Semper Altius

Den Haag,Rijswijk
17-07-1928 - Heden

R.v.v. Semper Altius

Sportpark Hoekpolder
Weidedreef 6
2286 KT Rijswijk ZH
Tel. 070-3906074
Site: http://www.semperaltius.nl/

Semper Altius vlag - kopie-001

De oorsprong van Semper Altius

Op 17 juli 1928 besloten een aantal leden van een Lutherse Jeugd Organisatie om een voetbalvereniging op te richten onder de naam “L.V.C.” (Lutherse Voetbal Club). De oprichtingsvergadering in Wijkgebouw “Maarten Luther” aan de Zuid-Binnensingel 217 te Den Haag.

Na enige wedstrijden tegen bevriende clubs werd er aansluiting verzocht (en gekregen) bij de H.K.V.B. (Haagsche Kantoor Voetbal Bond) voor deelname aan competities van deze Bond, welke in september 1928 aanvingen. Om principiële redenen besloot L.V.C. haar wedstrijden niet op zondag te spelen. L.V.C. was in die tijd één van de vele nieuwe kleine voetbalverenigingen in de regio.

Enkele oprichters van L.V.C. namen tevens zitting in het bestuur en dit waren: Frans Ehlert (voorzitter), Dick Marks (secretaris) en Simon Jansen (penningmeester). De andere oprichters waren de spelers: Jan Havelaar, Theo Geverdingen, Koos Beck, Jan Liplaa, Dirk de Vries, Evert de Vries, Albert van Ingen en de gebroeders Wagner. Iets later traden ook Karel de Jager, Kees Lejour en Piet Keizer toe.

Het bestuur van L.V.C. verzocht aan enige vaders van spelers om zitting te nemen in een elftal-commissie.

De eerste drie maanden zat L.V.C. zonder veld vanwege terreinnood.

Seizoen 1928-1929

In oktober 1928 vond L.V.C. eindelijk een terrein toen men bij de voetbalvereniging R.H.V. (Ruys Handels Vereeniging) kon intrekken. Dit terrein lag aan de Sportlaan / Laan van Poot, vlak achter de Westduinen.
De eerste “kantine” van L.V.C. op het complex van R.H.V. aan de Sportlaan te Den Haag

In het eerste seizoen van haar bestaan kwam L.V.C. 1 uit in de zaterdag 2e Klasse van de Haagsche Kantoor Voetbal Bond. De eerste overwinning van L.V.C. 1 volgde in september 1928 toen de v.v. Electrolux, gespeeld op Duindigt, met maar liefst 7-1 werd verslagen.

>

Seizoen 1929-1930

>

<

Seizoen 1930-1931

>

<

Seizoen 1931-1932

>

Op 7 mei 1932 besloot het bestuur om zelfstandig te worden en werd afscheid genomen van de Lutherse jeugdvereniging. De naam is toen gewijzigd in “Steeds Hooger” en de clubkleuren werden rood en wit.
De eerste twee jaren werd er gespeeld op een terrein aan de “Laan van Poot”. Na een heel erg kort leven op een terrein aan de van Vredenburchweg werd er medio 1930 een terrein betrokken aan de Moerweg in Den Haag. Hier bleef “Steeds Hooger” spelen tot begin 1940. Vanwege huizenbouw moest men toen het veld verlaten.

>

Seizoen 1932-1933

>

<

Seizoen 1933-1934

>

<

Seizoen 1934-1935

>

<

Seizoen 1935-1936

>

Het eerste elftal van Semper Altius werd in het seizoen 1935-1936 algeheel kampioen van de Haagse Kantoor Voetbal Bond.

<

Seizoen 1936-1937

>

Het vlaggenschip van Semper Altius werd in het seizoen 1936-1937 wederom algeheel kampioen van de Haagse Kantoor Voetbal Bond. Enkele namen van dit kampioensteam waren: Willem Krouwel, Cock in ‘t Hout, Jan Thoutenhoofd en Maup Lindenburg.

<

Seizoen 1937-1938

>

<

Seizoen 1938-1939

Bij aanvang van het seizoen 1938-1939 telde Semper Altius 3 seniorenelftallen en 1 juniorenteam.

<

Seizoen 1939-1940

>

<

Vlak voor het uitbreken van de oorlog in Nederland, om precies te zijn op 27 april 1940, stapte Steeds Hoger over naar de Haagse Voetbal Bond. Nadeel hiervan was dat de KNVB de naam van Steeds Hoger niet kon registreren omdat er in Rotterdam al een club bestond met deze naam. Met andere woorden, er moest een nieuwe naam worden gekozen hetgeen wel enige teleurstelling wekte onder de leden. Het bestuur besloot voor alle leden en donateurs een prijsvraag uit te schrijven voor een nieuwe naam. Het werd uiteindelijk Semper Altius, de Latijnse vertaling van “Steeds Hoger”.

Seizoen 1940-1941

Spoedig nadat het veld aan de Moerweg te Den Haag verlaten moest worden lukte het secretaris Van Katwijk om met de voetbalvereniging Clingendaal tot een overeenkomst te komen. Semper Altius kon dus voortaan terecht op het gezellige Clingendaal-veld aan de Benoordenhoutseweg zodat men voor het seizoen 1940-1941 in de Zaterdagmiddagcompetitie verzekerd was van een goed veld.

Op zaterdag 24 augustus 1940 hield Semper Altius haar 12e jaarvergaderin in Amicitia aan het Westeinde te Den Haag. Het het jaarverslag bleek dat de vereniging 43 senioren, 15 junioren en 70 donateurs telde. Op voorstel van de heer M. Lindenburg Sr. werd het bestuur bij acclamatie herkozen, te weten: P. van der Griend (voorzitter), G.W. van Katwijk (secretaris), C,C.J. Lejour (penningmeester) en B. van Voorthuizen (commissaris). De heer J. Thoutenhoofd, die de vereniging steeds met raad en daad had bijgestaan, werd tot Lid van Verdienste van Semper Altius benoemd.

In augustus 1940 kreeg Semper Altius de beschikking over een nieuw terrein bij Clingendael, aan de Benoordenhoutseweg naast “Filmstad”. Voorzitter Pieter van der Griend, bijgestaan door secretaris Van Katwijk en penningmeester Lejour verrichtte op 21 september 1940 officieel de openingsplechtigheid. Omdat het echter verboden was om bij de ingang  van de oprijlaan van Loet C. Barnstijn’s Filmstad gebruik te maken was het terrein van Semper Altius slechts bereikbaar via een noodbruggetje over de sloot aan de Benoordenhoutseweg.

Het jaar 1940 werd voor de vereniging een bijzonder jaar. Zoals gezegd was er besloten om in plaats van in de HKVB te gaan spelen in de Zaterdagmiddagcompetitie van de HVB (Haagsche Voetbalbond). Semper Altius werd ingedeeld in de zaterdag 1e Klasse B met daarin als tegenstanders: Laurens, Loosduinen, Nillmij, PTT, RAS, SVL en SVGEB.

Het eerste seizoen in de HVB bracht onmiddellijk succes want in een nek-aan-nek-race met de v.v. Nillmij eindigde uiteindelijk zowel Semper Altius als Nillmij met 23 punten op de bovenste plaats van de ranglijst. Semper Altius wist van de 14 competitiewedstrijden er 10 te winnen, 3 gelijk te spelen en werd er slechts 1 maal verloren. Met 23 punten, en een doelsaldo van 63 voor en 19 tegen, eindigde de mannen van trainer J. Walhain dus zoals gezegd op een gedeelde eerste positie waardoor er een beslissingswedstrijd tegen Nillmij om het kampioenschap van de 1e Klasse B volgde. Semper Altius wist deze beslissingswedstrijd met 2-1 te winnen en hiermee kon de kampioensvlag in top.
Semper Altius 1 kampioen op 14 mei 1941 van de zaterdag 1e Klasse B van de HVB. Staand v.l.n.r: J. Walhain (trainer), F. Bontje, C. Lejour, D. Rombout, G.M. van Katwijk, P. van de Griend, A. van Dreumel, W. Dijkman, J. van Spronsen, J. Christerius, P. Breebaart en in het midden gehurkt J. Poley. Zittend v.l.n.r: L. Jordaan, C. in ‘t Hout, Ch. in ‘t Hout, F, Grumbkow en M. Lindenburg.

In de strijd om het algemeen kampioenschap werd verloren van Die Haghe (kampioen 1e Klasse A). Het was sowieso een uiterst succesvol seizoen voor Semper Altius want naast het eerste elftal werden ook het tweede- en derde- elftal kampioen.

In “De Poort van Kleef” herdacht Semper Altius op 19 januari 1941 het feit dat men 12,5 jaar geleden het levenslicht zag. Ter gelegenheid van dit koperen feest werd een verenigingsschets 1928-1941 opgevoerd door de auteurs Fred Bontje en J. van Werkhoven.


Op de melodie van “Ferme Jongens, Stoere Knapen” ; tekst van F.A. Bontje en J.v.Werkhoven ter gelegenheid van het 12½-jarig bestaan in januari 1941.

Seizoen 1941-1942

Dat het hard kan gaan bewijzen de volgende zinnen uit de Sportkroniek van 4 augustus 1941: Wie heeft er een veld voor de voetbalvereniging Semper Altius? Deze club, welke uitsluitend in de zaterdagmiddagcompetitie uitkomt, heeft voor haar 5 elftallen, waaronder een jeugdteam, niet genoeg aan het Clingendaelterrein. Uiteindelijk kon men een tweede veld huren bij de v.v. VVF aan het einde van de Waalsdorperlaan.

Onder grote belangstelling vond er op zaterdagmiddag 23 augustus 1941 de jaarvergadering van Semper Altius plaats. Hierin werd o.a. vermeld dat bij aanvang van het seizoen 1941-1942 Semper Altius 55 senioren voetballers, 16 junioren en 66 donateurs telde.
Het bestuur werd op deze ALV als volgt samengesteld: P. van der Griend (voorzitter), G.W. van Katwijk (secretaris), C,C.J. Lejour (penningmeester), Jac. van Werkhoven (2e voorzitter), F. Bontje (2e secretaris), D. Rombouts (2e penningmeester) en B. van Voorthuizen (commissaris).

In 1941 besloot de Nederlandse Voetbal Bond om ook voor de zaterdagverenigingen een landelijke competitie te starten. Begonnen werd in het westen, waar twee vierde klassen werden opgericht nl een vierde klasse A met verenigingen uit Rotterdam en Dordrecht en een vierde klasse B met verenigingen Den Haag en Leiden.

Vanuit Den Haag namen SVGEB, Die Haghe, Ornas, Semper Altius en BZW deel en uit de omgeving van Leiden Quick Boys, Noordwijk en ARC. Voor het eerste elftal kreeg Semper Altius de beschikking over een veld aan de Groenendaallaan/Buurtweg

Het eerste jaar kon Semper Altius zich handhaven in deze klasse. Van de 14 competitiewedstrijden werden er 5 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 8 verloren. Met 11 punten, en een doelsaldo van 42 voor en 50 tegen, eindigde Semper Altius op de vijfde positie van de ranglijst. Quick Boys werd met 26 punten de eerste zaterdagmiddagkampioen in de NVB.

Seizoen 1942-1943

>

De indeling van Semper Altius 1 voor het seizoen 1942-1943 in de zaterdag 4e Klasse B van de NVB luidde als volgt; Die Haghe, Noordwijk, Ornas, Quick Boys, Scheveningen, Semper Altius, SVGEB en Ter Leede.

De strijd om de titel in de 4e Klasse B ging dit seizoen tussen Semper Altius en Quick Boys. Met nog één speelronde voor de boeg had Semper Altius op de ranglijst 2 punten voorsprong op Quick Boys en laat nou op die laatste wedstrijddag toevallig de wedstrijd Semper Altius-Quick Boys op het programma staan.
Zaterdag 10 april 1943 werd dus een historische dag van Semper Altius want door het 2-2 gelijke spel tegen Quick Boys kon de kampioensvlag in top. In deze wedstrijd kwam Quick Boys nog wel twee keer op voorsprong maar door Lindenburg (1-1) en Hanegraaf (2-2) wist Semper Altius dus een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Van de 14 competitiewedstrijden werden er 10 gewonnen en 4 gelijk gespeeld. Met 24 punten, en een doelgemiddelde van 66 voor en 27 tegen, bleef men concurrent Quick Boys 2 punten voor.

In de strijd om het algemeen kampioenschap moest Semper Altius de meerdere erkennen in Oranje Wit uit Dordrecht. Na een 0-1 thuisnederlaag werd ook de uitwedstrijd verloren (3-2).
Dit goede resultaat kon het seizoen erna niet meer geprolongeerd worden. Opnieuw werd Quick Boys kampioen. In de strijd om de beker van zaterdagverenigingen werd echter wel de finale behaald en deze werd met 4-2 gewonnen van Noordwijk.

Seizoen 1943-1944

Op zaterdag 21 augustus 1943 hield Semper Altius haar jaarvergadering in “het Paviljoen” aan het Rijswijkseplein. Hierin deelde het bestuur mede dat de club alsnog drie seniorenelftallen en 1 adspiranten (jeugd)-team inschreef voor de zaterdagcompetitie.

Het eerste elftal van Semper Altius kwam in het seizoen 1943-1944 uit in de zaterdag 4e Klasse B met daarin als tegenstanders: Die Haghe/BZW, JAC, Noordwijk, Ornas, Quick Boys, Rijnsburgse Boys, SVGEB en Ter Leede.

<

Seizoen 1944-1945

Na de gebeurtenissen in Nederland op 6 september 1944, beter bekend als “Dolle Dinsdag”, kon ondermeer de voetbalcompetitie wel worden vergeten. De “Dolle Dinsdag” luidde weliswaar het begin van het einde van de oorlog in, voor Nederland kwam eerst nog de ellendige periode van de bezettingstijd, gekenmerkt door enorme schaarste, vreselijke honger en bittere kou.

Op 5 mei 1945 kwam dan eindelijk de onvergetelijke Bevrijdingsdag, de dag die voor allen, die hem bewust beleefden, nimmer zal worden vergeten. Zo kwam er dan een einde aan de vijf lange bezettingsjaren die door Semper Altius, in vergelijking met andere voetbalverenigingen, redelijk werd doorstaan. Na de verschrikkelijke Tweede Wereldoorlog bloeide het verenigingsleven bij Semper Altius alweer snel op.
Op zaterdag 16 juni 1945 vond er binnen de club een ‘Generaal-Appel’ plaats in Kuys Witsenburg aan de Haagweg 86 te Rijswijk. Op deze eerste contactavond na de oorlog gaf secretaris Gerrit van Katwijk een overzicht van de stand van zaken van de club.

Seizoen 1945-1946

Semper Altius bleek na de Tweede Wereldoorlog toch een gevoelig verlies te hebben geleden toen werd vernomen dat de drie gebroeders Breebaart waren overleden. De gebroeders Breebaart waren bevrijd uit een concentratiekamp en kwamen terecht in een kamp waar de ziekte tyfus was uitgebroken en ten gevolgen daarvan kwamen zij toch te overlijden.

Op zaterdag 21 juli 1945 werd Gerrit van Katwijk door de voorzitter van de N.V.B, dhr. Lotsy, in de bloemetjes gezet. De heer Van Katwijk had er namelijk hoogstpersoonlijk zelf voor gezorgd dat Semper Altius tijdens de oorlog toch wekelijks met een voetbalkrantje uitbracht, dat door vele mensen aandachtig werd gelezen.

Toen in 1945 de voetbalactiviteiten weer langzaam werden opgenomen kwam Semper Altius opnieuw uit in de zaterdag 4e Klasse. Er werden in dit seizoen vier Afdelingen geformeerd waarbij zoveel mogelijk alle elftallen uit stad of naaste omgeving bij elkaar waren ondergebracht. De kampioenen van de 4e Klasse A, B, C en D spelen dan tot slot een competitie om het Kampioenschap der N.V.B./Z.M.C.(Zaterdag Middag Competitie).

Het eerste elftal van Semper Altius werd ingedeeld in de 4e Klasse C van de N.V.B. met daarin als tegenstanders: C.S.V.D. (Delft), sv Die Haghe, JAC, Ornas en PTT.
Op zaterdag 13 oktober 1945 begon voor Semper Altius de competitie met een 5-2 nederlaag in de uitwedstrijd tegen C.S.V.D.

<

Seizoen 1946-1947

Op woensdagavond 6 november 1946 had Semper Altius een contactavond georganiseerd in de grote zaal van Kuys Witsenburg aan de Haagweg te Rijswijk. Gastspreker op deze avond  was Bondsvoorzitter Karel Lotsy.

De zaterdag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1946-1947 uit de volgende verenigingen samengesteld: Capelle, Excelsior Maassluis, GEB, ‘s-Gravenzandse SV, RVA, Semper Altius, Sunlight, Unicum en VVOR.

Het vlaggenschip van Semper Altius kende een redelijk seizoen. Van de 16 competitiewedstrijden werden er 7 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 7 verloren. Met 16 punten, en de doelcijfers 48-55, eindigde men op de vijfde positie van de ranglijst van de 4e Klasse B. Kampioen werd Capelle met 21 punten.

Seizoen 1947-1948

Op zaterdag 30 augustus 1947 vond er onder grote belangstelling de jaarvergadering van Semper Altius plaats. Hierin werd o.a. een mededeling gedaan over de plannen van de feestviering van het 20-jarig bestaan van de vereniging in mei 1948. Het bestuur van Semper Altius werd tijdens deze vergadering als volgt samengesteld: P. van der Griend (voorzitter), G.W. van Katwijk (secretaris), C.C.J. Lejour (penningmeester), J. van Werkhoven (2e voorzitter), M. Lindeijer (2e secretaris), J. Knoester (2e penningmeester) en de commissarissen D. Rombout en J. Thoutenhoofd.

Semper Altius telde bij aanvang van het seizoen 1947-1948 in totaal 130 leden en 120 donateurs. Er werden voor dit seizoen 5 seniorenelftallen ingeschreven bij de KNVB voor de zaterdagcompetitie. De jeugdafdeling van Semper Altius bestond dit seizoen uit een A1 en B1 elftal.

Dankzij de fantastische medewerking van de voetbalvereniging Rijswijk mocht, na het eerste elftal en de jeugdelftallen, vanaf dit seizoen ook het tweede elftal van Semper Altius op het complex van de Rvv Rijswijk haar thuiswedstrijden spelen. Hiermee kwam het bestuur aan de bezwaren van de KNVB, inzake de terreinafmeting, tegemoet. Het 3e-, 4e- en 5e-elftal van Semper Altius speelden hun thuiswedstrijden op het terrein van de voetbalverenigingen A.T.V.V. aan de Schimmelweg te Rijswijk.

De zaterdag 4e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1947-1948 uit de volgende clubs samengesteld: CNV, ‘s-Gravenzandse SV, JAC, Katwijk, Leiden, Noordwijk, Ornas, PTT, Semper Altius en Ter Leede.

Het eerste elftal van Semper Altius kende een moeizaam seizoen in de 4e Klasse. Van de uiteindelijk 18 competitiewedstrijden wist men er 6 in winst om te zetten, speelde 3 x gelijk en er werd 9 x verloren. Met 15 punten, en de doelcijfers 39-59, eindigde men op een negende (voorlaatste) positie van de 4e Klasse A.

Het vierde elftal van Semper Altius werd dit seizoen kampioen in de 3e Klasse C van de HVB. Het was een lange tijd geleden dat de Rijswijkse club een kampioen kon begroeten.

Op zaterdag 22 mei 1948 vierde Semper Altius haar 20-jarig bestaan in de grote zaal van Cinema “Excelsior” aan de Zeestraat 57-59 te ‘s Gravenhage. In een geheel uitverkochte zaal (250 man) werd het een grandioze avond met optredens van een cabaret revue onder de titel ‘Cheerio Holland’ en de bekende conferencier Willy Vervoort. De feestavond na deze voorstellingen was ook heel gezellig en duurde tot de kleine uurtjes.

Seizoen 1948-1949

De viering van het 20-jarig bestaan van Semper Altius werd op 16 september 1948 besloten met een sportmiddag voor de leden op het ATVV-veld.

Vanaf het seizoen 1948-1949 kon Semper Altius geen gebruik meer maken van het Rvv Rijswijk terrein en werd er door de Rijswijkse Sportcommissie de terreinen van het Hoornpark, Jan Thijssenweg 3 (langs de Vliet) te Rijswijk toegewezen. Naar aanleiding van deze besloot het bestuur om de senioren-elftallen op het Hoornpark te laten spelen, terwijl de jeugd vanaf dit seizoen op het A.T.T.V.-veld aan de Schimmelweg te Rijswijk ging spelen.

Wederom schreef het bestuur van Semper Altius 5 seniorenelftallen in bij de KNVB voor de zaterdagcompetitie. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een A1, B1, C1 en D1.

In het seizoen 1948-1949 was de zondag 4e Klasse A van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: CNV, Die Haghe, ‘s-Gravenzandse SV, Katwijk, Leiden, Lisser Boys, PTT, RCL en Ter Leede.

>

Op de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van maandag 18 juli 1949 stelde penningmeester C.C.J. Lejour zich niet meer herkiesbaar en werd zijn functie opgevolgd door J. van Vliet. P. van der Griend (voorzitter), G.W. van Katwijk (secretaris) en G. Schuilwerve (2e voorzitter) vormden de andere bestuursleden.

Seizoen 1949-1950

>

Het bestuur van Semper Altius schreef voor het seizoen 1949-1950 vijf seniorenelftallen in de voor de zaterdagcompetitie. De jeugdafdeling bestond wederom uit een A1, B1, C1 en D1-elftal.

Op verzoek van de Junior-Commissie keurde het bestuur het plan goed om vanaf het seizoen 1949-1950 te starten met een Pupillen-afdeling. Hiervoor kwamen voetballertjes van 9 t/m 11 jaar in aanmerking. Helaas kwam men bij aanvang van dit seizoen aan slechts 8 pupillen voetballertjes dus kon er nog geen pupillenelftal worden samengesteld.
Op zaterdag 5 november 1949 was het dan toch zo ver en speelde het pupillenelftal van Semper Altius zijn eerste wedstrijd.

Het vlaggenschip van Semper Altius kwam in het seizoen 1949-1950 uit in de zaterdag 4e Klasse B van de KNVB met ditmaal als tegenstanders: ‘s-Gravenzandse SV, Monster, ORNAS, PTT, RSM, RVA, Semper Altius, TOGR en Zwart Wit’28.

Het werd een zeer moeizaam seizoen voor Semper Altius 1 want van de 16 competitiewedstrijden wist men er slechts 2 in winst om te zetten, werd er 1x gelijk gespeeld en maar liefst 13x verloren. Met 5 punten, en een doelgemiddelde van 21 voor en 42 tegen , Semper Altius op de achtste en voorlaatste positie van de ranglijst. Dit was nog voor PTT, dat het met 3 punten nog slechter deed.

Voor het eerst sinds Semper Altius vanaf 1940 in de grote Bond (KNVB) speelde was een kampioenschap bij de jeugdafdeling een feit. De D1 van Semper Altius werd namelijk dit seizoen kampioen van de 4e Klasse G, door op zaterdag 20 mei 1950 ADS met 5-0 te kloppen.

Seizoen 1950-1951

Op de Algemene Ledenvergadering van 4 september 1950 stond in het teken van het afscheid van voorzitter Pieter van de Griend. “Pa” van de Griend stond in het middelpunt van de belangstelling, waarbij hem bij monde van de secretaris, namens de hele vereniging het Ere-voorzitterschap werd aangeboden vergezeld van een fraaie oorkonde en een polshorloge met inscriptie. Tot nieuwe voorzitter werd vervolgens gekozen de heer Theo Kwak. Oud bestuurslid D.M. Rombout werd tot Lid van Verdienste van Semper Altius benoemd.
De samenstelling van het nieuwe bestuur van Semper Altius zag er nu als volgt uit: T. Kwak (voorzitter), G.W. van Katwijk (secretaris), F. v.d. Berg (penningmeester), J. v. Vliet (vice-voorzitter) en de commissarissen A. Dane, A. Delfos, B. de Lange.

Voor het seizoen 1950-1951 schreef Semper Altius 5 seniorenelftallen in voor de zaterdagcompetitie. De jeugdafdeling bestond uit 1 A-, 1 B-, 1 C- en 1 Pupillen-elftal.

De zaterdag 4e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1950-1951 uit de volgende clubs samengesteld: Katwijk, Leiden, Lisser Boys, ORNAS, RCL, Semper Altius, SVOW, Ter Leede, VWS en Woerden.

Een poule met 10 clubs dus dat betekende 18 competitiewedstrijden. Van die 18 competitiewedstrijden wist Semper Altius er 6 in winst om te zetten, speelde 2 x gelijk en er werd 10 x verloren. Met 14 punten, en de doelcijfers 22-34, eindigde Semper Altius op een achtste positie van de ranglijst, nog net voor Woerden (11 punten) en Katwijk (10 punten).

Op zaterdag 27 januari 1951 speelde Kock in ‘t Hout zijn 200 competitiewedstrijd voor Semper Altius, iets wat voor het eerst  in de geschiedenis van de club voorkwam. Kock in ‘t Hout werd hiervoor door de vereniging en zijn vrienden in het zonnetje gezet en ter nagedachtenis een sigarettenkoker als blijvend aandenken kreeg aangeboden.

Bij de jeugd werd de B1 van Semper Altius kampioen van de 2e Klasse C.

Seizoen 1951-1952

Wederom schreef Semper Altius dit seizoen 5 seniorenelftallen voor de zaterdagcompetitie in. Bij de jeugdafdeling was het allemaal passen en meten wat de elftallen betreft want vlak voor aanvang van de competitie beschikte de juniorenafdeling over ‘slechts’ 34 jongens. Dit hield in dat er een A1-, B1- en C1-team werden ingeschreven met als resultaat dat ieder team slechts één reservespeler bezat. Het jeugdbestuur van Semper Altius was dus druk op zoek naar nieuwe junioreleden. Dit gold overigens ook voor het enige pupillenteam, wat ook al krap aan spelers zat.

De zaterdag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1951-1952 uit de volgende clubs samengesteld: ‘s-Gravenzandse SV, HTSV, JAC, Jodan Boys, ORNAS, PPSC, RSW, Semper Altius, TOGR en VVOR.

Het eerste elftal van Semper Altius begon dramatisch aan de competitie want van de eerste zeven competitiewedstrijden werd er slechts eenmaal gewonnen en alle andere gingen verloren. Het was dus niet verrassend dat Semper helemaal onderaan de ranglijst stond. Het bestuur van Semper Altius besloot, vanwege de slechte resultaten van het vlaggenschip, om voor vrijdag 26 oktober 1951 een Algemene Ledenvergadering in te lassen. Op deze ALV werd besloten om de Elftalcommissie te wijzigen. De heren P. Beijnenveld en W. Rotteveel werden vervangen door J. Christerus en G. van Katwijk. Verder werd er ook besloten om indoortrainingen in te lassen.

De resultaten van Semper Altius 1 werden beter en na een grandioze eindspurt kon men zich op zaterdag 26 april 1952, in de laatste competitiewedstrijd tegen concurrent VVOR, in veilige haven spelen. Met andere woorden, de winnaar van Semper Altius – VVOR bleef behouden voor de 4e Klasse KNVB, de verliezer zou naar de onderafdeling (HVB) worden teruggewezen. Alles wat Semper Altius-bloed bezat was op het Hoornpark aanwezig, zo ook de vroegere voorzitters Van der Griend, Nieuwenhuizen en Veeren. Groot was de vreugde op het Hoornpark dan ook na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, want Semper Altius won uiteindelijk met 1-0 en kon zodoende het 10-jarig verblijf in de KNVB met een jaartje verlengen.

Van de 18 competitiewedstrijden won Semper Altius er 4, speelde 4 keer gelijk en werd er 10 maal verloren. Met 10 punten (2 punten in mindering), en de doelcijfers 20-44, eindigde men op de achtste positie van de 4e Klasse B. Dit was nog net voor Jodan Boys (9 punten) en VVOR (8 punten).

Het ging sowieso slecht met de resultaten van Semper Altius want het tweede elftal degradeerde naar de onderafdeling en het derde elftal wist zich op de laatste wedstrijddag ternauwerhand te handhaven. Ook de overige elftallen boekten zeer matige resultaten.

De Algemene Ledenvergadering van woensdag 3 juli 1952 had een rustig en prettig verloop. Het bestuur bleef in dezelfde formatie, behoudens J. van Vliet die wegens drukke werkzaamheden afscheid moest nemen als vice-voorzitter. In zijn plaats werd E.N. Braam gekozen.

Seizoen 1952-1953

In het 25e seizoen van Semper Altius startte de club, net als vorig seizoen, met 5 seniorenelftallen aan de competitie. Het probleem was echter dat bij de 5 elftallen slechts 4 reserves waren, dus met andere woorden Semper Altius begon op zaterdag 13 september 1952 aan de competitie met in ieder geval een elftal zonder reserve speler. De elftalcommissie was dus druk op zoek naar een aantal nieuwe spelers anders zou er een elftal teruggetrokken moeten worden.
De jeugdafdeling van Semper Altius bestond dit seizoen uit slechts een A1, B1 en een Pupillen 1.

Het vlaggenschip van Semper Altius werd in het seizoen 1952-1953 in de zaterdag 4e Klasse A van de KNVB ingedeeld met ditmaal als tegenstanders: JAC, Koudekerk, Leiden, Lisser Boys, ORNAS, RAS, RCL, SV’35, SVOW en VWS.

Het eerste elftal van Semper Altius presteerde beter dan in het vorige seizoen. Van de 18 competitiewedstrijden wist men er uiteindelijk 7 te winnen, 3 gelijk te spelen en werd er 10 keer verloren. Met 17 punten, en de doelcijfers 39-39, eindigde Semper Altius in de middenmoot op een zevende positie van de ranglijst in de 4e Klasse A.

Bij de B1 van Semper Altius kon dit seizoen de kampioensvlag wederom in top.

Op de Algemene Ledenvergadering van 17 juli 1953 trad het hele bestuur van Semper Altius reglementair af maar waren allen herkiesbaar.

Seizoen 1953-1954

Met een totaal van 9 elftallen (5 senioren, een A1, B1, C1 en Pupillen 1) mocht Semper Altius zich dit seizoen tot een van de grootste zaterdagverenigingen in de Haagse regio noemen.

Op zaterdag 17 oktober 1953 werd het 25-jarig bestaan van Semper Altius officieel gevierd met een grote feestavond in de Houtrust-rotonde te Scheveningen. Dat Semper Altius vele vrienden buiten de vereniging telde bleek wel uit de aanwezigheid van diverse afgevaardigden van zusterverenigingen, evenals die van de heren Verheul (wethouder van de gemeente Rijswijk), Van Leeuwen (namens de KNVB) en Overkleeft (namens de HVB). Vele felicitaties  bereikten het secretariaat en enige fraaie bloemstukken werden geschonken.
De jubileumcommissie, bestaande uit Bas de Lange en Joop Poley, had gezorgd voor een prima feestavond met vele beroepsartiesten.

In het seizoen 1953-1954 was de zaterdag 4e Klasse B van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: Die Haghe, HTSV, Ornas, PPSC, RAS, RSM, Scheveningen, Semper Altius, SV’35, TOGR en Unicum.

Semper Altius 1 kende een redelijk seizoen. Van de 20 competitiewedstrijden werden er 7 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 8 verloren. Met 19 punten, en de doelcijfers 34-32, eindigde men op de vierde positie van de ranglijst van de 4e Klasse B. Kampioen werd Scheveningen met maar liefst 32 punten, gevolgd door ORNAS (29 punten) en TOGR (25 punten).

Bij de jeugd mocht Semper Altius wederom een kampioenschap vieren. De A1 werd namelijk kampioen van de 2e Klasse D.

Seizoen 1954-1955

Het seizoen 1954-1955 was vooral het seizoen waarin er in het Nederlandse voetbal een “aardverschuiving” plaatsvond in de vorm van de invoering van het betaalde voetbal. Eind 1953 werd de N.B.V.B. (Nederlandse Beroeps Voetbal Bond) opgericht. Deze Bond had de intentie om per seizoen 1954-1955 een prof-competitie op te gaan zetten naast de bestaande amateurcompetities. vervolgens kwam er een fusie tussen de 60-jarige KNVB en de piepjonge Nederlandse Beroeps Voetbal Bond. Aangezien in het seizoen 1954-1955 het betaalde voetbal zijn intrede deed, kwamen er extra plaatsen in de hogere Klassen beschikbaar.

Op de Algemene ledenvergadering van woensdag 8 september 1954 werd het Semper Altius bestuur als volgt samengesteld: Th. Kwak (voorzitter), E.N. Braam (vice-voorzitter), J. Spoelstra (1e secretaris), L. Janssen (2e secretaris), M. Hollaar (1e penningmeester), P. Mathijssen (2e penningmeester) en J. den Draak (commissaris).

Het bestuur van Semper Altius schreef bij de KNVB 5 seniorenelftallen in voor de zaterdagcompetitie. Bij de jeugd werden er een A1, B1, C1 en Pupillen 1 ingeschreven voor de competitie.

De zaterdag 4e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1954-1955 uit de volgende clubs samengesteld: Die Haghe, Koudekerk, Leiden, Lisser Boys, Noordwijk, ORNAS, RAS, Rouwkoop, Semper Altius, De Sleutels, SVOW en VWS.

Een onopvallend seizoen ditmaal voor het eerste elftal van Semper Altius waarin men uiteindelijk in de middenmoot eindigde. Van de 21 competitiewedstrijden (De Sleutels had zich in april 1955 teruggetrokken uit de competitie) won men er 6, speelde 7 keer gelijk en werd er 8 maal verloren. Met 19 punten, en de doelcijfers 33-37, eindigde Semper Altius op de achtste positie van de ranglijst.

Seizoen 1955-1956

Zaterdag 12 november 1955 was weer een belangrijke dag in de geschiedenis van Semper Altius. De oude kleedhokken waren vervangen door een mooie kleedtent en kantine en werden door Burgemeester Bogaardt van Rijswijk officieel geopend. Namens het gemeentebestuur werd door de burgemeester de vlag van Rijswijk overhandigd, die voortaan op Sportpark Hoornpark zou prijken. De belangstelling voor deze opening was groot.

Voor het seizoen 1955-1956 schreef het bestuur voor de zaterdagcompetitie 6 seniorenelftallen in bij de KNVB. De jeugdafdeling van Semper Altius bestond dit seizoen uit een A1, B1, C1, D1 en een Pupillen 1.

De zaterdag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1955-1956 uit de volgende clubs samengesteld: Bodegraven, Jodan Boys, Lisser Boys, Noordwijk, RAS, Rouwkoop, Semper Altius, Spirit, Sunlight, SV’35 en Zwart Wit’28.

Het Semper Altius-bestuur vond het dit seizoen nodig om ook voor de wintermaanden een trainingsavond vast te stellen. In de heer R. Steuer vond men een goede trainer die deze trainingen op zich wilde nemen. De eerste trainingsavond werd al vastgesteld op 8 september 1955 en werd door de heer Steuer gegeven in een school aan de Ferdinand Bolstraat te Den Haag. Later dit seizoen werden de trainingen gegeven in een zaal in de Capadosestraat 11 in Spoorwijk.

Het vlaggenschip van Semper Altius, o.l.v. trainer R. Steuer, presteerde prima dit seizoen. Van de 20 competitiewedstrijden wist men er namelijk 12 in winst om te zetten, speelde 3 x gelijk en werd er 5 x verloren. Met 27 punten, en de doelcijfers 52-28, eindigde Semper Altius op een knappe vierde positie van de ranglijst. Dit was achter kampioen Zwart Wit’28 (32 punten), Jodan Boys (28 punten) en Noordwijk (28 punten).
Hierdoor liep Semper Altius op een haar na promotie mis aangezien dit seizoen de nummers 1 en 2 van de eindranglijst promoveerden naar de 3e Klasse KNVB.

<

Seizoen 1956-1957

Op de Algemene ledenvergadering van donderdag 30 augustus 1956 in het gebouw ‘Irene’ in de Herenstraat 44B te Rijswijk trad het bestuur van Semper Altius  reglementair af. Th. Kwak (voorzitter) en M. Hollaar (1e penningmeester) stelden zich niet meer herkiesbaar. L. Janssen (2e secretaris) en J. den Draak (commissaris) waren wel herkiesbaar. B. Gout werd gekozen als de nieuwe voorzitter van Semper Altius en L. Rienderhoof en J. van der Maat tot de andere bestuursleden.

<

Het eerste elftal van Semper Altius kwam in het seizoen 1956-1957 wederom uit in de zaterdag 4e Klasse B van de KNVB, waarin naast Semper Altius waren ingedeeld de Haagse clubs: Die Haghe, Duinoord, RAS en SV’35, verder HBSS en PPSC uit Schiedam, DEVJO uit Voorburg, HVO uit Vlaardingen en Spirit uit Oudekerk aan de IJssel.

Een onopvallend seizoen ditmaal voor Semper Altius  1, waarin men uiteindelijk in de middenmoot eindigde. Van de 18 competitiewedstrijden won men er 5, speelde 7 keer gelijk en werd er 6 maal verloren. Met 17 punten, en de doelcijfers 41-41, eindigde men op de vijfde positie van de 4e Klasse B.

>

Seizoen 1957-1958

>

In het seizoen 1957-1958 was de zaterdag 4e Klasse A van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: DEVJO, sv Die Haghe, Koudekerk, De Lier, Noordwijk, Oegstgeest, RAS, RCL, Rouwkoop, Semper Altius en VWS.

Het werd een uiterst spannende competitie waarbij het eerste elftal van Semper Altius lang meestreed om het kampioenschap. Uiteindelijk werd Noordwijk met 32 punten uit 20 wedstrijden kampioen. Semper Altius wist van de 20 competitiewedstrijden er 13 te winnen, 3 gelijk te spelen en 4 te verliezen. Met 29 punten, en de doelcijfers 66-47, eindigde men op de tweede positie van de ranglijst van de 4e Klasse A, met dus 3 punten achterstand op de kampioen.

<

Seizoen 1958-1959

De Algemene Ledenvergadering van Semper Altius werd op vrijdag 29 augustus 1958 gehouden in “De Kroon” aan het Spui te Den Haag. Het bestuur werd voor dit jaar als volgt samengesteld: B. Gout (Voorzitter), J.C. Spoelstra (1e Secretaris), S. Kalksma (1e Penningmeester), E. Braam (2e Voorzitter), J. den Draak (2e Secretaris), M. Hollaar (2e Penningmeester) en C. Verburg (Commissaris). Ex-penningmeester Pander Maat werd bedankt voor de door hem verrichte werkzaamheden.
Het hoogtepunt van de vergadering was het moment dat het bestuur een jubileumgeschenk (300 gulden contant) van de leden en donateurs overhandigd kreeg om zodoende lichtmasten op het Hoornpark te kunnen aanbrengen.

Na jarenlang ter sprake ter sprake te zijn geweest op vele bestuursvergaderingen kwam halverwege de maand september eindelijk het groene licht wat betreft de lichtmasten op het sportcomplex Hoornpark. Op initiatief van de Elftal Commissie, en dan met name door Arend Rooseboom, was er veel geld ingezameld en kon al het materiaal worden aangeschaft. Maar hiermee was de Rijswijkse club er natuurlijk nog niet want al die lampen, reflectoren en leidingen moesten nog aangelegd en gemonteerd worden. Hierbij kreeg men gelukkig hulp van de gemeente Rijswijk en ook vele leden van Semper Altius waren niet te beroerd om een handje mee te helpen. 

Op donderdag 26 maart 1959 was het dan eindelijk zover en werd de lichtinstallatie op sportcomplex Hoornpark officieel in gebruik genomen.

Semper Altius begon aan het seizoen 1958-1959 met 7 seniorenelftallen, 4 juniorenteams en 1 pupillenelftal. Echter door de blijvende toeloop van de voetballende jeugd bij Semper Altius werd de jeugdafdeling in de maand december uitgebreid met 1 juniorenelftal en 1 pupillenteam.

Het eerste elftal kwam dit seizoen uit in de zaterdag 4e Klasse B van de KNVB met daarin als tegenstanders: Bodegraven, DEVJO (Voorburg), GWS (Sassenheim), Leiden, Oegstgeest, RCL (Leiderdorp), Sportlust’46 (Woerden), SV’35 (Wassenaar) en SVGT (Den Haag).

Het werd een zenuwslopend seizoen van zowel het eerste- als tweede-elftal van Semper Altius. In april 1959 stond het eerste nog onderaan de ranglijst van de 4e Klasse B maar door de laatste drie competitiewedstrijden gelijk te spelen tegen Bodegraven (2-2) en te winnen van Leiden (1-2) en DEVJO (3-1) wist Semper Altius zich toch nog in veilige haven te spelen.
Van de uiteindelijk 18 competitiewedstrijden wist Semper Altius er 6 in winst om te zetten, speelde 2 x gelijk en werd er maar liefst 10 x verloren. Met 14 punten, en een doelsaldo van 36-54, eindigde men op de achtste positie van de 4e klasse B. Dat was nog net voor DEVJO (13 punten) en degradant Bodegraven (10 punten).

Het tweede elftal van Semper Altius presteerde aan het slot van de competitie helemaal het onmogelijke. Na vanaf oktober onafgebroken de laatste plaats in de reserve 3e Klasse van de KNVB bezet te hebben zette men in de laatste twee maanden een enorme eindsprint in door de ene na de andere wedstrijd winnend af te sluiten. Wat niemand meer geloofde gebeurde dan toch in de laatste competitieronde toen op zaterdag 27 juni S.H.S. 2 met 1-3 werd verslagen en het behoud van de vorig jaar veroverde plaats in de res. 3e Klasse KNVB werkelijkheid werd.

Seizoen 1959-1960

Tijdens de zomerstop was het Hoornpark stevig onder handen genomen met opgeknapte doelgebieden, een zestal nieuwe nylon netten, een uitgebreid parkeerterrein en een mooi handbalveldje. Kortom, het was weer een complex om trots op te zijn. Ook voor dit seizoen gold dat het eerste veld op het complex Hoornpark iedere week bestemd was voor de junioren, veld 2 voor de senioren (1e-, 2e- en een lagere senioren-elftal) en het derde veld 1x per 14 dagen voor de overige seniorenelftallen.

Op vrijdag 28 augustus 1959 vond in “Het Hof van Holland” in de Wagenstraat 44 te Den Haag de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van Semper Altius plaats. De heren E. Braam (2e Voorzitter) en S. Kalksma (1e Penningmeester) stelden zich niet meer herkiesbaar. Max van Dijk werd bereid gevonden om de functie van 1e penningmeester op zich te nemen en J. den Draak werd gekozen tot 2e voorzitter. De elftalcommissie werd teruggebracht tot drie leden en bestond nu uit de heren J. Poley, B. de Lange en W. Hoogkamer.

Op 9 januari 1960 emigreerde voorzitter Bob Gout naar Amerika en zodoende werden zijn taken overgenomen door Jan den Draak. Op 22 december 1959 werd er op een druk bezochte receptie afscheid genomen van Bob Gout. Namens de leden bood Jan den Draak de scheidende voorzitter het Ere-lidmaatschap van Semper Altius aan. Het voorzitterschap werd nu waargenomen door Jan den Draak. L. Verwey nam de taak van van vice-voorzitter over.

Voor het seizoen 1959-1960 schreef het bestuur van Semper Altius 6 seniorenelftallen in voor de zaterdagcompetitie. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een A1, B1, C1, D 1 en een Pupillen 1.

Het vlaggenschip van Semper Altius kwam in het seizoen 1959-1960 uit in de zaterdag 4e Klasse A van de KNVB en moest het hierin opnemen tegen: CSVD (Delft), Katwijk, Koudekerk, de Lier, Loosduinen, S.H.S. (Scheveningen Holland Sport), Spirit (Oudekerk aan den IJssel), SV’35 (Wassenaar), SVOW (Oude Wetering) en VWS (Leiden). Een afdeling met 11 verenigingen dus dat betekende 20 competitiewedstrijden.

Omdat trainer Rudi Steuer ook een verbintenis bij een andere voetbalvereniging had trainde de selectie van Semper Altius iedere donderdagavond van 19.00 t/m 20.30 uur op het verlichte Hoornpark. De trainingen waren overigens niet alleen voor de zogenaamde selectiegroep want ieder senioren-lid van de vereniging mocht aan de trainingen deelnemen.

Semper Altius 1 kende een matig seizoen. Van de 20 competitiewedstrijden werden er 6 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 10 verloren. Met 16 punten, en de doelcijfers 39-42, eindigde de Rijswijkers op de negende positie van de ranglijst van de 4e Klasse A. Kampioen werd C.S.V.D. met 32 punten.

Bij het vijfde elftal van Semper Altius kon aan het einde van dit seizoen de vlag in top want men werd kampioen en promoveerde hierdoor naar de 3e Klasse

Seizoen 1960-1961

<

Ook in het seizoen 1960-1961 kwam het eerste elftal van Semper Altius uit in de zaterdag 4e Klasse A van de KNVB, die verder uit de volgde clubs bestond: Alphen, Die Haghe, GWS, Katwijk, Leiden, Loosduinen, RAS, RCL en SVOW.

Het werd een zeer moeizaam seizoen voor Semper Altius want van de 18 competitiewedstrijden wist men slechts 4 in winst om te zetten, werd er 2 x gelijk gespeeld en maar liefsr 12 x verloren. Met slechts 10 punten, en de doelcijfers 34-51, hadden de Rijswijkers het geluk dat Leiden (9 punten) en Alphen (8 punten) dit seizoen nog slechter presteerden. Semper Altius eindigde dus op de achtste positie van de ranglijst van de 4e Klasse A.

Semper Altius 4 werd dit seizoen kampioen van de 4e Klasse C.

Seizoen 1961-1962

Het bestuur van Semper Altius kreeg bij aanvang van het seizoen een iets andere samenstelling. Jan Phielix werd benoemd tot de nieuwe penningmeester en hij volgde hiermee Max van Dijk op. De samenstelling van de andere bestuursleden was nu: J. den Draak jr. (voorzitter), C. Verburg (secretaris), J. Bergdijk (2e voorzitter), J. Spoelstra (2e penningmeester), A. Onderstal Jr. (wedstrijdsecretaris) en F. Ouwehand (commissaris).

Voor het seizoen 1961-1962 schreef het bestuur in totaal 7 seniorenelftallen in voor de zaterdagcompetitie. De jeugdafdeling bestond uit een B1, B2, B3, C1, C2, C3, Pupillen 1 en een Pupillen 2.

De zaterdag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1961-1962 uit de volgende clubs samengesteld: DEVJO, Die Haghe, De Lier, Maasdijk, ORNAS, RAS, Rozenburg, Semper Altius, SV’35 en TSB.

Het 1e elftal van Semper Altius draaide, o.l.v. trainer C.W. Jans, in het seizoen 1961-1962 wederom geen best seizoen. Van de slechts 10 verenigingen in deze 4e Klasse B eindigde Semper Altius, samen met DEVJO en Maasdijk, met 13 punten op de tiende, en dus laatste, plaats. Van de 18 wedstrijden werden er slechts 5 gewonnen, speelde men 3 keer gelijk en werd er 10 maal verloren. Het doelsaldo van de Rijswijkers was 29 voor en 52 tegen.
In een extra (halve) competitie moesten Semper Altius, DEVJO en Maasdijk nu gaan uitmaken wie van deze drie clubs moest gaan degraderen naar de HVB.
Semper Altius begon deze extra competitie thuis tegen DEVJO met een 2-2 gelijkspel. Vervolgens werd DEVJO-Maasdijk met 6-4 verslagen en dat betekende dat DEVJO zich hiermee sowieso handhaafde voor de 4e Klasse KNVB. In en tegen Maasdijk had Semper Altius aan een 1-1 gelijkspel voldoende om het 4e Klasse-schap te verlengen en werd zodoende Maasdijk het kind van de rekening en degradeerde naar de Haagsche Voetbal Bond.

Bij de jeugd werd dit seizoen de B3 van Semper Altius kampioen in de B-Klasse 23. Uit de 14 competitiewedstrijden behaalde men het maximaal aantal punten van 28. Ook de C2 werd kampioen dit seizoen en wel met 28 punten uit 16 wedstrijden in de C-Klasse 18.

In de maand maart van het jaar 1962 volgde er weer een bestuursmutatie bij Semper Altius. Door het vertrek van secretaris Cor Verburg naar Australië kwam deze functie vacant. Ook voorzitter J. den Draak jr. kon noodgedwongen zijn functie niet meer uitvoeren door verandering in zijn werkkring. In de ontstane vacatures schoof vice-voorzitter J.C. Bergijk tot aan de volgende Algemene Ledenvergadering door als voorzitter ad-interum.

Op de Algemene ledenvergadering van dinsdag 5 juni 1962 werd het volgende bestuur van Semper Altius gekozen; J. Bergijk (voorzitter), J. Phielix (penningmeester), G. Lanting (secretaris), J. den Draak (vice-voorzitter), C. Spoelstra (2e penningmeester), A. Onderstal (2e secretaris) en F. Ouwehand (commissaris). De jeugdcommissie bestond uit; J. Koppers, F. Ouwehand en A. van ‘t Riet.

Seizoen 1962-1963

In september 1962 kwam het eerste maandblad van Semper Altius uit. De bedoeling was om eenmaal per maand, bij voorkeur in de eerste week, een uitgebreid nummer van het clubblad te laten verschijnen. Het gewone clubblad bleef overigens ook iedere week gewoon verschijnen maar in de maandelijkse uitgave zouden dan meer artikelen, beschouwingen, standen e.d. uitgebreider verschijnen.

Het zat het bestuur van Semper Altius niet echt mee de laatste periode want in september 1962 kwam voorzitter Bergijk met een nogal ontstellende mededeling dat hij, i.v.m. werkzaamheden buiten de regio, na enkele maanden al afstand moest doen van zijn bestuursfunctie. Ook 2e secretaris Aart Onderstal moest vaarwel zeggen tegen zijn functie i.v.m. werkzaamheden landinwaarts. In verband met het vertrek van de heren Bergijk en Onderstal benoemde het bestuur een adviescommissie die tot taak kreeg om te zoeken naar een nieuwe geschikte voorzitter.
Omdat echter geen enkele geschikte kandidaat gevonden werd kwam de adviescommissie in een uiterst moeilijke situatie terecht. Na uitvoerig overleg besloot vice-voorzitter J. den Draak, onder bepaalde voorwaarden, de leiding binnen Semper Altius weer op zich te nemen.

Het bestuur van Semper Altius had besloten om voor dit seizoen 6 seniorenelftallen in te schrijven bij de KNVB. De jeugdafdeling zat qua ledenaantal aardig in de lift want voor het seizoen 1962-1963 schreef het bestuur 2 A-elftallen, 3 B-, 2 C- en 2 Pupillenteams in voor de competitie.

De zaterdag 4e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1962-1963 uit de volgende clubs samengesteld: DEVJO, GWS, JAC, Katwijk, Lisser Boys, Rouwkoop, Semper Altius, Scheveningen Holland Sport (S.H.S.), Sportlust’46, SVOW en SV’35.

Ook in dit seizoen waren de resultaten van het Vlaggenschip van Semper Altius niet om over naar huis te schrijven. Van de 20 wedstrijden werden er slechts 4 gewonnen, speelde men 4 keer gelijk en werd er maar liefst 12 maal verloren. Met 12 punten en een doelsaldo van 29-48 eindigde Semper Altius, samen met Rouwkoop, op de voorlaatste plaats van de 4e Klasse A. Laatste werd GWS met slechts 8 punten en deze club degradeerde dus.

Op 20 april 1963 was het bestuur van Semper Altius genoodzaakt om het contract met trainer C.W. Jans voortijdig te beëindigen. De heer Jans had zich al enkele malen niet gehouden aan zijn contractuele verplichtingen en duidelijke afspraken. De heer J.B. de Vos, oud speler van ADO en op dat moment al enige jaren trainer van v.v. Maasdijk, was al door het bestuur  per 1 augustus 1963 gecontracteerd, maar nam de trainingen van de heer Jans per direct over.

Op vrijdag 26 april 1963 werd het 35-jarig bestaan van Semper Altius gevierd met een grote feestavond in gebouw “De Vereeniging”. Mede door de ruim 200 aanwezige personen en de verkoop van alle tombola-loten werd het ook financieel een succes.

Seizoen 1963-1964

De jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van Semper Altius werd ditmaal op woensdag 28 augustus 1963 gehouden in het Hervormd Wijkcentrum in de Miquelstraat 50 te Den Haag. I.v.m. de sterke kostenverhoging van verschillende posten werd er besloten om de contributie voor de senioren te verhogen van f.2,25 naar f.2,50 per maand.
Door gebrek aan tijd traden G. Lanting (secretaris) en J. Phielix (penningmeester) af.  Als opvolgers werden gekozen  Jef van de Water als secretaris en Jur Glazenberg als penningmeester. De anderen bestuursleden: J. den Draak (voorzitter), A. Bouwen (vice-voorzitter), C. Spoelstra (2e penningmeester) en F. Ouwehand (commissaris) tekenden weer voor een jaar bij.

Ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum van Semper Altius werden drie leden tot Lid van Verdienste benoemd. Dit waren Jas Knoester (vanaf 1934 lid en pas vanaf dit seizoen als actieve voetballer gestopt), Wim Hoogkamer (25 jaar lid en al meer dan 10 jaar Elftal Commissie lid) en Joop Poley (die sinds 1940 in vele functies zijn clubliefde voor Semper Altius had getoond).

De verschijning van het Semper Altius maandblad leverde voor het eerst bij aanvang van dit seizoen problemen op. De rede was dat weinig leden interesse toonde om een stukje voor het maandblad te schrijven zodat er dus weinig te vermelden was.

Het bestuur schreef voor het seizoen 1963-1964 wederom 6 seniorenelftallen in voor de competitie. Ook bij de jeugdafdeling weinig veranderingen ten opzichte van vorig seizoen want ook nu werden er weer  2 A-elftallen, 3 B-, 2 C- en 2 Pupillenteams ingeschreven.

Het eerste elftal van Semper Altius kwam dit seizoen uit in de zaterdag 4e Klasse C van de KNVB met daarin als tegenstanders: ASWH (Hendrik Ido Ambacht), Capelle, DEVJO (Voorburg), Groote Lindt (Zwijndrecht), Katwijk, PPSC (Schiedam), RAS (Den Haag), Rouwkoop (Voorschoten) en Zwervers (IJsselmonde).

Jan de Vos was voor het seizoen 1963-1964 aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van Semper Altius. Het vlaggenschip van Semper Altius kende een dramatisch seizoen. Van de 18 competitiewedstrijden wist men er namelijk slechts 1 wedstrijd in winst om te zetten, speelde 5 x gelijk en werd er maar liefst 12 x verloren. Met 7 punten, en de doelcijfers 24-60, was het dan ook niet zo verwonderlijk dat Semper Altius op de laatste plaats van de ranglijst eindigde en hierdoor degradeerde naar de HVB-Klasse.

Nog nimmer tevoren was het eerste elftal van Semper Altius gedegradeerd en had men vol trots, sinds de instelling van de KNVB-zaterdagafdeling in 1941, in de vierde klasse gespeeld.

Waar het eerste elftal dus degradeerde naar de Haagse Voetbal Bond wist het tweede elftal van Semper Altius met groot machtsvertoon kampioen te worden van de 1e Klasse C.

Op 21 mei 1964 overleed Ere-voorzitter Pieter van der Griend. De heer Van der Griend werd in september van het jaar 1934 voorzitter van Semper Altius en vormde daarna met zijn goede vrienden Kees Lejour en Van Katwijk een zestiental jaren het dagelijks bestuur. Onder leiding van Van der Griend groeide Semper Altius uit tot een van de grootste zaterdagverenigingen in Den Haag.

Seizoen 1964-1965

Op de jaarvergadering van 24 augustus 1964 werd het bestuur voor het komende jaar als volgt samengesteld: J. den Draak (voorzitter), J. van de Water (secretaris), J. Glazenborg (penningmeester), J.G. Spoelstra (2e voorzitter), G. Lanting (2e secretaris), J. v.d. Griend (2e penningmeester) en F. Ouwehand (voorzitter jeugdcommissie).
Tijdens deze ALV werd de heer C. de Ligt bij acclamatie tot Lid van Verdienste van Semper Altius benoemd. De heer De Ligt was op dat moment 30 jaar lid van Semper Altius en vele jaren grensrechter bij het eerste elftal geweest.
Verder werd er medegedeeld dat ondanks de degradatie van het standaardelftal men bij Semper Altius de toekomst met vertrouwen tegemoet zag. Bij aanvang van het seizoen 1964-1965 was namelijk het aantal elftallen wederom toegenomen en bedroeg ditmaal 7 seniorenelftallen, 8 juniorenelftallen en 3 pupillenteams.

De zaterdag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1964-1965 uit de volgende clubs samengesteld: DSO, Duinoord, Hoekse Boys, HPSV, KMD, Maasdijk, Naaldwijk, Semper Altius, SV’35, SVGT, Wassenaar en Wilsonmeters.

Het werd een vrij anoniem seizoen voor het 1e elftal van Semper Altius. Van de 22 competitiewedstrijden wist men er 10 in winst om te zetten, speelde men 3 keer gelijk en werd er 9 maal verloren. Met 23 punten en een doelsaldo van 50 voor en 53 tegen, eindigde de Rijswijkers in de middenmoot van de 1e Klasse A van de HVB op een zesde positie.

<

Seizoen 1965-1966

Op de Algemene Ledenvergadering in augustus 1965 werd er door de leden een geheel nieuw bestuur gekozen. Het bestuur van Semper Altius was nu als volgt samengesteld: L. de Blank (voorzitter), J. v.d. Water (secretaris), J. Glazenborg (penningmeester), J. den Draak (2e voorzitter), J. Spoelstra (2e secretaris en secretaris jeugdafdeling), J. v.d. Griend (2e penningmeester) en F. Ouwehand (commissaris).

Het bestuur van Semper Altius had het meteen druk. Zo moest er bijvoorbeeld, door het in gebruik nemen van Sportpark Irene aan de Schaapweg te Rijswijk, allerlei organisatorische zaken geregeld worden. Er moest immers geregeld worden dat er ballen, een materiaalkast, een verbandkist en dergelijke aanwezig waren. Verder moest er kennis worden gemaakt met de kantine-beheerder (dhr Remmerswaal), die tevens het kalken voor de velden voor zijn rekening nam.
Er werd besloten om naast drie seniorenelftallen (het 1e, 2e en 3e-elftal) om ook met 2 jeugdelftallen op het Sportpark Irene te gaan voetballen. Semper Altius hoopte hierbij op een goede samenwerking met de voetbalvereniging Ec-So, die o.a. ook op Sportpark Irene speelde.

Voor het seizoen 1965-1966 schreef Semper Altius 7 seniorenelftallen in voor de zaterdagcompetitie. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een A1, A2, A3, B1, B2, C1, C2, C3 en een Pupillen 1.

De zaterdag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1965-1966 uit de volgende clubs samengesteld: DEVJO, DSO, Duinoord, DSVP, Hoekse Boys, HPSV, KMD, Naaldwijk, Semper Altius, SVGT, SV’35 en Wassenaar.

Het werd een niet al te best seizoen voor het vlaggenschip van Semper Altius. De Rijswijkse club begon aan de competitie met vier nederlagen op rij, want er werd verloren van sv Duinoord (1-2), Hoekse Boys (3-1), DEVJO (2-3) en sv Naaldwijk (0-1). Op zaterdag 9 oktober werd dan toch eindelijk het eerste competitiepunt binnen gehaald. Bij koploper SV’35 bleef het namelijk knap 0-0. Een week later volgde er wederom een gelijkspel want thuis tegen SVGT werd het 1-1. In de zevende speelronde volgde echter, na de 3-0 tegen sv Wassenaar, nederlaag nummer vijf.
Op 30 oktober volgde er dan gelukkig weer een 2-0 overwinning op DSO, helaas hierna toch weer gevolgd door een 2-0 nederlaag bij HPSV. Op zaterdag 13 november 1965 eindigde de wedstrijd Semper Altius-DSVO in een 3-2 zege voor de Rijswijkers.
Deze wedstrijd tegen DSVP was tevens de laatste competitiewedstrijd van het jaar 1965. De ene afkeuring volgde na de andere en uiteindelijk zou de winterstop bijna drie maanden lang duren. Voor aanvang van deze winterstop stond Semper Altius, met 6 punten, op de voorlaatste plaats van de 1e Klasse A, en hield hiermee alleen nog SVGT (4 punten) onder zich.

Pas op zaterdag 5 februari kon de competitie weer worden voort gezet en Semper Altius begon uitstekend aan het jaar 1966 door KMD met 2-0 te verslaan. Na wederom een aantal weken met afkeuringen leden de Rijswijkers op 5 maart een hele dure nederlaag door met 2-1 te verliezen van het onderaan staande SVGT. Hierna volgde er gelukkig weer enig herstel met een 1-2 overwinning op (weer) KMD, een 1-1 gelijkspel tegen HPSV en een 0-0 bij sv Naaldwijk. Semper Altius had alleen de pech dat alle concurrenten ook maar punten bleven pakken en zodoende gebeurde het dat men op 2 april, na een 1-4 nederlaag tegen sv Wassenaar, op de laatste plaats van de 1e Klasse A belandde. Gelukkig had Semper Altius wel een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrentie.
In de 18e speelronde werd DEVJO-Semper Altius 1-1 en op de 19e speeldag won men in Zoetermeer met 2-1 van DSO. Op 14 mei leed Semper weer een dure nederlaag door thuis met 1-2 te verliezen van Hoekse Boys. Nadat Semper Altius haar 20e wedstrijd met 0-1 won bij concurrent sv Duinoord leek er geen vuiltje meer in de lucht en leek het 1e Klasseschap gehandhaafd. Echter de inhaalwedstrijd tegen kampioenskandidaat SV’35 ging met 1-2 verloren.
Met de laatste competitieronde voor de boeg was de stand onderin de 1e Klasse A van de HVB nu als volgt: 8e. DSO 21-21, 9e Semper Altius 21-17, 10e Duinoord 21-16, 11e DEVJO 21-16 en 12e DSVP 21-15.
Op zaterdag 4 juni 1966 volgde dus deze laatste competitieronde. Semper Altius deed hele slechte zaken door in Pijnacker met 3-1 te verliezen van nummer laatst DSVP. SV’35-DEVJO werd 1-2 en Duinoord-Naaldwijk 2-2. Dit hield dus in dat zowel sv Duinoord, Semper Altius en DSVP met 17 punten op de laatste plaats waren geëindigd, en er een extra competitie volgde wie er uiteindelijk moest gaan degraderen.
De balans van Semper Altius deze competitie was als volgt: Van de 22 wedstrijden werden er 6 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 11 verloren. Behaalde men dus 17 punten en was het doelsaldo 24 voor en 34 tegen.

Ook in de nacompetitie waren sv Duinoord, DSVP en Semper Altius aan elkaar gewaagd. De eerste wedstrijd Duinoord-DSVP eindigde in 2-3 en vervolgens werd Semper Altius-Duinoord in 0-3. Na de wanvertoning tegen sv Duinoord kreeg Semper Altius de laatste kans om zich te handhaven voor de 1e Klasse HVB. In Pijnacker speelde Semper Altius de beste wedstrijd van het seizoen en werd DSVP met maar liefst 1-4 verslagen. Door deze uitslag degradeerde DSVP op doelsaldo en konden zowel sv Duinoord als Semper Altius in het volgende seizoen ook gewoon weer uitkomen in de 1e Klasse HVB.

Seizoen 1966-1967

Het bestuur van Semper Altius had tijdens de zomerstop niet stil gezeten en zich vooral bezig gehouden over het terreinen-vraagstuk. Na een aantal oriënterende bijeenkomsten werd er uiteindelijk besloten dat vanaf dit seizoen alle elftallen van Semper Altius op het Sportpark Hoornpark zouden gaan spelen. Met andere woorden, met de weinig gelukkige splitsing van het spelen door sommige teams op het Prinses Irene sportpark aan de Schaapweg te Rijswijk daar kwam een einde aan. Het voordeel hiervan was dat het onderlinge contact tussen de Semper Altius teams beter werd maar dit had wel tot gevolg dat twee seniorenelftallen al in de ochtend hun thuiswedstrijden op het Hoornpark moesten afwerken.
Door dit besluit kwam er wel meteen een absolute ledenstop voor senioren bij Semper Altius want meer wedstrijden op Sportpark Hoornpark dat konden de velden niet aan.

Door geldgebrek kreeg Semper Altius sowieso de eerst komende jaren geen nieuwe velden. Wel werden het eerste- en tweede-veld op Sportpark Hoornpark gedraineerd. De situatie werd voor Semper Altius ineens een stuk gunstiger toen de korfbalvereniging ODS (mede bewoner van Sportpark Hoornpark) ineens besloot om te verhuizen naar het Prinses Irene sportpark aan de Schaapweg te Rijswijk, waardoor Semper nu de beschikking kreeg over drie velden.

Omdat er op de Algemene Ledenvergadering van augustus 1966 geen tegenkandidaten voor een bestuursfunctie zich aanmeldde bleef het huidige bestuur nog minimaal een jaartje “zitten”. Ook de jeugdcommissie, bestaande uit F. Ouwehand, J. Spoelstra en A. van Riet kreeg weer het volledige vertrouwen op de vergadering.

Het bestuur van Semper Altius schreef voor het seizoen 1966-1967 voor de zaterdagcompetitie 8 seniorenelftallen in bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit 2 A-, 3 B-, 2 C- en 2 Pupillen-teams.

De zaterdag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1966-1967 uit de volgende clubs samengesteld: DEVJO, DSO, Duinoord, Hoekse Boys, HPSV, KMD, Klokken Toren Boys, Naaldwijk, RAS, Semper Altius, SVPTT en SV’35 .

Semper Altius kende wederom een moeizaam seizoen in de 1e Klasse A van de HVB. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden wist men in totaal 15 punten te behalen, met daarbij een doelgemiddelde van 29 voor en 46 tegen. Semper Altius eindigde hiermee op de elfde (en voorlaatste) positie van de ranglijst met slechts een punt meer dan sv KMD.

Aan het einde van dit seizoen verliet trainer Jan de Vos, na vier seizoenen, Semper Altius. Ook Nelis de Ligt zag genoodzaakt zijn taak als grensrechter van het eerste elftal na vele jaren te moeten neerleggen. De heer De Ligt was een echte clubman die van ‘s 0chtends vroeg tot diep in de middag vele jaren actief was voor Semper Altius. Gelukkig voor de Rijswijkse club stopte Nelis de Ligt alleen als grensrechter, alle andere activiteiten, zoals de lijnen kalken, bleef hij gewoon uitvoeren.

Seizoen 1967-1968

In het 40-ste levensjaar van Semper Altius begon de Rijswijkse club met 8 seniorenelftallen en 9 jeugdteams aan het seizoen 1967-1968. Tot spijt van het bestuur moest Semper Altius zelfs een ledenstop bij de junioren invoeren.

Tijdens de jaarvergadering werd het bestuur van Semper Altius uitgebreid tot 9 leden en zag er bij aanvang van dit seizoen nu als volgt uit: L. de Blank (voorzitter), J. v.d. Water (secretaris), H. Zagt (penningmeester), J. den Draak (vice-voorzitter en tevens wedstrijdsecretaris), J. Glazenborg (2e secretaris en tevens contactman), J. v.d. Griend (2e penningmeester), J.C. Spoelstra (commissaris en jeugdsecretaris), M. Dijkstra (commissaris en redactiesecretaris) en J. Poley (commissaris en materiaalman).

De zaterdag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1967-1968 uit de volgende clubs samengesteld: DEVJO, DSO, Duinoord, Honselersdijk, sv de Jagers, Klokken Toren Boys, RAS, Semper Altius, SVPTT, SV’35 en sv Wassenaar.

Na het vertrek van Jan de Vos als trainer had het bestuur van Semper Altius voor dit seizoen Nico Brand als oefenmeester voor de selectie aangetrokken. De heer Brand was geen onbekende voor de club want hij was vorig jaar nog jeugdtrainer bij Semper Altius.

Semper Altius deed het goed in de eerste competitiehelft want uit 11 wedstrijden behaalde men 16 punten en ging het team van trainer Brand achter koploper sv Duinoord (20 punten) op een tweede positie de winterstop in.

In de tweede seizoenshelft bleef Semper Altius prima presteren maar kon helaas niet voorkomen dat sv Duinoord steeds verder uitliep. Uiteindelijk werd Duinoord dan ook kampioen met 38 punten uit 22 wedstrijden. Semper Altius eindigde met 31 punten (doelsaldo 59 voor en 38 tegen) op een keurige tweede positie.
Begin juni 1968 besloot het sectie-bestuur van de KNVB Semper Altius geruisloos over te plaatsen naar de 4e Klasse van de KNVB om zo weer een even aantal te krijgen. Deze onverwachte promotie was voor het jubilerende Semper Altius uiteraard een prachtig cadeau.

De jubileumfestiviteiten omtrent het 40-jarig bestaan van Semper Altius begonnen op Tweede Paasdag met een jubileumtoernooi voor de B-jeugd. Op dinsdag 7 mei 1968 startte het eerste elftal met een nederlaag-serie waarin men tegen vijf in Rijswijk spelende verenigingen (Rijswijk, Vredenburch, Flamingo’s, Ec-So en DVJ) moest aantreden.
Op Hemelvaartsdag hield Semper Altius nog een groot A-, C-Klassers en Pupillentoernooi en begin juni vond er een erewedstrijd plaats tussen het huidige eerste elftal en een elftal met spelers van Semper uit de jaren 1955, 1956 en 1957. Op 15 juni volgde een grote reüniedag.

Seizoen 1968-1969

Het ging goed met de jeugdafdeling van Semper Altius want voor het seizoen 1968-1969 werden 7 juniorenelftallen en 2 pupillenteams ingeschreven voor de competitie. In oktober kwam er zelfs nog een welpenelftal (jongens van 8 tot 10 jaar) bij.

De festiviteiten rond het 40-jarig bestaan van Semper Altius werden op 5 oktober 1968 afgesloten met een grote feestavond.

Na de onverwachte promotie kwam Semper Altius 1 in het seizoen 1968-1969 dus uit in de zaterdag 4e Klasse A van de KNVB met daarin als tegenstanders: ‘s-Gravenzande, Heinenoord, HVO, De Lier, Lisser Boys, Maasdijk, MVV’27, Rozenburg, TSB en De Zwervers. Een poule dus met allemaal clubs uit het Westland en omgeving Rotterdam dus dat betekende weinig derby’s.
Toch deed Semper Altius het niet slecht in haar eerste seizoen in de KNVB en eindigde uiteindelijk in de middenmoot. Van de 20 competitiewedstrijden wist men er 7 te winnen, 5 gelijk te spelen en werd er 8 keer verloren. Met 19 punten, en een doelgemiddelde van 32 voor en 38 tegen, eindigde men dus op een zevende positie.

<

Seizoen 1969-1970

Bij aanvang van het seizoen 1969-1970 telde Semper Altius 10 seniorenelftallen, 7 junioren- en 3 pupillenelftallen en 1 welpenteam. In totaal dus 21 elftallen en dit aantal had de Rijswijkse club niet eerder bereikt.

Op de druk bezochte Algemene ledenvergadering van 9 oktober 1969 werd het gehele Semper Altius bestuur herkozen. Dit bestuur bestond dus nog steeds uit: L. de Blank (voorzitter), J. v.d. Water (secretaris), J. Glazenberg (penningmeester), J. den Draak (2e voorzitter), J.C. Spoelstra (jeugdsecretaris), J. v.d. Griend (2e penningmeester) en de commissarissen J. Poley, M. Dijkstra en C. Verburg.

De indeling van Semper Altius 1 voor het seizoen 1969-1970 in de zaterdag 4e Klasse B luidde als volgt; DSO, DUNO, Heinenoord, Hermandad, Hoogvliet, Katwijk, Maasdam, Ornas, Randstad Sport, Semper Altius en De Zwervers.

Twee zeges, tien wedstrijden een gelijk spel en acht nederlagen, 26 treffers gescoord en 41 tegendoelpunten. Het was de trieste balans van het seizoen 1969-1970 waarmee Semper Altius met 14 punten op de voorlaatste plaats van de 4e Klasse B eindigde. Gelukkig voor Semper Altius deed Randstad Sport het dit seizoen met 12 punten nog minder zodat het verblijf in de vierde Klasse toch nog met een jaar verlengd kon worden.

<

Seizoen 1970-1971

In de Algemene Ledenvergadering van eind augustus 1970 werd er bij Semper Altius een nieuw bestuur gekozen die ditmaal als volgt was samengesteld: B. de Lange (voorzitter), J. v.d. Water (secretaris), J. Zijlstra (penningmeester), C. Verburg (vice-voorzitter), J. den Draak (2e secretaris), J. v.d. Griend (2e penningmeester), J. Spoelstra (jeugd-secretaris), A. Dane (redactie secretaris) en J. Poley (materiaal en terrein commissaris).

In het seizoen 1970-1971 kwam het vlaggenschip van Semper Altius dus wederom uit in de zaterdag 4e Klasse van de KNVB. De 4e Klasse A was als volgt samengesteld; DUNO, Excelsior Pernis, Hazerswoudse Boys, HVO, Koudekerk, Nieuw Lekkerland, NSU’70, Oegstgeest, Ornas, Semper Altius, SVOW en UVS.

Na zich vorig jaar nog ternauwernood te hebben kunnen handhaven in de 4e Klasse van de KNVB viel dit seizoen toch het doek voor het eerste elftal van Semper Altius en moest men na drie seizoen weer afdalen naar de HVB-klasse. Van de 20 competitiewedstrijden werden er 6 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 13 verloren. Met 15 punten, en een doelgemiddelde van 28 voor en 45 tegen, eindigde men op de laatste plaats van de ranglijst.

<

Seizoen 1971-1972

<

De festiviteiten van het 40-jarig bestaan werd op 5 oktober

De zaterdag Hoofdklasse van de HVB was dit seizoen uit de volgende clubs samengesteld: Hoekse Boys, Honselersdijk, HPSV, De Jagers, KMD, Klokken Toren Boys, NNPV, RAS, Semper Altius, SEV en SVPTT.

>

Seizoen 1972-1973

>

De zaterdag-Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1972-1973 uit de volgende clubs samengesteld: DORR, Holland Sport’32, Honselersdijk, HPSV, sv De Jagers, KMD, NNPV, RAS, Semper Altius, SEV, SVPTT en VCS.

Het team van trainer Jan Becker begon ietwat stroef aan de competitie en in november bezette Semper Altius zelfs op de achtste positie van de ranglijst. Echter daarna klom de Rijswijkse formatie geleidelijk op de ranglijst en behaalde uiteindelijk een gedeelde tweede positie.

Semper Altius en RAS waren dus na 22 competitiewedstrijden gezamenlijk op de tweede positie van de ranglijst geëindigd en hierdoor moest een beslissingswedstrijd uiteindelijk uitmaken wie van de twee kampioen SVPTT naar de vierde klasse van de KNVB zou gaan volgen. Op het complex van Te Werve won Semper Altius met 1-0 (doelpunt Fré Linde) van RAS en promoveerde hiermee weer naar de 4e Klasse van de KNVB.

Trainer Jan Becker had zich hiermee geen beter afscheid kunnen wensen. Na een tweejarige verbintenis vertrok de trainer na dit seizoen naar het Vlaardingse Sunlight.

Op 17 juli 1973 bestond Semper Altius exact 45 jaar. Geen kroonjaar weliswaar maar toch een datum om even bij stil te staan. Geld om het bestaan van negen lustrums te vieren was er echter niet want alle beschikbare middelen had de club gepompt in de nieuwbouw die op het Hoornpark zou gaan verrijzen.

Seizoen 1973-1974

Het had jaren geduurd maar toen het besluit eenmaal was genomen dat er een nieuwe kantine moest komen, stond het er ook binnen enkele maanden. Toen de kogel eenmaal door de kerk was wist de rood-witte zaterdagclub ook van aanpakken. Ook Semper Altius voorzitter Bas de Lange hielp met de verfkwast ijverig mee.

Op zaterdag 29 september 1973 werd het fraaie nieuwe clubgebouw van Semper Altius op het Hoornpark officieel in gebruik genomen. Dat gebeurde om 12.00 uur ‘s middags, een ongunstig tijdstip in eerste instantie omdat er die middag een volledig voetbalprogramma moest worden afgewerkt. Maar Pluvius schoot de feestvierders te hulp: alle wedstrijden op het Hoornpark werden op die afgelast omdat de weergod de hemelsluizen uitbundig ver openwierp. Daardoor ‘druppelden’ de gasten, in de meest letterlijke zin van het woord, binnen. De opening werd verricht door Drs. A. Th. Boogaardt, de burgemeester van Rijswijk.

De kantine op het Hoornpark in aanbouw in de zomer van 1973

Met drank en klank werd het fraaie clubgebouw van Semper Altius ingewijd. De vele bloemstukken luisterden het gezellige interieur van de kantine nog eens extra op.

Met maar liefst 21 elftallen (9 senioren-, 8 junioren-, 2 pupillen- en 2 welpen-teams) begon Semper Altius aan het seizoen 1973-1974. Later in het seizoen werden er zowel bij de senioren als bij de junioren en de pupillen nog een elftal worden bijgeschreven.

De zaterdag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1973-1974 uit de volgende clubs samengesteld: Be Fair, Bolnes, Capelle, DEVJO, DSO, Lyra, Monster, Schoonhoven, Semper Altius, SVPTT, WNC en Zwammerdam.

>

Seizoen 1974-1975

>

De indeling van Semper Altius 1 voor het seizoen 1974-1975 in de zaterdag 4e Klasse B luidde als volgt; Die Haghe, DSO, DSVP, Hillegersberg, Hoekse Boys, Naaldwijk, Ornas, Reeuwijk, Scheveningen, Semper Altius, SVPTT en Unicum.

Een onopvallend seizoen voor het vlaggenschip van Semper Altius waarbij men met 21 punten uit 22 wedstrijden op de zesde plaats van de ranglijst eindigde. Kampioen werd DSO met 34 punten terwijl Ornas met slechts 7 punten degradeerde.

<

Seizoen 1975-1976

>

De zaterdag 4e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1975-1976 uit de volgende clubs samengesteld: ARC, DEVJO, Die Haghe, DUNO, DVC, Hoekse Boys, Monster, MVV’27, Naaldwijk, Semper Altius, TOGR en TSB.

<

Dit sportpark zou tot 1999 de thuisbasis zijn van Semper Altius.
Tot en met het seizoen 1963/1964 kwam Semper Altius onafgebroken uit in de 4e klasse. Bijna had er in 1958 een promotie naar de 3e klasse er in gezeten. Helaas bleef in dat jaar Noordwijk te sterk voor Semper Altius.
Vanaf 1964 tot 1991 werd er of in de hoofdklasse van de afdeling Den Haag of in de 4e klasse van de KNVB gespeeld.

Seizoen 1976-1977

>

De zaterdag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1976-1977 uit de volgende clubs samengesteld: ARC, DEVJO, sv Die Haghe, Hermandad, Holland Sport’32, sv Loosduinen, Maasdijk, Monster, MVV’27, RAS, Scheveningen, Semper Altius en Unicum.

In de eerste seizoenshelft eindigden bijna alle competitiewedstrijden voor de Rijswijkers in een debacle want halverwege de maand november had het team van trainer Harm Edelman slechts twee wedstrijden gelijk gespeeld en alle overige wedstrijden verloren. Bij Semper Altius ontbrak dit seizoen gewoon de klasse om goed mee te komen in de 4e Klasse. Vele spelers hadden, gezien hun leeftijd, al vervangen moeten worden maar er was al enkele jaren geen doorstroming meer vanuit de jeugd.

<

In juli van het jaar 1977 begon de gemeente Rijswijk dan eindelijk begonnen met de aanleg van een nieuwe kleedaccommodatie voor Semper Altius. De oude kleedtenten werden met de grond gelijk gemaakt en de fundering voor het nieuwe onderkomen werd aangelegd.

Seizoen 1977-1978

Aan het begin van het seizoen 1977-1978 kon Semper Altius nog geen gebruik maken van de nieuwe kleedkamers. De kozijnen waren door de gemeente te laat besteld en bovendien gingen de bouwvakkers ook nog eens op vakantie. Ondertussen had de gemeente Rijswijk wel een fraaie omheining rondom het hoofdveld op het Hoornpark aangelegd.

Het bestuur van Semper Altius was in het seizoen 1977-1978 als volgt samengesteld: I. Voogt (voorzitter), R. Michon (secretaris), R.S. de Boer (penningmeester), Jan den Draak (vice-voorzitter), M.F. van der Vaart (jeugdvoorzitter) en Paul Vredeling (wedstrijdsecretaris).

De zaterdag 4e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1977-1978 uit de volgende clubs samengesteld: DEVJO, DSVP, Hazerwoudse Boys, JAC, Rohda’76, Semper Altius, SEV, De Sleutels, SVOW, SVPTT, Unicum en Zevenhoven.


Semper Altius 1 seizoen 1977-1978.  Staand v.l.n.r. Teke Lanting (Trainer), Peter Vegtink, Peter Gaemers, Marius Jochemsen, Bert Groen,Ton van Hoogdalem, Jaap Gros en  Martin Burgers. Zittend Alphons Gaemers, Wilfred van Balen, Rick de Joode, Peter Robberegt,Ton van Elkhuizen. Rob van Straaten en Frank Miranda (leider)

Tèke Lanting was voor dit seizoen aangesteld als de nieuwe trainer van Semper Altius. Lanting was voorheen zelf speler van het eerste elftal van Semper Altius en moest nu dus zijn oud teamgenoten trainen. Echter in februari 1978 moest trainer Lanting Semper Altius noodgedwongen de rug toe keren omdat hij vanwege werkzaamheden naar het midden van het land moest verhuizen. Het bestuur van Semper Altius wist vervolgens trainer Coos Hübscher als opvolger van Lanting binnen te halen.
Uiteindelijk wist men van de 22 competitiewedstrijden er 7 te winnen, 8 gelijk te spelen en 7 te verliezen. Met 22 punten en een doelsaldo van 26 voor en 27 tegen eindigde Semper Altius op een keurige vierde positie van de ranglijst. SVPTT was dit seizoen oppermachtig en werd met maar liefst 39 punten kampioen.

>

Seizoen 1978-1979

<

De zaterdag 4e Klasse A van de KNVB was dit seizoen uit de volgende clubs samengesteld: DEVJO, ‘s-Gravenzande, HBSS, Hoekse Boys, Maasdijk, Monster, MVV’27, Naaldwijk, Scheveningen, Semper Altius en Vlaardingen.

Semper Altius kon het dit seizoen niet bolwerken in de 4e Klasse A. Op zaterdag 19 mei 1979 stond de degradatiekraker Svv Scheveningen tegen Semper Altius op het programma. De Scheveningers hadden aan een gelijkspel genoeg om zich te handhaven en Semper Altius moest dit duel winnen. Uiteindelijk verloor Semper Altius deze cruciale wedstrijd met 1-0 en degradeerde daardoor naar de HVB.

Seizoen 1979-1980

Op donderdag 1 november 1979 nam Jan den Draak, na 25 jaar als bestuurslid van Semper Altius werkzaam te zijn geweest, als zodanig afscheid. Tijdens de hem door het bestuur aangeboden receptie, werd Jan door de heer H. Jongbloed, voorzitter van de HVB, onderscheiden met de gouden speld van de afdeling. Jan den Draak was 5 jaar commissaris, 6 jaar voorzitter, 7 jaar wedstrijdsecretaris en 7 jaar vice-voorzitter van Semper Altius geweest. Voor deze staat van dienst was Jan den Draak al eerder tot Ere-lid van Semper Altius benoemd.

>

Seizoen 1980-1981

<

>

Seizoen 1981-1982

>

De zaterdag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1981-1982 als volgt samengesteld: sv Duinoord, DVC, GONA, Holland Sport’32, Honselersdijk, v.v. Nationale Nederlanden, ORNAS, RAS, Scheveningen, Semper Altius, SVGEB en Westerkwartier.

Op zaterdag 11 april 1982 wist Semper Altius, na een 1-3 overwinning bij GONA, definitief beslag te leggen op de tweede promotieplaats in de zaterdag Hoofdklasse van de HVB. Door twee doelpunten van Cees de Graaff en een doelpunt van Jean Abspoel boog Semper Altius in de tweede helft een 1-0 achterstand om in een 1-3 overwinning. Kampioen Honselersdijk was met 36 punten de andere promovendus.
Semper Altius wist van de 22 competitiewedstrijden er 11 te winnen, 8 gelijk te spelen en 3 te verliezen. Met 30 punten, en een doelsaldo van 37 voor en 20 tegen, eindigde men dus op de tweede positie van de ranglijst.

Het team van trainer Jan Tazelaar die de promotie naar de 4e Klasse van de KNVB bewerkstelligde bestond o.a. uit; Wilfred van Balen, Jan Willem de Joode, Jean Abspoel, Peter Gaemers, Jaap van Kampen, Rik de Joode, Muus Hendrikse, Marlus Jochemsen, Menno Harteveld, Ton van Hoogdalem, Bart Damen, Alphons Gaemers, Kees van der Meulen en Cees de Graaff,Grensrechter dit seizoen was Henk Zagt.

Seizoen 1982-1983

>

De zaterdag 4e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1982-1983 uit de volgende clubs samengesteld: DEVJO, Die Haghe, DORR, Honselersdijk, HPSV, KMD, Loosduinen, Monster, Naaldwijk, Semper Altius, SEV en SV’35.

<

Seizoen 1983-1984

>

Ook in het seizoen 1983-1984 kwam het eerste elftal van Semper Altius uit in de zaterdag 4e Klasse A van de KNVB met ditmaal als tegenstanders: DEVJO, DSO, Honselersdijk, HS Texas DHB, KMD, sv Loosduinen, Monster, Naaldwijk, SEV, SV’35 en Te Werve.

<

Trainer Jan Tazelaar verruilde aan het einde van dit seizoen Semper Altius in voor sv Die Haghe.

Seizoen 1984-1985

>

De indeling van Semper Altius 1 voor het seizoen 1984-1985 in de zaterdag 4e Klasse A van de KNVB luidde als volgt; DEVJO, Honselersdijk, KMD, Loosduinen, Maasdijk, Naaldwijk, Nootdorp, Scheveningen, Semper Altius, SEV, SV’35 en Te Werve.

Harry van der Horst was dit seizoen de opvolger van Jan Tazelaar als trainer van de A-selectie van Semper Altius.

<

Seizoen 1985-1986

In dit seizoen nam Semper Altius met 11 seniorenteams en 7 jeugdteams ( 2A, 2B, 1C, 1E en 1F) deel aan de competitie. Ook in de zaal nam de club deel met eenn team en in de loop van het seizoen kon er ook een Dames zaalteam worden ingeschreven.
Het 1e elftal was ingedeeld in de 4e klasse A met als tegenstanders: MVV’27, Scheveningen, Honselersdijk, Maasdijk, Te Werve, DEVJO, HPSV, DSO, SV’35, Nootdorp en KMD. Na de goede prestaties in het seizoen 1984-1985 waren de verwachtingen voor dit seizoen hoog, maar uiteindelijk verliep dit 2e seizoen onder trainer Harry vd Horst teleurstellend.
Op zaterdag 31 augustus werd de competitie gestart met een thuiswedstrijd tegen DEVJO. Hoewel Semper Altius de iets betere ploeg was eindigde deze wedstrijd in 0-0. Daarna werd er verloren van KMD (3-1), gewonnen van Te Werve (ook 3-1), verloren van Maasdijk (4-1), Honselersdijk (2-0) en Scheveningen (3-0). Op 19 oktober ging ook de wedstrijd tegen mede rode-lantaarndrager MVV’27 met 2-0 verloren. Ook de vierpuntenwedstrijd tegen Nootdorp ging, na een 2-0 voorsprong binnen het kwartier, verloren met 3-2. De wedstrijd tegen SV’35 werd met 3-0 verloren. Op zaterdag 9 november werd er eindelijk weer eens gewonnen. DSO ging met een 3-0 nederlaag terug  naar Zoetermeer. De achterstand op de teams boven Semper Altius (Te Werve en Honselersdijk) werd zo weer verkleind tot 1 punt. In de laatste wedstrijd van de eerste speelhelft werd er vervolgens met 2-2 gelijk gespeeld tegen HPSV. Maar omdat Honselersdijk won bleef Semper Altius op de laatste plaats. De tussenstand na de eerste competitiehelft was als volgt:
Maasdijk 11-19, Scheveningen 11-18, SV’35 11-13, HPSV 11-13, DEVJO 11-12, KMD 11-10, DSO 11-10, Nootdorp 11-9, MVV’27 11-8, Honselersdijk 11-8, Semper Altius 11-6 en Te Werve 11-6.

De tweede competitiehelft begon met erg veel afkeuringen en slechts een enkele wedstrijd. Op 21 dec. werd er nog een wedstrijd gespeeld. Uit in Maasdijk werd na een 2-0 voorsprong bij rust uiteindelijk gelijkgespeeld met 2-2. Pas op 1 feb 1986 kon er weer gespeeld worden. Ondanks het gemis van een aantal vaste krachten, wisten Semper Altius de uitwedstrijd bij DEVJO met 1-0 te winnen. Daarna volgde er weer een lange periode met afkeuringen met eind februari zelfs een Elfstedentocht. Eerste elftalspeler  Jan vd Meulen was één van de deelnemers en ontving voor deze prestatie een echt Elfsteden kruisje.
Op 15 maart kon dan eindelijk de competitie weer beginnen. De eerste wedstrijd, uit bij Nootdorp, leverde slechts één punt op door een 0-0 gelijkspel. De belangrijke thuiswedstrijd tegen Honselersdijk ging daarna met 4-2 verloren. Ook de daaropvolgende thuiswedstrijd tegen KMD ging met 1-0 verloren. Door een 3-1 overwinning op Te Werve bleef er hoop op het behoud van het KNVB-schap. Daarna volgde een ongelukkige 1-0 nederlaag tegen het op de 2e plaatst staande Scheveningen. Tegen MVV’27 werd weer een puntje behaald ondanks een al in de eerste minuten opgelopen achterstand. Tegen kampioenskandidaat SV’35 werd vervolgens een knappe 1-0 overwinning behaald. Door de andere uitslagen waren toen nog 6 teams die kans maakten op degradatie naar de afdeling. Half mei ging de belangrijke wedstrijd tegn DSO nipt verloren. Dit ondanks een, ook volgens DSO, groot veldoverwicht van Semper. De laatste competitiewedstrijd tegen HPSV werd nog wel met 1-0 gewonnen, maar door de winst van Nootdorp degradeerde Semper Altius toch naar de Afdeling Den Haag. Topscorer dit seizoen was Jean Abspoel met slechts 6 doelpunten. Dit seizoen was tevens het laatste seizoen van Ton van Hoogdalem in het eerste elftal. Na niet minder dan 13 jaar nam hij afscheid van het selectievoetbal.

Seizoen 1986-1987

Semper Altius kwam in dit seizoen uit met 10 seniorenteams, 2 A-junioren teams, 1 B-junioren team, 1 D-pupillen team en 2 E teams. Ook in de zaal was Semper Altius vertegenwoordigd met één dames- en één heren-team.
Tijdens de Algemene Ledenvergadering in het najaar van 1986 nam Arnold van Riet het voorzitterschap over van de naar Noordwijk verhuisde Ton Ouwehand. Tijdens een gesprek met de gemeente Rijswijk eind 1986 kwam de wethouder met de mededeling dat het Motel Hoornwijk uitbreidingsplannen had en dat er daardoor mogelijk consequenties waren voor de bespelers van het Sportpark Hoornpark. Ook was de gemeente Rijswijk van plan om zowel op het sportpark Prinses Irene als op het sportpark Hoornpark een kunstgrasveld aan te leggen. Achteraf had Semper Altius wel kunnen zien wat dit soort mededelingen eigenlijk wel waard waren want uiteindelijk duurde het nog tot 1999 voordat de club ging verhuizen naar een nieuw sportpark en het Motel Hoornwijk was toen al lang afgebroken. Kunstgrasvelden in Rijswijk deden pas hun intreden in het seizoen 2007.

Na de degradatie uit de 4e klasse KNVB kwam Semper Altius uit in de Hoofdklasse van de afdeling Den Haag. Tegenstander in die klasse waren toen Blauw Zwart, Duinoord, HS-Texas/DHB, LenS, Naaldwijk, PDK, RAS, SVGEB, Takdier Boys, VCS en Te Werve.

Het eerste elftal stond voor het eerst onder leiding van John Vente.

De competitie startte met een thuiswedstrijd tegen Te Werve. Door doelpunten van Jean Abspoel en John vd Linden werd er met 2-0 gewonnen. Ook de 2e wedstrijd tegen SVGEB leverde een overwinning op, wel ging dat erg moeizaam en pas vlak voor tijd wist Jan Willem de Joode het winnende doelpunt te maken. De 3e wedstrijd leverde al gelijk een nederlaag op. Duinoord was met 1-0 te sterk. Hierna volgde een afstraffing bij Takdier Boys. De 6-1 nederlaag was uiteindelijk nog maar een matige afspiegeling van het verschil in kwaliteit. Semper Altius herstelde zich daarna door met 1-1 gelijk te spelen tegen het sterke Naaldwijk en overwinningen op HS-Texas/DHB (4-0) en VCS (1-0). Een domper daarna was het gelijke spel (3-3) tegen RAS en de 2-1 nederlaag bij koploper PDK. Daarna volgde een ruime overwinning op LenS. (4-1). Na 10 wedstrijden was de stand in de Hoofdklasse: 1. PDK 10-14, 2. Naaldwijk 10-14, 3. Blauw Zwart 10-14, 4. Semper Altius 10-12, 5. Duinoord 10-12, 6. RAS 10-11, 7. Takdier Boys 10-10, 8. LenS 10-09, 9. Te Werve 10-08, 10. SVGEB 10-07, 11. VCS 10-05, 12. HS-Texas/DHB 10-04.

In de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft werd een 1-0 nederlaag geleden tegen Blauw Zwart.

In de eerste wedstrijd in de 2e competitiehelft werd er al onmiddellijk revanche genomen voor de eerdere nederlaag tegen Duinoord. Nu werd er met 1-0 gewonnen. Daarna volgden er gelijke spelen tegen Te Werve (2-2) en Naaldwijk (0-0). Bij de jaarwisseling stond Semper Altius nog steeds op de 4e plaats achter PDK, Naaldwijk en Blauw Zwart. Pas in het laatste weekeinde van Februari kon er weer gevoetbald worden. Ondanks het veel betere spel van Semper Altius werd er gelijkgespeeld bij Blauw Zwart. Na weer enkele weken rust volgde een teleurstellend gelijkspel tegen Takdier Boys (1-1), een nuttige 5-1 overwinning op LenS en en een moeizame 1-0 overwinning op degradatiekandidaat HS-Texas/DHB. De wedstrijd tegen PDK werd met 1-0 verloren, waardoor PDK kampioen werd. Voor Semper Altius restte toen alleen nog maar de strijd om een plaats in de nacompetitie. De week erna werd deze plek reeds behaald door een matige 1-0 overwinning op SVGEB. Diezelfde dag wist Semper Altius 2 te promoveren naar de res. 4e klasse KNVB door een 2-1 overwinning op Nootdorp 2. De laatste twee competitiewedstrijden van Semper Altius 1 leverde eerst een 2-1 nederlaag op tegen VCS en daarna een 8-3 overwinning op RAS.

De nacompetitie om één plaats in de 4e klasse KNVB ging daarna tussen Duinoord, Blauw Zwart, Naaldwijk en Semper Altius. In de eerste wedstrijd worden de punten gedeeld met Blauw Zwart (2-2) en ook de wedstrijd tegen Duinoord leverde geen overwinning op (0-0). Alles hing toen af van de laatste wedstrijden. Semper Altius speelde op het terrein van Duinoord tegen Naaldwijk en op het sportpark Hoornpark werd de wedstrijd tussen Duinoord en Blauw Zwart gespeeld.  Semper Altius won met 1-0 van Naaldwijk en toen was het wachten op de uitslag van de andere wedstrijd. Het bleef tot de laatste seconde spannend, maar uiteindelijk wist Blauw Zwart de nacompetitie te winnen en zodoende te promoveren naar de 4e klasse KNVB.
De eindstand dit seizoen in de Hoofdklasse was als volgt: 1. PDK 22-34, 2. Naaldwijk 22-31, 3. Duinoord 22-28. 4. Semper Altius 22-26, 5. Blauw Zwart 22-26, 6. Te Werve 22-21, 7. Takdier Boys 22-20, 8. VCS 22-19, 9. RAS 22-17, 10. LenS 22-16, 11. SVGEB 22-15 en 12. HS-Texas/DHB 22-11.

Seizoen 1987-1988

>
In het seizoen 1987-1988 kwam het 1e elftal van Semper Altius uit in de Hoofdklasse van de H.V.B. Naast Semper Altius bestond deze Hoofdklasse verder uit: DORR, Duinoord, HPSV, LenS, Marine, Naaldwijk, RAS, SVGW, Takdier Boys, Te Werve en VCS.

De verwachtingen voor het team van trainer John Vente waren dit seizoen hoog gespannen, zeker na de 0-3 overwinning in de openingswedstrijd van de competitie tegen LenS. In de eerste  zeven wedstrijden van de competitie werd er ook niet verloren maar wel maar liefst viermaal gelijk gespeeld. Semper Altius had nu nog kans op het winnen van de 1e Periodetitel maar in de achtste wedstrijd, uit bij vv Naaldwijk, verloor Semper Altius geheel onverwacht zodat Te Werve er met deze titel ervan door ging.  Semper Altius eindigde nu met 10 punten uit acht duels (doelsaldo 13-9) op de derde positie. In de 2e Periode werd er door Semper Altius 4 maal gewonnen, 2x gelijk gespeeld en 1x verloren. Hiermee kwamen de mannen van trainer Vente net één punt tekort op 2e Periodekampioen sv Duinoord. Wel had Semper Altius hiermee tijdens de winterstop zich aan de kop van de Hoofdklasse genesteld. De stand was nu nl.: 1. HPSV 15-20, 2. Semper Altius 14-18, 3. DORR 15-18 en 4. sv Duinoord 15-18.
Na de winterstop viel de ene na de andere concurrent af voor de titel en ging de titelstrijd nu alleen nog maar tussen HPSV en Semper Atius. In de 19e speelronde leed HPSV een verrassende nederlaag (0-2) bij DORR. Semper Altius won wel (2-1 tegen vv Marine) en kroop hiermee, met 26 punten, naast de politie-formatie op kop van de ranglijst. De tweestrijd in de Hoofdklasse tussen HPSV en Semper Altius ging in de laatste drie competitieduels onverminderd door. In een nek-aan-nek-race wisten beide clubs ook hun laatste drie duels te winnen en eindigde zodoende samen met 32 punten uit 22 duels op de eerste plaats van de Hoofdklasse.
Er volgde nu op zaterdag 7 mei 1988 een beslissingswedstrijd om het kampioenschap tussen HPSV en Semper Altius op sportpark De Hoge Bomen te Naaldwijk. Indien deze beslissingswedstrijd geen winnaar zou opleveren, en ook een tweede duel onbeslist eindigt,  dan zou het doelsaldo van doorslaggevende betekenis worden. De 60-jarige jubilaris Semper Altius had hier een licht voordeel mee ten opzichte van HPSV. De Rijswijkse formatie van trainer John Vente had n.l. een doelsaldo van 51-28 (+23) en HPSV van 37-17 (+20).
In een spannend en enerverend duel moest Semper Altius helaas met 3-2 het onderspit delven zodat HPSV zich kampioen van de Hoofdklasse HVB mocht noemen en hiermee, na een verblijf van één jaar in de “afdeling” het komende seizoen weer mocht gaan proberen in de 4e Klasse KNVB. De verliezer van dit duel (Semper Altius) kreeg alsnog een troostprijs, een nacompetitie samen met sv Duinoord, Te Werve en DORR, voor een plaats in de KNVB-klasse.
Door de nederlaag in de beslissingswedstrijd tegen HPSV was het team van trainer mentaal helemaal geknakt. De eerste nacompetitiewedstrijd, thuis tegen sv Duinoord, eindigde in 1-1 en ook tegen Te Werve werd 1-1 gelijk gespeeld. De laatste wedstrijd tegen DORR werd nog wel met 4-1 gewonnen maar sv Duinoord promoveerde dus naar de KNVB. Fred Kleine Deeters werd dit seizoen topscorer bij Semper Altius met 17 doelpunten.

Na in 1991 na een beslissingswedstrijd tegen JAC weer naar de afdeling Den Haag gedegradeerd te zijn begon een slechte periode voor de vereniging. Degradatie naar de 1e klasse in Den Haag volgde. Door de samenvoeging van de districten werd dit de 5e klasse.
In 1997 werd Semper Altius kampioen in de 5e klasse. Dit was het 1e kampioenschap voor de vereniging sinds 1943.

>

Seizoen 1988-1989

Op 17 juli 1988 was het precies 60 jaar geleden dat de Rijswijkse Voetbalvereniging Semper Altius werd opgericht. Ter gelegenheid hiervan speelde het eerste elftal op zaterdag 17 september 1988 een jubileumwedstrijd tegen de Oud-Internationals en hield het bestuur daarna een receptie in de kantine op Sportpark Hoornpark.

Bij aanvang van het seizoen 1988-1989 telde Semper Altius ruim 250 leden, onderverdeeld in 10 seniorenelftallen, 3 jeugdteams en dit seizoen voor het eerst 1 dameselftal. Ook telde Semper Altius dit seizoen 5 zaalvoetbalteams, die iedere week uitkwamen in sporthal De Schilp aan de Schaapweg.

<

Tijdens dit seizoen kwamen de eerste geruchten dat het Europees Octrooibureau haar oog had laten vallen op de locatie Hoornwijck en dat men een optie had genomen op de grond waar Semper Altius op voetbalden, die eigendom was van de gemeente Rijswijk. Ondanks dat Semper Altius al 40 jaar op sportpark Hoornpark voetbalde, raakte voorzitter Van Vliet niet in paniek van al die geruchten. Hij had alle vertrouwen in de gemeente, en zou Semper Altius toch van haar complex moeten verdwijnen dan rekende hij er op dat de club er iets vergelijkbaars voor terug zou krijgen.

Seizoen 1989-1990

>

De zaterdag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1989-1990 uit de volgende clubs samengesteld: DORR, KMD, Naaldwijk, vv Nationale Nederlanden, PDK, Rijswijk, Semper Altius, SVGW, Takdier Boys, Te Werve, VCS en VELO.

<

Seizoen 1990-1991

>

<

Seizoen 1991-1992

<

>

Seizoen 1992-1993

>

De zaterdag Hoofdklasse van de HVB was voor het seizoen 1992-1993 als volgt samengesteld: DORR, Ec-So, HPSV, JAC, Nationale Nederlanden, Nootdorp, Postalia, RVC, Semper Altius, SVGWGEB, SVPTT en TAC’90.

Bert Medema was dit seizoen de nieuwe verantwoordelijke man bij Semper Altius en volgde hiermee trainer Bert Kuiper op. Door blessures en schorsingen gebruikte trainer Medema in de eerste seizoenshelft al maar liefst 25 spelers in de basisopstelling en zodoende kon hij nooit in de ideale opstelling spelen. Zo was bijvoorbeeld spits Fred Kleine Deters langdurig geblesseerd.

Seizoen 1993-1994

>

De zaterdag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1993-1994 uit de volgende clubs samengesteld: DSO, Ec-So, Hoekse Boys, HPSV, sv Loosduinen, Neta Dall, Postalia, RVC, Semper Altius, SVPTT, TAC’90 en Te Werve.

<

Seizoen 1994-1995

>

<

Seizoen 1995-1996

>

<

Seizoen 1996-1997

>

Semper Altius en Dynamo’67 beschikten beide over een eigen kantine op het sportcomplex Hoornpark aan de Jan Thijsenweg, net voorbij de Hoornbrug en voor de Drievliet. Echter i.v.m. een nieuw bestemmingsplan (de gemeente Rijswijk had de plannen al op tafel liggen voor nieuwbouw van kantoren en villa’s op Hoornpark) kregen deze voetbalverenigingen te horen dat de gemeente Rijswijk met ingang van 1 augustus 1998 de huur van dit terrein langs de Vliet zou opzeggen.
Semper Altius en Dynamo’67, en de twee andere bewoners van Het Hoornpark (handbalvereniging Hercules en Hart Aktief), sloegen de handen ineen en sloten een “Hoornparkoverleg”. Tijdens dit overleg kwam er het idee om over een samenwerkingsverband te praten. De leden van de betreffende clubs stemden daarbij in maar wilde wel zelfstandelijk blijven. Geen fusie dus maar wel een samenwerking op het gebied van een nieuw sportcomplex en kantine.

Seizoen 1997-1998

Inmiddels was bekend geworden dat de zaterdagvoetbalclub Semper Altius en de zondagse buurman Dynamo’67 hun huidige sportlocatie op Het Hoornpark zouden gaan verruilen voor het nieuw aan te leggen sportpark Hoekpolder te Rijswijk.

<

Seizoen 1998-1999

>

<

Seizoen 1999-2000

Vanaf het seizoen 1999-2000 werd Semper Altius, samen met RFC’95 en Dynamo’67 en de soft- en honkbalvereniging Red Lions, de nieuwe bespeler van het Sportpark “Hoekpolder”. Dit naast de A4 gelegen sportpark bestond uit drie voetbalvelden, een softbalveld en een kunstgrasveld. Centraal op het terrein stond een gloednieuw gemeenschappelijk clubgebouw met een kantine en een tiental kleedkamers.


Het complex in de Hoekpolder, gezien vanuit een nabijgelegen flat. Rechtsboven het hoofdveld.

Seizoen 2000-2001

> Na de verhuizing naar het nieuwe sportcomplex ging het langzamerhand steeds beterder met de vereniging.

Meer volgt later…………..

>

Seizoen 2001-2002

Het eerste elftal van Semper Altius werd voor het seizoen 2001-2002 ingedeeld in de 4e Klasse A met als tegenstanders Aarlanderveen, Abbenes, Ariston’80, Blauw Zwart, Kagia, Koudekerk, LSVV’70, Roodenburg, SVOW, TAVV, UVS, Wassenaar en Woubrugge.
In het tweede seizoen van trainer Bert de Best waren er veel nieuwe gezichten te bewonderen in de A-selectie, waaronder een aantal jongens van RVC/Rijswijk.

 

Onder leiding van trainer Bert de Best werd in 2002 het 1e elftal ongeslagen kampioen in de 4e klasse. Uit 26 wedstrijden werden niet minder dan 74 punten gehaald met een doelsaldo van 99-27.


Semper Altius 1, kampioen 4e klasse seizoen 2001-2002

Seizoen 2002-2003

>

Na in 2003 nog het 75-jarig bestaan gevierd.

Seizoen 2003-2004

>


Semper Altius 1, kampioen 3e klasse seizoen 2003-2004. V.l.n.r. Dennis Tiemens, Peter de Brabander, Tieme Kamphuis, Sjaak Cockx, Robin Blokdijk, Humphrey Romswinckel, Robin Tiemens, Ronald van der Aar, Harry Ballemaker (sponsor), Richard van der Wilk, Eli Marques, Rodney Aalderink, Peting Chow, Marcel Burgwal (verzorger) en Remco Korsuize.

Seizoen 2004-2005

>


Semper Altius 1, kampioen 2e klasse seizoen 2004-2005

Seizoen 2005-2006

Ondertussen was de vereniging, zeker wat de jeugdafdeling betreft, aardig gegroeid. Met 7 seniorenteams en 17 jeugdteams was de grens qua accommodatie bereikt. Wel hoopte de club dat er de komende jaren nog enige uitbreiding in de grootte van het sportcomplex gerealiseerd kon gaan worden.
Behalve een afdeling veldvoetbal bezit de vereniging ook een bloeiende Futsal-afdeling. Met niet minder dan 10 teams wordt er deelgenomen aan de FUTSAL-competitie.

De indeling van het amateurvoetbal in de zaterdag 1e Klasse B zag er in seizoen 2005-2006 als volgt uit: Barendrecht, ‘s-Gravenzandse SV, JAC, RVVH, Semper Altius, Spijkenisse, Strijen, TOGR, Valken’68, Vitesse Delft, Voorschoten’97 en Xerxes DZB.

Ron Bentvelzen was dit seizoen de opvolger van de succesvolle trainer Bert de Best. De pech voor trainer Bentvelzen was alleen dat handhaving in de 1e klasse echter alleen te doen was met een flinke buidel geld om spelers te betalen. Daar deed de voetbalvereniging Semper Altius echter niet aan mee, waardoor degradatie naar de 2e Klasse dan ook onvermijdelijk werd. Van de 22 competitiewedstrijden werden er slechts 2 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en maar liefst 18 verloren. Met 8 punten en een doelsaldo van 22 voor en 60 tegen was het dus niet zo vreemd dat Semper Altius op de laatste plaats van de ranglijst eindigde. Al met al was dit jaartje in de 1e Klasse voor de gehele vereniging in ieder geval een leerzame ervaring.

Seizoen 2006-2007

>

<

Seizoen 2007-2008

>

Het eerste elftal van Semper Altius kwam dit seizoen uit in de zaterdag 2e Klasse C met daarin als tegenstanders: Die Haghe, DSO, DUNO, Forum Sport, Gouda, ‘s-Gravenzande v.v, JAC, MVV’27, Spirit, Valken’68 en Zevenhoven.

<

Seizoen 2008-2009

De aanleg van het nieuwe kunstgrasveld op veld 1 verliep tijdens de zomerstop zeer voorspoedig. Eind juli 2008 werd de onderbouw goedgekeurd door ISA-sport en kon men gaan beginnen met de aanleg van de kunstgrasmat, waarna er nog een laag zand en rubber moest worden aangebracht. Op 15 augustus werd de kunstgrasmat ingestrooid en de hoekvlaggen en doelen geplaatst. Ook de lichtmasten werden aangesloten en het hekwerk werd door de gemeente verder afgemaakt. Het veld was hiermee ondertussen bruikbaar voor trainingen geworden en had het Sportpark Hoekpolder een schitterende metamorfose ondergaan. Op vrijdag 29 augustus werd het nieuwe kunstgrasveld goedgekeurd en door de KNVB vrijgegeven voor officiële wedstrijden.

Op vrijdag 17 oktober 2008 werd het nieuwe kunstgrasveld geopend door de Rijswijkse wethouder Dick Jense. Het D-Elftal van Semper Altius opende de activiteiten van de avond tegen het Rotterdamse Sparta. Na deze wedstrijd speelden de F en E teams van Hoekpolder en Semper Altius tegen elkaar. De F-jes hielden op 1-1 waar het E-team van Hoekpolder iets sterker bleek dan de E-tjes van Semper door met 5-2 te winnen.

Na deze wedstrijden opende Wethouder Dick Jense het Kunstgrasveld officieel door de aftrap te verrichten bij de wedstrijd Semper Altius 1 tegen Hoekpolder 1. In zijn voorwoord benadrukte de heer Jense nogmaals dat de gemeente Rijswijk blij was dat er nu een prachtig kunstgrasveld op het sportpark lag waar twee verenigingen gebruik van konden maken.
Na de openingswedstrijd werden de aanwezigen nog vermaakt door zanger Grunholz waardoor het weer een ouderwets gezellige avond werd.


Het clubgebouw op het complex in de Hoekpolder met op de voorgrond het in de zomer van 2008 aangelegde kunstgrasveld.

>

>

Seizoen 2009-2010

>

>

Tijdens de laatste activiteit, begin juli 2010, van de selectie van Semper Altius van het seizoen 2009-2010 werden prijzen uitgereikt aan de ‘beste speler’ en aan ‘het talent van het seizoen’. Dat gebeurde tijdens een diner in het Grieks restaurant ‘Olympia’ in Rijswijk. Rik Joosten werd uitgeroepen tot ‘beste speler’, terwijl twee spelers het predikaat ‘talent van het seizoen’ kregen toegewezen: Maurits van Straaten en Marvin Kappetijn. Vóór het uitreiken van die prijzen werd er eerst afscheid genomen van enkele spelers die of lager gaan spelen of Semper Altius gaan verlaten. Uit handen van hun aanvoerders ontvingen zij een zilveren schaal als aandenken aan hun jaren bij Semper Altius. Daarna was het de beurt aan Aad Spaans van Finasecur-assurantiën, die op zijn bekende wijze de prijzen voor de beste spelers uitreikte. Na Rik Joosten als beste speler, werd in deze verkiezing door een commissie van experts Robin Barnhoorn als tweede aangewezen en doelman Richard van der Wilk als derde.

Seizoen 2010-2011

Begin september 2010 verwelkomde Semper Altius haar vijfhonderdste lid. Deze eer viel de beurt aan Boyd Korsuize, die direct na zijn geboorte door zijn opa Korsuize werd aangemeld.

Het eerste elftal van Semper Altius werd dit seizoen ingedeeld in de 3e Klasse C met daarin als tegenstanders; Die Haghe, GDA, Honselersdijk, HVC’10, KMD, sv Loosduinen, Monster, MSV’71, Naaldwijk, PGS/Vogel, SEV, VDL en  Westlandia.

Het verjongde team van trainer Ben van Dam begon niet al te best aan de competitie. Bovendien kreeg Semper in de eerste seizoenshelft 2 punten in mindering van de KNVB door een opstootje in de wedstrijd tegen GDA. Al met al was de 3e Klasse dit seizoen een maatje te groot voor Semper Altius en volgde er degradatie naar de 4e Klasse. Van de uiteindelijk 26 competitiewedstrijden wist men er 6 te winnen, 4 gelijk te spelen en 16 te verliezen. Met 20 punten en een doelsaldo van 36 voor en 65 tegen eindigde men op de voorlaatste positie op de ranglijst.

Later hier meer….

Seizoen 2011-2012

>

Het bestuur van Semper Altius moest plotseling op zoek naar een nieuwe trainer nadat er een vacature was ontstaan door het plotselinge vertrek van hoofdtrainer Ben van Dam. Al snel werd dit “probleem” opgelost en kon men met Jan Willem Jonker een eenjarige verbintenis overeengekomen. Naast Jan Willem Jonker werd Peter de Brabander verantwoordelijk voor het tweede team en Dennis Mooiweer de keeperstrainer. De medische staf  bestond dit seizoen uit Gerard Tolido en Andries van der Ruit.

>
Het eerste elftal van Semper Altius werd voor dit seizoen ingedeeld in de 4e klasse D met als tegenstanders; Ariston ’80, DVC, DVO’32, Haagse Hout, Hargasport, HBSS, KSD, Marine, Verburch, VUC, Wassenaar en Wilhelmus.
De degradant van vorig seizoen stapte in de eerste seizoenshelft van de competitie met zevenmijlslaarzen door de 4e Klasse. Uit de eerste negen wedstrijden behaalde het team van trainer Jan Willem Jonker de volle 27 punten met een doelsaldo van 56 voor en 10 tegen. Al snel bleek dan ook dat het voetballen in de 4e Klasse niet echt prettig was omdat het enorme krachtsverschil zorgde voor hoge uitslagen en zelden goed voetbal. Door het organiseren van midweekse oefenwedstrijden tegen 2e- en 3e-Klassers bleven de spelers van Semper Altius scherp en kon men zodoende ook onder druk voetballen. Op zaterdag 19 november liep Semper Altius dan toch tegen zijn eerste nederlaag aan. In de thuiswedstrijd tegen, de nummer twee uit de competitie, Haagse Hout werd het 1-2 waardoor de spanning in de competitie enigsinds terug was.
De mannen van trainer Jonker raakte echter niet van de wijs en wonnen de resterende twee wedstrijden tot aan de winterstop van Verburch (0-3) en KSD (1-0). Omdat concurrent Haagse Hout verrassend bij Wilhelmus verloor ging Semper Altius (12-33) met 4 punten voorsprong op de nummer 2 in de 4e Klasse D de winterstop in.
Ook na de winterstop denderde de Semper Altius-trein maar door met overwinningen op DVC (2-0), Marine (0-9) en Wilhelmus (0-3). Door het uit de competitie halen van DVO’32 (straf KNVB) werd de stand in de 4e Klasse D wel enigsinds veranderd. Op 10 maart verloor Semper Altius zeer verrassend thuis met 1-3 van Ariston’80, waardoor de voorsprong op Haagse Hout weer wat slonk tot 6 punten. Na weer overwinningen op VUC (0-5), HBSS (2-1) en sv Wassenaar (0-7) kon Semper Altius op 21 april 2012 het kampioenschap binnenhalen in de uitwedstrijd tegen…. Haagse Hout. Met een speciaal ingehuurde spelersbus arriveerde men al in opperste feeststemming op het complex van Haagse Hout maar Semper Altius kreeg al snel “de deksel op de neus” door met 2-0 te verliezen. Een week later werd er weer wel gewonnen (4-1) van Verburch maar nog steeds kon de vlag niet in top op Sportpark Hoekpolder.
Op zaterdag 12 mei was dan wel eindelijk de grote dag voor heel Semper Altius. Door een 0-6 overwinning bij KSD mocht Semper Altius zich, na een afwezigheid van één jaar, weer 3e Klasser noemen en barstte het feest los. Semper Altius was met 51 punten uit 20 wedstrijden en een doelsaldo van 88-14 de terechte kampioen van de 4e Klasse D geworden.

>

Later hier meer over het succesvolle seizoen 2011-2012……..

Tijdens de nieuwjaarsreceptie bij Semper Altius op 2 januari 2012 werden door voorzitter Marco de Vroedt een aantal leden in het zonnetje gezet vanwege hun langdurig lidmaatschap. Pieter Pas Wesseling en Iwan Stenhuys ontvingen de zilveren verenigingsspeld voor hun 25 jarig lidmaatschap. Daarna was het de beurt aan Rob van Straaten en Paul Vredeling. Beiden ontvingen van Marco de gouden verenigingsspeld voor hun 50-jarig lidmaatschap. Henk Braam was zelfs al 60 jaar lid en werd hiermee gehuldigd.

>

Seizoen 2012-2013

>

Bij aanvang van seizoen 2012-2013 werd bekend dat Semper Altius, met 112 leden, beschikte over de grootste zaalvoetbalafdeling van District West II. In september werd de presentatiegids van Semper Altius in een oplage van 7000 exemplaren door de A-jeugd verspreid in alle wijken rondom het sportpark Hoekpolder in Rijswijk.
Later zou de Belangenvereniging van Zaterdagvoetbal Verenigingen weer de prijs voor de beste presentatiegids uitgereiken.  Na een zorgvuldige voorselectie waren de presentatiegidsen van DTS Ede (Hoofdklasse), Barendrecht (Topklasse) en het Rijswijkse Semper Altius genomineerd. Uiteindelijk werd de ‘Gulden Gids’ dit jaar veroverd door DTS uit Ede. De Top 3 positie voor Semper Altius betekende een geweldige beloning voor Ron Zijlstra en Oranje/vanLoon Drukkers voor het vele werk dat hij met zijn team in deze presentatiegids had gestoken.

>
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 29 oktober 2012 nam Marco de Vroedt afstand van zijn taken als voorzitter van Semper Altius. Joop Colpa werd tijdens deze vergadering aan de leden voorgesteld en uiteindelijk gekozen als nieuwe voorzitter van de club. De heer Colpa had al ruime ervaring omdat hij in het verleden bij, de inmiddels in 2005 opgeheven, vv LenS in verschillende bestuursfuncties actief was geweest.
>
Na een jaar op 4e Klasse niveau gevoetbald te hebben kwam het 1e elftal van Semper Altius dit seizoen weer uit in de 3e Klasse. Het team van trainer Jan Willem Jonker werd ingedeeld in de 3e Klasse C met als tegenstanders; CION, sv Die Haghe, Duindorp SV, Honselersdijk, sv Houtwijk, KMD, Maasdijk, MSV’71, MVV’27, RAS, Victoria’04 en Westlandia.

>

<

Na jarenlang getouwtrek met de bouwer komt er na afloop van dit seizoen dan eindelijk een nieuwe vloer in de kantine. Dit werd een zwevende vloer met kunststoftegels, waardoor de beschadigingen in de betonnen vloer verborgen werden. Omdat er toch veel uitgeruimd moest worden werd tevens de bestuurskamer vergroot door het bijtrekken van de kleine commissiekamer. Verder werd ook gelijk ook het nodige schilderswerk verricht en de bekabeling vernieuwd. Op maandag 27 mei 2013 begonnen een aantal trouwe Semper-leden met het nodige sloopwerk.

Seizoen 2013-2014

Tijdens een Buitengewone Algemene Ledenvergadering van 14 juli 2013 spraken de leden van Semper Altius zich uit over een voorgenomen verpachting van de keuken en het bargedeelte van de kantine aan Wim van Bijsterveld en de daaraan verbonden contributieverhoging. Na een toelichting namens het bestuur en de beoogd pachter Wim van Bijsterveld werd er uitvoerig gediscussieerd over de diverse standpunten en werden vele vragen gesteld, die naar tevredenheid werden beantwoord. Vervolgens werd het voorstel in stemming gebracht en nadat alle stemmen, door de ingestelde stemcommissie, waren geteld bleek het voorstel met 196 stemmen vóór, 69 tegen en 3 blanco te zijn aangenomen. Het bestuur van de Rijswijkse zaterdagderdeklasser ging nu verder aan de slag met het opstellen van een pachtovereenkomst en wanneer alles naar wens verloopt, is het de bedoeling, dat de verpachting op 1 oktober 2013 zal ingaan. Het gevolg van het genomen besluit is ook, dat de contributie bij Semper Altius met ingang van dit seizoen werd verhoogd.

Het bestuur van Semper Altius meldde verder met trots dat Sir Winston met ingang van dit seizoen de nieuwe hoofdsponsor werd van zaterdagderdeklasser rvv Semper Altius. Nadat er in het verleden al een nauwe band was tussen beide partijen, is besloten deze samenwerking nieuw leven in te blazen. Er werd een contract voor 1 jaar overeengekomen, waarbij door beide partijen de intentie was uitgesproken om een langdurige relatie op te bouwen. ,,Sir Winston was zowel in de regio Den Haag als bij de leden van rvv Semper Altius een begrip.

In het seizoen 2013-2014 werd het 1e elftal van Semper Altius ditmaal ingedeeld in de zaterdag 3e Klasse A, en ontmoette daarin; BSC’68 (Benthuizen), DWO (Zoetermeer), DoCoS (Leiden), Kagia (Lisserbroek), Kouderkerk, LSVV’70 (Leiden), Lugdunum (Leiden), Oegstgeest, FC Oosterheem (Zoetermeer), Roodenburg (Leiden), SEV (Leidschendam), Sportief (uit Noorden, bij Woerden) en Zwammerdam.

>

>

Seizoen 2014-2015

Semper Altius schreef voor dit seizoen 7 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in voor de zaterdagcompetitie. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een B1 elftal, 3x C, 3x D, 5x E en 5 F-teams. De meisjesafdeling bestond uit een MB1 en een MD 1 team.
De zaalvoetbalafdeling van Semper Altius schreef voor dit seizoen 8 teams in voor de competitie.

Voor het seizoen 2014-2015 was weer overeenstemming bereikt met trainer Jan Willem Jonker voor het 1e elftal, Peter Spruijt voor het 2e elftal, Dennis Mooiweer als keeperstrainer en Frans Schutte als verzorger. De groep ‘Onder 23’ werd begeleid door de zeer ervaren Rodney Aalderink.
Bij de jeugdafdeling van Semper Altius waren de trainers dit seizoen als volgt verdeeld: A afdeling: Aad Molenkamp, B afdeling: Richard Krooder, C afdeling: Perry Telle, D afdeling: Bert Mulder en Marco Vane, E afdeling: Bert Mathijsen en Geronimo Havinga, F afdeling: Chris v. Dam en Fabian Boelhouwer, Mini pupillen en MiniStars: Arend Balyon, Patrick Suijkerbuijk en William Noordsij. Tevens hadden Peter Spruijt, Sergio Marzolla, Hester Schouten, David de Jonge en Caroline Kluft zich beschikbaar gesteld voor de dames/meisjesafdeling.

De indeling van West II, zaterdag 3e klasse B was in seizoen 2014-2015 als volgt: Ariston’80, Berkel, DSVP, Duindorp, DUNO, GDA, Honselersdijk, Houtwijk, KMD, Naaldwijk, Quick Steps, Quintus, Semper Altius en TAC’90.

In een competitie waarin de sv KMD oppermachtig bleek (en dus al ruim voor het einde kampioen werd) speelde Semper Altius helaas een anonieme rol. Tijdens de winterstop hadden de mannen van trainer Jonker 19 punten uit 13 wedstrijden, en de doelcijfers 20-19, behaald en stond de Rijswijkse formatie hiermee op de zesde positie van de 3e Klasse B. Dit was al ruim achter KMD (37 punten), sv Houtwijk (27), GDA (25), DUNO (24) en sv Naaldwijk (22).

In de tweede seizoenshelft probeerde Semper Altius nog een (vervangende) periodetitel in de wacht te slepen maar ook dit lukte helaas niet. Van de 26 competitiewedstrijden werden er uiteindelijk 11 gewonnen, 4 gelijkgespeeld en 11 verloren. Met 37 punten, en een doelgemiddelde van 49 voor en 42 tegen, eindigde Semper Altius als zesde op de ranglijst van de 3e Klasse B.
Maurits van Straaten werd dit seizoen topscorer bij Semper Altius 1 met 12 doelpunten.

Op vrijdagavond 12 juni was de seizoensafsluiting voor de selectie van Semper Altius. Hierbij werden onder andere ook enkele spelers geëerd voor hun spel van het afgelopen seizoen. Tot speler van het seizoen werd door een deskundig panel topscorer Maurits van Straaten benoemd. Keeper van het seizoen werd Danny van der Oever en het talent van het afgelopen seizoen werd Dylan Groen.

Heugelijk nieuws dit seizoen was dat de Rijswijkse club maar liefst 6 kampioenen mocht huldigen. Bij de senioren werd het 2e elftal werd, met 50 punten uit 22 wedstrijden, oppermachtig kampioen van de 3e Klasse C en Semper Altius 6, met 57 punten uit 22 duels, kampioen van de 8e Klasse 08.
Bij de jeugdafdeling werd zowel de C2 (5e Klasse 02) als de C3 (6e Klasse 12) kampioen. Ook bij het 3e zaalvoetbalteam (4e Klasse 4) kon de vlag dit seizoen in top!

Op maandagavond 29 juni 2015 vond er bij Semper Altius een Bijzondere Algemene Ledenvergadering plaats. Jaap Colpa, de voorzitter Semper Altius, wist mede te delen dat medebewoner Rsv Hoekpolder definitie per 1 juli 2015 zou worden opgeheven. Pas heel laat had het bestuur van Semper Altius hierover definitief duidelijkheid verkregen. De gemeente Rijswijk verwachtte een vast bedrag aan veldhuur te ontvangen, ongeacht hoeveel verenigingen van het sportpark Hoekpolder ook gebruik maakte. Dat wilde dus zeggen dat de veldhuur voor de voetbalvelden nu geheel voor de rekening van Semper Altius kwam. De huur voor de gemeenschappelijke ruimten moest nu door 2 in plaats van door 3 verenigingen worden opgebracht, namelijk dus door voetbalvereniging Semper Altius en honkbal- en softbal-vereniging Red Lions.

Seizoen 2015-2016

Na het wegvallen van de Rsv Hoekpolder werd de toekomst door Semper Altius met enige zorg tegemoet gezien vanwege het feit dat er nu nog maar twee bespelers van het complex Hoekpolder waren. De besturen van de twee overblijvende verenigingen alsmede het bestuur van de Stichting waren in druk overleg met de Gemeente om een oplossing te vinden voor de veel hogere lasten die vooral Semper Altius op zijn bordje ging krijgen. De Rijswijkse club verwachtte dat de Gemeente met een passende oplossingen zou komen om het voorbestaan van twee financieel gezonde verenigingen niet in gevaar te brengen. Ondertussen werd alles in het werk gesteld om door medegebruik van de velden en uitbreiden van de activiteiten meer inkomsten te generen.

Op 26 oktober 2015 vond de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats in het clubgebouw van Semper Altius. Voorzitter Jaap Colpa stelde tijdens deze vergadering twee nieuwe bestuursleden voor. Edley Birdja ging de post PR en sponsorzaken waarnemen en Erik Broekhuizen werd bestuurslid Algemene Zaken, een nieuwe post die in de plaats was gekomen van de post Kantinezaken.
Het overige bestuur van Semper Altius werd herkozen en bestond uit: Jaap Colpa (voorzitter), Rene Eversteijn (penningmeester), Paul Vredeling (wedstrijdsecretaris senioren), Arno Heuscher (voorzitter technische commissie) en Caroline Kluft (voorzitter jeugdcommissie).

Voor het seizoen 2015-2016 werd er door het bestuur van Semper Altius 6 seniorenelftallen en 2 veteranenteams ingeschreven voor de zaterdagcompetitie. De jeugdafdeling bestond dit seizoen uit 1 B-elftal, 2x C, 3x D, 6x E, 3x F, 1 MB, 1 MD en 1 Minipupillenteam.

De zaterdag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 2015-2016 uit de volgende clubs samengesteld: Berkel, DSVP, DUNO, Die Haghe, GDA, Honselersdijk, Houtwijk sv, MVV’27, Maasdijk, Naaldwijk, Semper Altius, TAC’90, Te Werve en Verburch.

De trainersstaf, Jan Willem Jonker en Peter Spruijt, van Semper Altius begonnen het seizoen met de doelstelling om het jonge team leuk en aantrekkelijk voetbal te laten spelen. De prestaties zouden dan wel volgen. Na een voorzichtige competitiestart met een gelijkspel tegen Verburch (1-1) volgden gelijk al twee overwinningen op Berkel (0-1) en TAC’90 (2-0). Een kleine terugval leverde een 2-1 nederlaag tegen DUNO op. Maar op zaterdag 3 oktober werd het uit de 2e klasse gedegradeerde MVV’27 met zeer goed spel op een 5-2 nederlaag getrakteerd. Semper Altius verraste iedereen hiermee met technisch goed voetbal en stond met 10 punten uit 5 wedstrijden op de 2e plaats van de 3e Klasse B, gevolgd door Te Werve met 9 punten uit 4 wedstrijden.
Op zaterdag 10 oktober stond voor het eerst in vele jaren in competitieverband de Rijswijkse derby Te Werve-Semper Altius op het programma. Het ambitieuze Te Werve was duidelijk een maatje te groot voor Semper Altius en won helaas vrij eenvoudig met 4-1.
Na de nederlaag tegen Te Werve verloor Semper Altius helaas maar liefst zes maal op rij en door deze slechte serie wedstrijden was men met 10 punten op de laatste plaats van de ranglijst gekomen. In de laatste competitiewedstrijd van het jaar 2015 wist Semper Altius alsnog een overwinning te boeken door bij DSVP met 2-3 te winnen. Van de 13 wedstrijden in de eerste seizoenshelft wist Semper Altius er dus 4 te winnen, 1 gelijk te spelen en werd er 8 keer verloren. Met 13 punten, en de doelcijfers 21-37, gingen de mannen van trainer Jonker nu op een 12e positie van de ranglijst de winterstop in. Het verschil tussen de nummer zeven op de ranglijst Maasdijk (17 punten) en nummer laatst DUNO (11 punten) was echter niet zo groot.

<

Seizoen 2016-2017

Bij aanvang van het seizoen 2016-2017 volgde er een noodoproep van Semper Altius richting de gemeenteraad van Rijswijk. Bestuurslid Paul Vredeling hield voor de gemeenteraad een betoog dat de huur van de velden op Sportpark Hoekpolder voor Semper Altius dringend omlaag moest. Door het wegvallen in 2015 van de voetbalvereniging Hoekpolder werden Semper Altius (en de honk- en softbalvereniging Red Lions) met veel hogere kosten opgezadeld. De Rijswijkse voetbalvereniging was hiermee ineens 17.000 euro per jaar extra kwijt aan kosten en dit werd een gevaar voor de continuïteit van de club.

Op de Algemene Ledenvergadering van 31 oktober 2016 nam Jaap Colpa na 4 jaar afscheid als voorzitter. Hij vond het een trieste zaak dat er geen opvolger was gevonden, zodoende moest Semper Altius nog steeds actief op zoek naar een geschikte voorzitter. Overigens was er binnen de club ook niemand die de taak waarnemend voorzitter tijdelijk op zich wilde nemen. Ook Caroline Kluft stopte na 5 jaar als voorzitter van de jeugdcommissie. Ren Eversteijn (penningmeester), Reinier Prenger (secretaris), Erik Broekhuizen (algemene zaken) en Edley Birdja (PR en sponsorcommissie) werden wel herkozen als bestuursleden van Semper Altius. Namens Semper Altius overhandigde René Eversteijn beiden een bos bloemen, een fles en een dinerbon en nam de leiding van de vergadering over.

Voor het seizoen 2016-2017 had de KNVB voor een nieuw competitiemodel gekozen. Dit nieuwe competitiemodel ging in de top bestaan uit een Eredivisie, een Eerste divisie, de Tweede divisie, twee Derde divisies en vier Hoofdklassen. In de competities kwam er ruimte voor de beloften-teams van betaald voetbalclubs, die voorheen nog uitkwamen in een gesloten competitie. Sportief gezien was dit een optimale voetbalpiramide. Zoveel mogelijk goede voetballers treffen elkaar in dezelfde competitiestructuur, en clubs kunnen nu bij wijze van spreken doorstoten van de vijfde klasse naar de Eredivisie. De top werd dus in theorie haalbaar voor iedereen en voor elke club. Met andere woorden, voor het eerst sinds de intrede van het betaald voetbal in 1954 werd promotie en degradatie tussen het betaald voetbal en amateurvoetbal mogelijk. Voor Semper Altius had dit voorlopig nog totaal geen invloed, sterker nog…. na de degradatie in het afgelopen seizoen kwam de Rijswijkse club nu in de ‘kelder’ van het zaterdagvoetbal uit.

Er was echter nog een verandering vergeleken met het vorige seizoen. Vanaf het seizoen 2017-2018 ging de KNVB bij het jeugdvoetbal een aantal grote veranderingen doorvoeren. Deze pasten in het streven van de KNVB naar verbetering van kwaliteit en aantrekkelijkheid van het voetbal en spannende competities. Om de overgang geleidelijk te laten verlopen startte men in het seizoen 2016-2017 met de nieuwe aanduiding voor alle jeugdcompetities. De benaming voor de leeftijdscategorieën F tot en met A verdwenen. Daarvoor in de plaats kwamen de gebruikelijke aanduidingen die internationaal al geldde, Onder 19 tot en met onder 9.
De nieuwe benaming werd nu als volgt; Onder 19 (JO19), was voorheen A-junioren, Onder 17 (JO17), voorheen B-junioren, Onder 15 (JO15), voorheen C-junioren, Onder 13 (JO13), voorheen D-pupillen, Onder 11 (JO11), voorheen E-pupillen en Onder 9 (JO9) voorheen F-pupillen. De afkorting ‘JO’ betekent ‘Jeugd onder’. De opgave van teams ging op dezelfde manier als de jaren hiervoor. Alleen heette bijvoorbeeld het B1-elftal voortaan het O17-1 elftal en het D4 team het O13-4 team.

In dit seizoen begon Semper Altius met recreatief voetbal op de zondag om het sportpark zo goed mogelijk te benutten.

Het bestuur van Semper Altius schreef voor het seizoen 2016-2017 in totaal 5 seniorenelftallen en 2 veteranenteams in voor de zaterdagcompetitie. Zoals gezegd debuteerde Semper Altius dit seizoen met 1 veteranenelftal op de zondag. De jeugdafdeling was ditmaal als volgt samengesteld: 2x JO-17, 2x JO-15, 4x JO-13, 5x JO-11, x JO-9, 1 JO-7 en 1 MO(meisjes)-15 team. De zaalvoetbalafdeling van Semper Altius bestond dit seizoen uit 4 teams.

Tot overmaat van ramp werd het vlaggenschip van Semper Altius ook nog eens in de ‘Rotterdamse’ poule ingedeeld, wat betekende weinig derby’s en veel onbekende tegenstanders.

De indeling van het amateurvoetbal in de zaterdag 4e Klasse D zag er in seizoen 2016-2017 als volgt uit: AGE (Rotterdam), CION (Vlaardingen), Concordia (Delft), DHC (Delft), DVC (Delft), DVO ’32 (Vlaardingen), GLZ Delfshaven (Rotterdam), MSV ’71 (Maasland), PPSC (Schiedam), Quintus (Kwintsheul), SVV (Schiedam), Semper Altius (Rijswijk), VOB (Rotterdam) en Wanica Star (Den Haag).

Semper Altius kende een dramatische seizoenstart want de eerste vier competitiewedstrijden op rij gingen verloren. Op 1 oktober volgde dan eindelijk de eerste overwinning toen er bij GLZ/Delfshaven met 1-5 werd gewonnen.
In oktober besloot de Technische Commissie van Semper Altius, na overleg met alle betrokkenen, een aantal veranderingen en herschikking van taken aan te brengen. Deze hielden als volgt in: Peter Spruijt, vorig seizoen assistent-trainer, werd trainer/coach van het eerste elftal. Jan Willem Jonker kreeg een breder takenpakket toegedeeld, waartoe onder meer behoorde: de trainer van het tweede elftal; coaching van de keeperstrainer Danny van der Oever; het samenstellen en coachen van een onder 23 – elftal ; in overleg met de jeugdcommissie verantwoordelijkheid voor de aanstelling en begeleiding van de trainers van de eerste teams in elke jeugdcategorie en het scheppen van optimale voorwaarden voor de doorstroming en inpassing van talentvolle junioren en jonge senioren in de seniorenselectie. Met deze veranderingen werd beoogd om zowel voor de senioren als voor de jeugd nog betere voorwaarden te scheppen voor de beoefening van de voetbalsport bij Semper Altius.

Semper Altius herstelde zich prima en de laatste vier wedstrijden voor de winterstop werden allemaal dik gewonnen. Van de uiteindelijk 13 competitiewedstrijden wist Semper Altius er 7 te winnen en werd er 6 keer verloren. Met 21 punten, en de doelcijfers 49-26, ging men zodoende alsnog op een zevende positie van de ranglijst de winterstop in.

Tijdens de winterstop werd, op voorstel van de Technische Commissie, het contract van hoofdtrainer Peter Spruijt met één jaar verlengd.

De eerste drie competitiewedstrijden van 2017 werden door Semper Altius 1 verloren maar daarna kwam de ommekeer waarvan zelfs de laatste zeven wedstrijden werden gewonnen en hiermee veroverden de mannen van trainer Spruijt de 3e Periodetitel en plaatsten zich hiermee voor de nacompetitie voor promotie naar de 3e Klasse.

Van de uiteindelijk 26 competitiewedstrijden werden er door Semper Altius 16 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 9 verloren. Met 49 punten, en de doelcijfers 87 voor en 45 tegen, eindigde men op de zesde positie van de ranglijst.

Waarschijnlijk had Semper Altius aan het slot van de competitie al haar kruit verschoten want tegen Quick Steps (3-0), Oegstgeest (2-6) en RAS (8-1) leed men in de nacompetitie dikke nederlagen. Zowel Mick van Oorschot als Brahim Saidi werden dit seizoen met 23 doelpunten topscorer van Semper Altius 1.

Semper Altius mocht in het seizoen 2016-2017 vier kampioenen huldigen. De zondag 1 werd met 48 punten uit 20 duels kampioen van de 4e Klasse 5. De JO17-2 met 40 uit 14 kampioen van de 5e Klasse 4. De JO15-2 met 49 uit 18 kampioen van de 6e Klasse 9 en de JO9-2 met 44 uit 18 kampioen van de 7e Klasse 08.

Seizoen 2017-2018

Op 17 juli 2017 meldde het bestuur verheugd dat Eelco Eijkman zich bereid had verklaard om het voorzitterschap van Semper Altius op zich te nemen. Vanaf die tijd nam de heer Eijkman de voorzittersrol ad interim op zich om vervolgens op de Algemene Ledenvergadering, in oktober, zijn benoeming officieel te bekrachtigen.
Op de Algemene Ledenvergadering van maandag 30 oktober 2017 nam René Eversteijn na 10 jaar afscheid als penningmeester. Ook Edley Birdja stopte als voorzitter van de PR- en sponsorcommissie. Vanwege het 10-jarig bestuurderschap stelde het bestuur voor om René Eversteijn Lid van Verdienste te maken. De vergadering ging hiermee unaniem akkoord.
Hierna volgde nog een tweede voorstel vanuit het bestuur om Wilfred van Balen, wegens diens jarenlange activiteiten en inzet voor de vereniging, te benoemen tot Erelid van Semper Altius. De vergadering steunde ook deze voordracht unaniem.

Zoals gezegd werd Eelco Eijkman officieel benoemd tot de nieuwe voorzitter van Semper Altius. Conform het Huishoudelijk Reglement waren dit jaar aftredend: René Eversteijn (penningmeester, niet herkiesbaar), Reinier Prenger (secretaris, herkiesbaar) en Edley Birdja (PR- en sponsorcommissie, niet herkiesbaar).De volgende bestuursleden waren niet aftredend: Erik Broekhuizen (voorzitter jeugdcommissie ad interim) en Erik Broekhuizen (algemene zaken). Mario van Dam werd de nieuwe commissaris Public Relations en in februari 2018 werd Henk ter Borg benoemd tot nieuwe penningmeester en hiermee was het Semper Altius-bestuur weer compleet.

Het bestuur van Semper Altius schreef dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 5 seniorenelftallen, 4 veteranenteams en 1 damesteam in bij de KNVB. Voor de zondagcompetitie waren dit 1 seniorenelftal en 1 veteranenteam. De jeugdafdeling was in het seizoen 2017-2018 als volgt samengesteld: 2x JO17, 2x JO15, 3x JO13, 5x JO11, 4x JO9, 4x JO8, 2x JO7 en 1x MO15. Verder kwam Semper Altius dit seizoen in de zaalcompetitie uit met 4 herenteams.

De indeling van Semper Altius 1 voor het seizoen 2017-2018 in de zaterdag 4e Klasse D luidde als volgt; Concordia, DHC, DVC, HPSV, Laakkwartier, Oliveo, Oosterheem, Quintus, Semper Altius, TAC’90, Vredenburch, Wateringse Veld GONA en Zoetermeer.

>

Op dinsdag 3 april 2018 vond er bij Semper Altius een Buitengewone Algemene Ledenvergadering plaats. Het bestuur had deze BALV uitgeroepen om een mandaat van de leden te verkrijgen voor het kunnen investeren in het opknappen van de bestaande kleedruimtes om deze weer aan de geldende eisen te kunnen laten voldoen. Voorzitter Eelco Eijkman gaf een korte uiteenzetting hoe in de afgelopen periode het MeerJaren OnderhoudsPlan (MJOP) bij Semper Altius tot stand was gekomen. Prioriteit nummer één was nu de kleedkamers (inclusief schilderwerk) en douches. De kleedkamers moesten aan de eisen van de KNVB voldoen en aan de eisen van VWA. Dat hield in dat alle kranen en douchekoppen moesten worden vervangen, de ventilatie op orde moest krijgen en de vloeren opgeknapt worden. De aanwezige leden gaven hiervoor toestemming.

In de maand april werd ook bekend dat de twee Rijswijkse clubs Semper Altius en Vredenburch in het vervolg gaan samenwerken met als doel “krachten bundelen” waardoor beide clubs een breed pallet aan voordelen konden gaan bereiken. Krsv Vredenburch en Semper Altius gingen expertise uitwisselen over de continue veranderende wet- en regelgeving. Daarnaast moesten organisatorische zaken als bestuurs- en technische inrichting van de verenigingen onderwerp van gesprek worden. Ook wilden beiden verenigingen gezamenlijk hun belangen richting de gemeente Rijswijk gaan behartigen.En bij een succesvolle evaluatie moest deze samenwerking ook ruimte voor uitwisseling van terreinen, trainers en de organisatie van toernooien bieden.

>

Seizoen 2018-2019

Semper Altius werd op 17 juli 1928 opgericht dus dat betekende dat de Rijswijkse club bij aanvang van dit seizoen 90 jaar bestond. Dit moest natuurlijk gevierd worden. Op vrijdagavond 31 augustus speelde het eerste elftal een wedstrijd tegen oud-ADO Den Haag, gevolgd door een feestavond. Op zaterdag 1 september speelde er een team van oud Rvv Rijswijk tegen oud-Semper Altius, gevolgd door een reünie.

Op de Algemene Ledenvergadering van maandag 29 oktober 2018 werd Rob van Straaten benoemd tot Lid van Verdienste.
In het seizoen 2018-2019 kwam Semper Altius op de zondag met 1 seniorenelftal en 2 veteranenteams uit in de competitie en in de zaterdagcompetitie met 4 seniorenelftallen, 4 veteranenteams en 1 dameselftal. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 1x JO19, 1x JO17, 1x JO15, 4x JO13, 2x JO11, 3x JO10, 4x JO9, 3x JO8 en 1x JO7-teams. Voor de meisjescompetitie werd 1x een MO17 elftal ingeschreven.

De indeling van de zaterdag 4e Klasse C in het seizoen 2018-2019 was als volgt: Ariston’80, DVC, Haagse Hout, KSD-Marine, Laakkwartier, Oliveo, Oosterheem, Semper Altius, SEV, TOGB, Vredenburch, sv Wassenaar en FC Zoetermeer.

>
<

Seizoen 2019-2020

Op maandag 21 oktober 2019 werd op Sportpark Hoekpolder het startsein gegeven voor de vervanging van het kunstgrasveld op het hoofdveld. Het nieuwe kunstgrasveld was een fikse investering voor de gemeente Rijswijk waar de sporters van de plaatselijke voetbalverenigingen Semper Altius zeer verguld mee waren. De vervanging van de bovenlaag en afrastering plus de herstelactiviteiten namen zo’n zes weken in beslag. Een en ander betekende wel dat Semper Altius op haar Sportpark creatief moest zijn met de beschikbare ruimte.
Op woensdag 20 november werd het hoofdveld van Semper Altius feestelijk heropend. De rijswijkse wethouder van Sport Bjorn Lugthart verichtte samen met Semper Altius voorzitter Eelco Eijkman de officiële heropening.

<

>

Vanwege een oplopend aantal verschillen van inzicht met een paar ereleden besloot het bestuur van Semper Altius op 18 april 2020 af te treden. Om geen verdere afbreuk te doen aan de harmonie binnen de vereniging besloot voorzitter Eelco Eijkman direct op te stappen. Jeroen Bloemsaat en Reinier Prenger bleven, als respectievelijk penningmeester en secretaris, in ieder geval nog wel in functie tot aan de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering, zodat de continuïteit van Semper Altius niet in gevaar kwam.

Seizoen 2020-2021

Vanaf 1 juli 2020 werden de coronamaatregelen door het kabinet wederom versoepeld en mochten eindelijk na ruim drie maanden alle sportkantines weer open. De regel om anderhalve meter afstand van elkaar te houden bleef wel van kracht. Helaas betekende dat wel dat juist in de maand juli de zomer- en vakantieperiode was aangebroken. Na ruim twee maanden totaal geen omzet gedraaid te kunnen hebben bleven bij veel clubs de sportkantines juist wel open zodat de leden in de zomer konden door trainen. Hierdoor kon de club wellicht toch nog iets mee pikken van de zomeromzet. Overigens mocht er per 1 juli 2020 in het amateurvoetbal ook weer wedstrijden gespeeld worden waarbij tot 250 toeschouwers bij een wedstrijd aanwezig mochten zijn.

De competitie-indeling van Semper Altius 1 voor het seizoen 2020-2021 in de zaterdag 4e Klasse E was als volgt: BMT, sv Erasmus, GDA, GSC ESDO, HMSH, sv Houtwijk, PGS/VOGEL, Quintus, RAS, RVC Celeritas, Semper Altius, Toofan en VCS. Een mooie poule dus met vele Haagse derby’s.

<

Seizoen 2021-2022

>

Na het coronatijdperk hoopte men vanaf dit seizoen weer eens eindelijk een hele competitie te gaan afwerken. Het eerste elftal kwam in het seizoen 2021-2 uit in de zaterdag 4e Klasse E met daarin als tegenstanders; DVC, Graaf Willem II VAC, Haagse Hout, HDV, HPSV, KSD-Marine, Oliveo, RAS, REMO, RVC Celeritas, SEV, De Ster en Vredenburch.

<

Seizoen 2022-2023

Ondertussen groeide Semper Altius als kool! Dat was vooral te danken aan de aanwas van nieuwe leden uit de duurzame woonwijk RijswijkBuiten. Het ledental was bij aanvang van dit seizoen gestegen naar ruim 700 voornamelijk uit Rijswijk afkomstige voetballers en voetbalsters. Dit leidde ondertussen wel tot een tekort aan kleedkamers, die ook nog eens gedeeld moeten worden met mede sportpark bewoner Red Lions. Niet alleen qua ledental maar ook financieel was Semper Altius bij aanvang van het seizoen 2022-2023 zo gezond als een vis. De Covid-19 crisis had bij de Rijswijkse club gelukkig geen diepe sporen achtergelaten.

Op de Algemene Ledenvergadering van 14 november 2022 gaven Eelco Eijkman (voorzitter) en Ties de Jong (penningmeester) aan om te stoppen met hun bestuurlijke fuctie. Vanuit de vergadering boden Jordi Cossee en Michel van Reyen zich aan om tijdelijk toe te treden tot het bestuur om Reinier Prenger te ondersteunen in die gevallen dat een verenigingsbesluit moet worden genomen. De Rijswijkse club was ondertussen al een tijdje op zoek naar een nieuwe voorzitter.
Met enige trots werd bekend gemaakt dat de begroting 2023 van de gemeente Rijswijk door de gemeenteraad unaniem wasgoedgekeurd. Dit hield in dat het tweede kunstgrasveld gerealiseerd kon gaan worden op de plek van het huidige veld 2. René Dijkgraaf en Edwin Huijsdens werden op de ALV benoemd tot Lid van Verdienste van Semper Altius.

Sinds november 2022 was een kleine groep leden actief op zoek geweest om een nieuwe voorzitter en penningmeester te vinden. Uiteindelijk werden de geschikte personen gevonden en zodoende werd op maandag 30 januari 2023 tijdens een Buitengewone Algemene Ledenvergadering van Semper Altius Markus Auer benoemd tot voorzitter en Annend Hardoar tot penningmeester van de Rijswijkse voetbalclub.

Semper Altius schreef dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 5 seniorenelftallen, 2x een 35+ team en 1 vrouwenelftal in. Op zondag kwam er 1 35+ team in actie. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 1 JO18, 1 JO17, 2 JO16, 3 JO14, 1 JO13, 4 JO12, 4 JO11, 5 JO10, 3 JO9, 5 JO8 en 1 JO7 en 1 MO20 teams. Voor de zaalvoetbalcompetitie schreef Semper Altius 2 herenteams in.

Poule-indeling competitie zaterdag 4e Klasse C van de KNVB was in het seizoen 2022-2023 als volgt: BMT, Hsv DUNO, sv Erasmus, GDA, HPSV, sv Loosduinen, ODB, PGS/VOGEL, Quick Steps, Quintes, RAS, Semper Altius, VCS en Vredenburch.

De eerste seizoenshelft verliep dramatisch voor het eerste elftal van Semper Altius want alle elf de competitiewedstrijden gingen verloren. Met 0 punten en een doelsaldo van 9 voor en 40 tegen ging men dus op een laatste positie van de ranglijst de winterstop in.

<

Seizoen 2023-2024

Door grote veranderingen in zijn privé- en werk omgeving moest Markus Auer alweer snel het besluit moeten nemen om zijn taak als voorzitter te beëindigen. Op de Algemene Ledenvergadering van 30 oktober 2023 werd Eelco Eijkman benoemd voor de komende twee jaar tot de nieuwe voorzitter van Semper Altius. Annend Hardoar bleef penningmeester en Reinier Prenger secretaris.
Tevens werd tijdens deze ALV Wim van Bijsterveld benoemd tot Erelid van Semper Altius en Jan Willem Jonker tot Lid van Verdienste.

>

Het eerste elftal van Semper Altius was dus afgezakt naar het laagste niveau van de standaardklassen. De “slechts” twaalf clubs in de zaterdag 5e Klasse C in seizoen 2023-2024 waren; Haagse Hout, HDV, HPSV, Quick Steps, RAS, REMO, Semper Altius, De Ster, Toofan, VCS, Wanica Star en WIK.

<

 

 

 

Palmares Semper Altius

Kampioenschappen:
1942-1943 4e klasse B *
1996-1997 5e klasse C
2001-2002 4e klasse A
2003-2004 3e klasse C
2004-2005 2e klasse C
2011-2012 4e klasse D
* = geen promotie
Andere prestaties:
1968-1969 promotie naar de zaterdag 4e Klasse KNVB
1972-1973 promotie naar 4e Klasse KNVB na beslissingswedstrijd
1989-1990 promotie naar 4e Klasse KNVB na winnen nacompetitie

Parade der trainers bij Semper Altius:

1959-1960 Rudi Steuer
1960-1961 L. Ditmars
1961-1962 C.W. Jans
1962-1963 C.W. Jans
1963-1964 Jan de Vos
1964-1965 Jan de Vos
1965-1966 Jan de Vos
1966-1967 Jan de Vos
1967-1968 Nico Brand
1968-1969 Nico Brand
1969-1970 ?
1970-1971 ?
1971-1972 Jan Becker
1972-1973 Jan Becker
1973-1974 Harm Edelman
1974-1975 Harm Edelman
1975-1976 Harm Edelman
1976-1977 Harm Edelman
1977-1978 Tèke Lanting / Coos Hübscher (vanaf februari 1978)
1978-1979 Coos Hübscher
1979-1980 Coos Hübscher
1980-1981 Jan Tazelaar
1981-1982 Jan Tazelaar
1982-1983 Jan Tazelaar
1983-1984 Jan Tazelaar
1984-1985 Harry van der Horst
1985-1986 Harry van der Horst
1986-1987 John Vente
1987-1988 John Vente
1988-1989 John Vente
1989-1990 Bert Kuiper
1990-1991 Bert Kuiper
1991-1992 Bert Kuiper
1992-1993 Bert Medema
1993-1994 Bert Medema
1994-1995 Bert Medema
1995-1996 Marcel Wieser
1996-1997 Marcel Wieser (kampioen 5e Klasse C)
1997-1998 Marcel Wieser
1998-1999 Marcel Wieser
1999-2000 Moes Soyak / Raymond Schilperoordt (a.i.)
2000-2001 Bert de Best
2001-2002 Bert de Best (kampioen 4e Klasse A)
2002-2003 Bert de Best
2003-2004 Bert de Best (kampioen 3e Klasse C)
2004-2005 Bert de Best (kampioen 2e Klasse C)
2005-2006 Ron Bentvelzen (degradatie uit 1e Klasse C)
2006-2007 Ron Bentvelzen
2007-2008 Harold Tjaden (degradatie uit 2e Klasse C)
2008-2009 Ben van Dam
2009-2010 Ben van Dam
2010-2011 Ben van Dam
2011-2012 Jan Willem Jonker
2012-2013 Jan Willem Jonker
2013-2014 Jan Willem Jonker
2014-2015 Jan Willem Jonker
2015-2016 Jan Willem Jonker
2016-2017 Jan Willem Jonker (tot oktober 2016) / Peter Spruijt
2017-2018 Peter Spruijt
2018-2019 Peter Spruijt
2019-2020 Vita Lorente (tot 13-02-2020)/ Jan Willem Jonker a.i. (vanaf 18-02-2020)
2020-2021 Jan Willem Jonker
2021-2022 Jan Willem Jonker
2022-2023 –
2023-2024 Eki Korte
2024-2025 Eki Korte

Parade der voorzitters bij Semper Altius:

1928-1930 F.Ehlert
1930 -???? A.W.van Nieuwenhuizen
???? -???? G.A. Veeren
1934-1950 Pieter van der Griend
1950-1956 Theo Kwak
1956-1959 Bob Gout
1959-1962 Jan den Draak
1962-1962 J.C. Bergijk
1962-1965 Jan den Draak
1965-1969 Leen de Blank
1969-1975 Bas de Lange
1975-1978 Ies Voogt
1978-1980 Jan IJlst
1980-1986 Ton Ouwehand
1986-1992 Arnold van Riet
1992-1993 Jan den Draak (a.i.) / Jan Kleine Deters
1993-2000 Hans Blijleven
2000-2002 Erik Triemstra
2002-2004 Tido Bosker
2004-2008 Marco de Vroedt
2008-???? Dick Korebrits
????- 2012 Marco de Vroedt
2012-2016 Jaap Colpa
van 28-10-2016 t/m heden geen (waarnemend) voorzitter
2017-2023 Eelco Eijkman
2023-2023 Markus Auer
2023- heden Eelco Eijkman

 

De terreinen waar Semper Altius heeft gespeeld:

1928 t/m 1930 Laan van Poot te Den Haag
1930 t/m 1940 Moerweg te Den Haag
1940 t/m 1941 Benoordenhoutseweg (terrein “Filmstad”) te Den Haag
1941 t/m 1944 Groenendaal bij Buurtweg teWassenaar
1944 t/m 1948 Julialaantje, Schimmelweg te Rijswijk
1948 t/m 1999 Hoornpark (langs de Vliet) te Rijswijk
1999 t/m heden complex “Hoekpolder” te Rijswijk

Erevoorzitters Semper Altius:

Van der Griend, Pieter
Gout, Bob

?

Ereleden Semper Altius:

Wilfred van Balen
Bosker, T.M.
Bijsterveld, Wim van
Dane, A.A.
Draak, J. den
Johan van de Griend
Hucht, J. v.d.
Lejour, Cees.
Voogt, I.A.
Vredeling, Paul
Vries, J. de
Zijlstra, J.

Lid van Verdienste bij Semper Altius:

Balen, W. van
Bijsterveld, W.A. van
Blijleven, J.H.
Dijkgraaf, René
Eversteijn, René
Goorbergh, P. v d
Hollaar (p/a Nebo), M.
Hoogkamer, Wim
Huijsdens, Edwin
Jonker, Jan Willem
Kampen, M.C. van
Kleine Deters, J.F.
Knoester, Jas
Koff, J. de
Kolman, F.K.
Korsuize, G.
Kwak, T.
Ligt, N. de
Ouwehand, T.
Poley, Joop
Rombout, Dick
Schippers, D.J.
Schmale, G.J.
Spoelstra, H.H.
Spoelstra, J.
Spoelstra, J.A.
Spoelstra, S.M.W.
Spoelstra-Vonk, J.B.A.
Straaten, Rob van
Thoutenhoofd, J.
Verburg, C.
Werkhoven, Jac. van
Wildt, C.M. de
Wildt, F.B. de
Zijlstra, R.
Zijlstra-Ten Hoope, W.I.