheveningen. Helaas voltrok zich in februari in 2007 de harde werkelijkheid, Dick overleed.

De groep die toen bij elkaar was sprak af om elkaar weer te blijven zien. En vanaf die tijd hebben we gemiddeld 2x per jaar een afspraak om te borrelen en te eten. Ik beschouw dit als uniek en waardevol. We doen dit met Ton, Gijs, Jan, Wout en ondergetekende van bijgaande foto, aangevuld met Theo Kaats, Roland van Dalen, Sjaak Jansen, Hans Lamens en Leo Knoester uit de latere selecties waar Dick toe behoorde. In april j.l zouden we zelfs een lang weekend logeren in 2 huisjes in Putten. Op zaterdag de derby tussen de rooien en de blauwen in Spakenburg bijwonen en de rest van de tijd kaarten, drinken en voetbalherinneringen ophalen. Vanwege “corona” gaan we dat (hopelijk) in 2021 alsnog doen (de vouchers hebben we al).

Met sportieve groet,
Zier den Heijer