De Valkeniers, De

Rijswijk
01-08-1926 - 30-06-1987

De oprichting van de R.K.V.V. De Valkeniers

Op zondag 1 augustus 1926 werd te Rijswijk een nieuwe voetbalvereniging opgericht door de heren E. Born, Jos F. Eysackers en Heemskerk, welke als naam meekreeg R.K.V.V. De Valkeniers. De Valkeniers werd opgericht als onderdeel van het Sint Jeroenspatronaat in de parochie van de H. Gerardus Majella aan de Wenckebachstraat.

De moeilijke beginjaren van De Valkeniers

 

Vanaf de oprichting tot aan de Tweede Wereldoorlog kwam de R.k.v.v. De Valkeniers te voetballen op Het Hoornpark te Rijswijk. Dit terrein was in het bezit van de Haagse Patronatenbond, waarvan Pastoor Ruhé voorzitter van was en penningmeester Jos F. Eysackers exploiterend directeur.

Na een paar jaar werd de club een onderafdeling van de Sint Josephsgezellenvereniging Den Haag.

De jaren 1930 t/m 1939

In 1931 onderging De Valkeniers een aderlating toen de Katholieke Rijswijkse Voetbal Club (KRVC, tegenwoordig Krsv Vredenburch) werd opgericht, waardoor veel Valkeniers-leden naar deze club overstapten.

In 1933 kwam er een fusie tot stand tussen De Valkeniers en v.v. Rapiditas, een onderafdeling van het jeugdwerk in de parochie van St. Jeroen aan de Dr. Schaepmanstraat. Met deze fusie kwamen ook vertegenwoordigers van de v.v. Rapiditas in het bestuur. De naam De Valkeniers bleef overigens na deze fusie gehandhaafd.
Deze fusie kwam overigens tot stand onder Kapelaan Jansen, Bisschop van Rotterdam. Ook nieuw in het bestuur kwam spelend lid J. de Rooy, die later Pater werd in Nijmegen.

De jaren 1940-1949

Vanaf de oprichting tot aan de Tweede Wereldoorlog voetbalde De Valkeniers op het Hoornpark te Rijswijk. Dit terrein was in bezit van de Haagse Patronaten Bond, waarvan Pastoor Ruhé voorzitter was en de Jos F. Eysackers (de penningmeester van De Valkeniers) exploiterend directeur.
Bij aanvang van de Tweede Wereldoorlog moest De Valkeniers in opdracht van de Duitsers het Hoornpark verlaten.

Mannen van het eerste uur waren rector Heynen, E. Born, Jos F. Eysackers en Adr. van de Mosselaar. In 1942 waren de laatste drie nog steeds bestuurslid. Begin 1942 hieven de Duitsers de Sint Josephsgezellenverenigingen op hierdoor werd De Valkeniers een zelfstandige vereniging.

Rond die tijd sloot de vereniging zich ook aan bij de KNVB. Tot dan werd deelgenomen aan de competitie van de DHVB (de Diocesane Haarlemse Voetbalbond). Clubs die uit de DHVB promoveerden kwamen in de competitie van de RKF (Rooms Katholieke Federatie) terecht. Dat niveau heeft De Valkeniers echter nooit bereikt.

Na het vertrek van het terrein Hoornpark volgde er voor de voetbalvereniging vele omzwervingen via velden aan de Kleiweg (Rijswijk), de Fruitweg (Den Haag), achter het Station Leidschendam-Voorburg, de Noordweg in Wateringen, tussentijds weer even terug op het Hoornpark en de Rotterdamse weg (de vroegere Rijswijkse wielerbaan).

De Valkeniers had ook zijn eigen verzetshelden, Voorzitter E. Born,
Bestuurslid/Speler Tiny Deremaux en Jeugdleider Cor Lassooy werden gefusilleerd.
Daarnaast werd Bestuurslid Jan Visser in een achtervolging door de Duitsers neergeschoten.

De jaren 1950-1959

In 1951 wordt het 25-jarig jubileum gevierd. Op onderstaande foto wordt op 1 augustus door de heer Jongeneelen van de feestcommissie een banier aan het bestuur aangeboden.

.

Het 1e elftal werd in 1952 kampioen van de 2e klasse van de HVB. Twee jaar later promoveerde Valkeniers zelfs naar de 4e klasse van de KNVB. De vreugde was helaas van korte duur, want na één seizoen in de 4e klasse degradeerde Valkeniers weer naar de afdeling, waar het tot 1977 zou spelen.

W
Wie kan ons helpen met de namen op deze foto? In het midden staand met norse blik is Fred Otto. Later voorzitter en Erelid. Daarvoor links naast de keeper zit Kors van de Holst (de vader van een latere keeper Cor van der Holst). Derde van rechtsachter is de heer F.N.M Smulders (zwart pak met bril), heeft gevoetbald bij de Valkeniers en is penningmeester geweest en ook tot Erelid van De Valkeniers gekozen.

Seizoen 1954-1955

>

Het eerste elftal van De Valkeniers kwam in het seizoen 1954-1955 uit in de zondag 1e Klasse C van de HVB en moest het hierin opnemen tegen: De Adelaars, Delfia, DHBV, GONA, HMSH, Marathon, Oranjeplein en Paraat.

In een nek-aan-nek-race met Delfia werd de strijd om het kampioenschap uiteindelijk door De Valkeniers beslist. Van de (slechts) 16 competitiewedstrijden wist men er 12 in winst om te zetten, speelde 1x gelijk en werd er 3x verloren. Met 25 punten, en de doelcijfers van 55 voor en 26 tegen, eindigde De Valkeniers, met 1 punt voorsprong op Delfia, op de eerste positie van de ranglijst.

De Valkeniers 1 behaalde hierna zelfs algemeen kampioen van de HVB. Hiermee werd tevens de promotie naar de 4e Klasse KNVB een feit.

Seizoen 1955-1956

>

 

>
Na een immense zwerftocht die liep via velden aan:
de Kleiweg (nu Sir Winston Churchilllaan) in Rijswijk, de Fruitweg in Den Haag,
achter station Leidschendam-Voorburg, de Noordweg in Wateringen,
weer Hoornpark en de Rotterdamseweg in Rijswijk kwam de vereniging uiteindelijk aan de Lange Kleiweg terecht.

img399

Elftalfoto van De Valkeniers. Welk elftal en uit welk seizoen nog onbekend. Staand van links naar rechts: Henk van der Straaten, Piet Kroon, Frans Verhoek, Joop Kramer, Sjef Dooijenburg, Leo Harland en de elftalleider Dick Harland. Zittend van links naar rechts; Siem Kramer, Aad Tettero, Nelis Ehrhardt, Jan Heidt en Ben Harland.

Hier werd in augustus 1974 de eerste steen gelegd van het clubgebouw, wat eind november feestelijk werd geopend. Op sportpark Hardenburg (de zelden gebruikte officiële naam) is De Valkeniers tot 1987, het jaar van de verhuizing naar Juventas, blijven spelen.

Sportieve Successen

Het 1e elftal acteerde voornamelijk in de 1e klasse HVB, soms in de 2e klasse HVB. incidenteel een uitschieter (1955) kampioenschap 1e klasse HVB, waarna promotie naar de 4e klasse KNVB volgde. Het jaar daarop keerde het 1e elftal echter weer terug naar de vertrouwde 1e klasse HVB. Na de invoering van een Hoofdklasse bij de HVB (1967) reikte het 1e elftal in 1969 naar het kampioenschap en een promotie naar de Hoofdklasse HVB waarna echter het seizoen daarop weer degradatie volgde, hierna verbleef het 1e elftal in de 1e klasse tot het jubileum jaar 1976 waarin via een kampioenschap promotie volgde naar de Hoofdklasse. Verdere lotgevallen zijn nog niet bekend.

Deze geschiedenis is een weergave van een artikel van dhr F. Smulders (nav 40 jarig jubileurm)
aangevuld door dhr. J. Heheman (nav 50 jarig jubileum)


Een junioren-elftal omstreeks 1963, met op de achtergrond de kleedkamers op het terrein aan de Rotterdamseweg in Rijswijk. Staand v.l.n.r. Jan Borkus, Leo Verdegaal, Ben Lammers, Kees v.d. Hengst, Rob Midden en Kees Zandvliet. Zittend: Gerard Herben (de broer van Mat), ?, Gerard van der Kleij, De Graaf, Chris Boedijn en Sjaak Verhaar.

Seizoen 1965-1966

>

De zondag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1965-1966 uit de volgende clubs samengesteld: Concordia, Cromvliet, DWO, GDS, GONA, Taurus, Texas, Valkeniers, VDS en sv Voorburg.

<

Seizoen 1966-1967

>

<

Seizoen 1967-1968

>

<

Seizoen 1968-1969

>

De zondag 1e Klasse A van de HVB was voor het seizoen 1968-1969 uit de volgende clubs samengesteld: DHBRK, Maasstraat, Marathon, OSC, SEP, Steeds Voorwaarts, SVH, Taurus, Valkeniers, VOGEL, Voorburg en WIK.

In het seizoen 1968-1969 stond het eerste elftal van De Valkeniers, voor aanvang van de laatste competitieronde, met één punt achter op koploper sv Voorburg. Toevalligerwijs stond op deze laatste wedstrijddag De Valkeniers-sv Voorburg op het programma. De Valkeniers behaalde een eclatante 4-0 zege en veroverde hiermee het kampioenschap van de zondag 1e Klasse A van de HVB.
Van de 22 competitiewedstrijden wist men er 14 te winnen, 5 gelijk te spelen en 3 te verliezen. Met 33 punten, en een doelgemiddelde van 49 voor en 24 tegen, eindigde men dus op de eerste plaats van de ranglijst.

<

Seizoen 1969-1970

>

Na het behaalde kampioenschap van vorig seizoen kwam het eerste elftal van De Valkeniers in het seizoen 1969-1970 uit in de zondag Hoofdklasse van de HVB. Helaas zou dit slechts een seizoen duren want na een beslissingscompetitie met Zwart Blauw en Duindorp SV, degradeerde De Valkeniers weer terug naar de 1e Klasse HVB.

<

Seizoen 1970-1971

>

De zondag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1970-1971 uit de volgende clubs samengesteld: BTC, Bunker Boys, DVC, DWO, Dynamo’67, HDV, NIVO, RCDH, Steeds Voorwaarts, Triomph, De Valkeniers en sv Voorburg.

<

Seizoen 1971-1972

>

De zondag 1e Klasse B was in het seizoen 1971-1972 uit de volgende clubs samengesteld: DHBRK, GSC, NIVO, Robin Hood, SEP, SOA, Steeds Voorwaarts, Taurus, Triomph, Valkeniers, Voorburg en Zwart Blauw.

<

Seizoen 1972-1973

>

De 1e Klasse A van de HVB van de zondagcompetitie was dit seizoen uit de volgende clubs samengesteld: DVC, Dynamo’67, LVSJ, RCDH, Robin Hood, SOA, Steeds Voorwaarts, Taurus, TEDO, Te Werve, Valkeniers en WIK.
De Valkeniers begon met een 2-0 overwinning op Taurus goed aan de competitie. Theo van der Berg en Tom Houselaar waren de doelpuntenmakers in deze openingswedstrijd.

<


Valkeniers 3 omstreeks 1973. Staand v.l.n.r. van der Kraan, John van den Berg, Hans Heijnen , Ben Lammers, Jan Borkus, Hein Bayer, John van der Berg en Nico Heijnen. Zittend van Asten jr.,  Fred Klaren, Leo Voorham, Flip Vissers en Roos.

Seizoen 1973-1974

>

<

Seizoen 1974-1975

Op 17 augustus 1974 werd door de Rijswijkse wethouder van Sportzaken, de heer Kortink, de eerste steen gelegd voor het nieuwe clubgebouw aan de Lange Kleiweg te Rijswijk. De werkzaamheden verliepen voorspoedig want al op 30 november 1974 werd het nieuwe clubgebouw van De Valkeniers door de heer P. Zoet feestelijk geopend.

>


Valkeniers 1 seizoen 1974/1975 op het terrein aan de Lange Kleiweg
Staand v.l.n.r.  E. Perrenet, Jan de Koning (trainer), L. Barnhoorn, W. Otto, P. Gleym, L. Thiery, A. Schouten, D. de Bruin, ??, Theo van den Berg, Hein Bayer, C. Tangel, J. Borkus, C. Barnhoorn, C. Boedijn en Groenewegen(grens)

Seizoen 1975-1976

In het jaar 1975 werd het “nietige” De Valkeniers, toen een weinig betekende afdelingsclub, ineens de meest besproken voetbalvereniging in de Haagse amateurwereld. Een storm van verontwaardiging ontstak n.l. toen bekend werd dat de pas 28-jarige ambitieuze trainer Aad de Mos werd aangetrokken voor het seizoen 1975-1976. Aad de Mos was in het seizoen 1974-1975 trainer van 1e Klasser Wilhelmus en was hiermee de jongste trainer in de top van het amateurvoetbal. Met de overgang van De Mos van Wilhelmus (1e Klasse KNVB) naar De Valkeniers (1e Klasse HVB) “daalde” de trainer maar liefst vijf Klassen! Vanuit de Haagse voetbalwereld kwamen er een stroom van geruchten en beschuldigingen, er zou n.l. flink worden betaald bij De Valkeniers.
Aad de Mos zelf wees al deze beschuldigingen van de hand. De Mos was benaderd door het bestuur van De Valkeniers, dat zeer ambitieuze plannen had. De club was pas van de “hel” (het complex aan de Rotterdamseweg te Rijswijk) in de “hemel” (nieuwe accommodatie aan de Kleyweg te Rijswijk) verhuisd en wilde deze vooruitgang rendabel maken door hoger te gaan spelen en daardoor meer publiek te trekken. Aad de Mos kreeg “carte blanche’ binnen de hele voetbalvereniging De Valkeniers en begon ook met de onderbouw van de club. Er werd een jeugdplan-beleid vastgesteld vanaf de welpen en geprobeerd zoveel mogelijk nieuwe jeugdleden aan te trekken.
De komst van toptrainer De Mos wierp al snel zijn vruchten af want ook de topamateurvoetballers Jan v.d.Berg (van RVC), Wim de Blok (van HMSH), Jan Linkerhof (van Wilhelmus), Daan Regeer (van ODB) en keeper Peter Meefout (van Laakkwartier) kwamen naar De Valkeniers.

Het eerste elftal van De Valkeniers werd in het seizoen 1975-1976 ingedeeld in de 1e Klasse A van de H.V.B (zondag) met als tegenstanders:  DUNO, DZS (De Zwarte Schapen), Groen Wit’58, Marathon, RCDH, SEP, SVH, Taurus, Te Werve, VDS, Wit Blauw RK en Zwart Blauw.
De favorietenrol van De Valkeniers voor de titel in deze 1e Klasse A viel toch nog zwaar tegen. Begin november zien we in de 1e Klasse A een vertekende stand. Valkeniers was met 13 punten uit 9 wedstrijden wel de koploper in de 1e Klasse A van de HVB, gevolgd door de nummer 2. DUNO (8-11), 3. SEP (8-10), Marathon (8-10) en Wit Blauw RK (8-10).
Begin maart 1976 staat De Valkeniers met 25 punten uit 16 wedstrijden nog steeds aan kop van de ranglijst. Nummer twee Te Werve had ook 25 punten vergaard maar had hier twee wedstrijden meer over moeten doen.

Uiteindelijk wist het team van Aad de Mos op zondag 9 mei 1976 toch de titel te veroveren. Op die dag moest De Valkeniers aantreden tegen De Zwarte Schapen op het Sportpark Ockenburgh bij Kijkduin.

Tegen de verwachting in slaagde De Zwarte Schapen er gedurende de eerste helft in het meer dan hypernerveus zijnde Valkeniers volledig in de verdediging te drukken. De thuisclub kreeg dan ook de meeste kansen maar De Valkeniers-keeper Peter Meefout voorkwam echter tot driemaal toe een vrijwel zeker tegendoelpunt. In de 40e minuut ging Meefout echter op een domme manier in de fout toen hij volkomen onnodig Jaap Toet van De Zwarte Schapen onderste boven liep. Het team van De Zwarte Schapen faalde niet vanaf de elfmeterstip en zodoende keek De Valkeniers bij rust tegen een 1-0 achterstand.
In de tweede helft nam De Valkeniers, handelend naar de in de rust verkregen tactische aanwijzingen van trainer Aad de Mos, het heft gelijk weer in handen. Dit resulteerde in de 77e minuut volkomen verdiend in de gelijkmaker, gescoord door Cees Metselaars. Het 1-1 gelijke spel was uiteindelijk voor De Valkeniers voldoende voor het kampioenschap in de 1e Klasse A van de HVB.
Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Hartman kwam er bij de gehele voetbalvereniging De Valkeniers alle opgepropte emoties naar buiten. Zelden was er bij de Rijswijkse club zo uitbundig een titel gevierd als op deze dag. In de kleedkamer knalden de doppen van de flessen champagne en waren de kratten bier niet aan te slepen.

 

Valkeniers 1975/1976  Staand v.l.n.r. Leo Barnhoorn, Aad de Mos (trainer), Pa de Bruin, Peter Honselaar, Leo Thierry, John Eckhardt, Hans Santpoort, Piet Aarsen, Aad Beumer, Daan de Bruin, Dick Waas, Dick Derwig en Guido Kappeteyn. Zittend v.l.n.r: Hein Bayer, grens Flip, Kees Metselaar, Jan Linkerhof, Toon van Nobelen, Wim de Blok, Peter Meefout en Daan Regeer. (foto’s van Jan Linkerhof)


              Valkeniers kampioen op 9 mei 1976 na een 1-1 gelijkspel bij DZS

De Valkeniers behaalde uiteindelijk 35 punten uit 24 wedstrijden, gevolgd door Te Werve (32 punten), SEP (32 punten) en Wit Blauw (31 punten).

Seizoen 1976-1977

Na het kampioenschap van het afgelopen sezoen debuteerde de bewoners van het schitterende complex aan de Lange Kleiweg in het seizoen 1976-1977 in de Hoofdklasse van de H.V.B. De Valkeniers raakte speler Jan Linkerhof kwijt aan v.v.Rijswijk maar konden de voetballers John Karelse (van Voorburg), Herman van der Wal (van RKDEO), Puck Hofland (van Texas DHB) en Gerard Duran (van Kranenburg) toevoegen aan de selectie.

De zondag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1976-1977 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, DWO, De Flamingo’s, GDA, GSC, HDV, Oliveo, De Ooievaars, OSC, Quick Steps, De Valkeniers, WIK en Wippolder.

In 1977 volgt er, mede door het aantrekken van wat nieuwe spelers, opnieuw promotie, nu naar de vierde klasse van de KNVB. De Valkeniers werden dit seizoen echter geen kampioen in de zondag Hoofdklasse HVB want dat werd De Flamingo’s met 37 punten uit 24 duels. De Valkeniers behaalde 34 punten (13x winst, 8x gelijk en 3x verlies) en een doelsaldo van 34 voor en slechts 15 tegen. Hiermee eindigde het team van trainer Aad de Mos op de tweede plaats in de Hoofdklasse HVB, die ook recht gaf op rechtstreekse promotie naar de KNVB.

Later hier meer…..

>

<

Ook het tweede en derde elftal van De Valkeniers werd dit seizoen kampioen. Met 35 punten uit 22 wedstrijden, en een doelsaldo van 42 voor en 14 tegen, werd De Valkeniers 2 kampioen van de Reserve 1e Klasse F van de zondag HVB.
Het 3e elftal won van de 22 competitiewedstrijden liefst 21 keer en speelde 1 keer gelijk. Met een indrukwekkend puntentotaal van 43, en een doelsaldo van 74 voor en 17 tegen, werden de Rijswijkers met een straatlengte kampioen van de reserve 3e Klasse K van de HVB.
En het hield dit seizoen maar niet op met kampioenen want ook De Valkeniers 8 werd dit jaar kampioen. Met 35 punten uit 20 duels, en een doelsaldo van 55-19, werd men kampioen van de Reserve 6e Klasse A.

Seizoen 1977-1978

In het derde seizoen van Aad de Mos bij De Valkeniers kreeg de kersverse debutant van de 4e Klasse weer met enkele spelersmutaties te maken. Jan Linkerhof keerde terug van v.v.Rijswijk en Cor van der Holst en Hans Overmeer kwamen van Wilhelmus. Gerard Durand vertrok naar Oranjeplein, Peter Meefout naar Wilhelmus en Cees Metselaar en John Eckhardt naar RKAVV.

De Valkeniers werd ingedeeld in de 4e Klasse B van de KNVB met daarin als tegenstanders: Alphen, ASC, BMT, De Flamingo’s, Paraat, Postalia, Randstad Sport, Sint Bernardus, SVLV, TONEGIDO en UDO.
In de eerste seizoenshelft beloerden SVLV, Tonegido en De Valkeniers elkaar om het “eremetaal” maar uiteindelijk zou het ambitieuze De Valkeniers op een teleurstellende zesde plaats eindigen. Van de 22 wedstrijden werden er 8 in winst omgezet, 6 gelijk gespeeld en 8 keer verloren. Hiermee behaalde het team van trainer Aad de Mos 22 punten en een doelgemiddelde van slechts 17 voor en 20 tegen.

Trainer Aad de Mos vertrok na dit seizoen naar RVC en hierdoor besloten ook veel eerste-elftal-spelers een heil ergens anders te gaan zoeken.

>

Seizoen 1978-1979

>

De zondag 4e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1978-1979 uit de volgende clubs samengesteld: ADO, ASC, Bernardus, Foreholte, Graaf Willem II VAC, Meerburg, MMO, SJC, UDO,  De Valkeniers, sv Voorburg en sv Wassenaar.

Door het vertrek van een groot deel van de selectie ging het sportief snel bergafwaarts met De Valkeniers. Van de 22 competitiewedstrijden wist men er slechts 1 te winnen, 9 gelijk te spelen en werd er 12 keer verloren. Met slechts 11 punten, en de doelcijfers 14-40, was het dan ook niet zo verwonderlijk dat het vlaggenschip van De Valkeniers op de twaalfde (en laatste) positie van de ranglijst van de 4e Klasse A eindigde. Hiermee was de degradatie naar de HVB-Klasse een feit.

Seizoen 1979-1980

>

Hoofdklasse van de HVB,  gevolgd door degradatie naar de 1e  klasse.

Seizoen 1980-1981

De zondag 1e Klasse A HVB was voor het seizoen 1980-1981 als volgt samengesteld: Duindorp SV, DVC, GSC, LYRA, NLS, OSC, Robin Hood, TAMUVONA, TEDO, Valkeniers, VVM en Zwart Blauw.

>

Seizoen 1981-1982

>

De 1e Klasse B van de HVB bestond in het seizoen 1981-1982 uit de volgende clubs; CWP, DVC, Marathon, NLS, Paraat, Postalia, Quintus, SVDHB, TAMUVONA, Valkeniers, VDS en VVM.

In een seizoen waarin VVM oppermacht was en uiteindelijk met 38 punten kampioen werd presteerde het vlaggenschip van De Valkeniers ook naar behoren. Van de 22 competitiewedstrijden werden er 11 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 8 verloren. Met 25 punten, en de doelcijfers 27-30, eindigde men op een keurige vijfde positie van de ranglijst.

<

Seizoen 1982-1983

>

De zondag 1e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1982-1983 uit de volgende clubs samengesteld: Concordia, Full Speed, sv International, Juventas, Marathon, OSC, Paraat, TAMUVONA, TEDO, Valkeniers, VDS en Wit Blauw RK.

<

Seizoen 1983-1984

>

De 1e Klasse B van de HVB-zondag was voor het seizoen 1983-1984 uit de volgende clubs samengesteld: CWP, DUNO, DVC, DZS (De Zwarte Schapen), Full Speed, GONA, GSC, Juventas, Marathon, Paraat, SOA en Valkeniers.

<

Seizoen 1984-1985

>

In het seizoen 1984-1985 was de zondag 1e Klaase B van de HVB uit de volgende clubs samengesteld: Azzurri, DUNO, DZS (De Zwarte Schapen), Graaf Willem II VAC, GSC, Juventas, Robin Hood, SEP, TAMUVONA, Valkeniers, VDS en Wit Blauw.

<

Seizoen 1985-1986

>

De zondag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1985-1986 uit de volgende clubs samengesteld: Azzurri, DUNO, Groen Wit’58, GSC, Juventas, OSC, REMO, SOA, SVDHB, SVH, de Valkeniers en Westerkwartier.

<

Seizoen 1986-1987

>

In het seizoen 1986-1987 was de zondag 1e Klasse A van de HVB uit de volgende clubs samengesteld: Archipel, Azzurri, DUNO, Graaf Willem II VAC, GSC, sv Kijkduin, Hsv Marathon, Paraat, SVH, De Valkeniers, VOGEL en Westerkwartier.

<

Het einde van R.k.v.v.  De Valkeniers:

Vanaf het seizoen 1987-1988 kon de voetbalvereniging De Valkeniers geen gebruik meer maken van haar accommodatie aan de Lange Kleiweg te Rijswijk. De gemeente Rijswijk had namelijk het complex van De Valkeniers nodig voor andere doeleinden. Als gevolg hiervan was er de afgelopen tijd gezocht naar een, voor alle partijen, aanvaardbaar alternatief die het bestuur uiteindelijk gevonden meende te hebben in een samenwerkingsverband met de voetbalvereniging Juventas.
Het merendeel van zowel de senioren- als de jeugd-afdeling besloten om deze stap te gaan zetten.

In 1987 vindt de verhuizing naar Juventas plaats, in eerste instantie voor twee seizoenen, en speelt men onder de naam Juventas/Valkeniers. Van de mogelijkheid om weer als zelfstandige vereniging te gaan spelen  wordt geen gebruik gemaakt. Vanaf seizoen 1989/1990 speelde Juventas/Valkeniers onder de naam JuVentas.

Heeft u nog meer historie, foto’s of andere informatie over de Valkeniers mail dan aub naar haagse.voetbalhistorie@gmail.com

Palmares Valkeniers

Kampioenschappen:
1942-1943 2e klasse A HVB
1951-1952 2e klasse A HVB
1954-1955 1e Klasse C HVB
1968-1969 1e klasse A HVB
1975-1976 1e klasse A HVB
1976-1977 Hoofdklasse HVB

Andere prestatie’s:

Parade der trainers bij De Valkeniers

1960-1961 ?
1961-1962 ?
1962-1963 ?
1963-1964 ?
1964-1965 J.H. Stal
1965-1966 ?
1966-1967 ?
1967-1968 ?
1968-1969 ?
1969-1970 ?
1970-1971 ?
1971-1972 ?
1972-1973 ?
1973-1974 Jan de Koning
1974-1975 Peter Zoet
1975-1976 Aad de Mos (kampioen 1e Klasse HVB)
1976-1977 Aad de Mos (kampioen Hoofdklasse HVB, promotie naar KNVB)
1977-1978 Aad de Mos
1978-1979 Jan Villerius
1979-1980 Martin Kloor
1980-1981 Martin Kloor en/of Cock Berwers
1981-1982 John Karelse
1982-1983 Daan Regeer
1983-1984 Daan Regeer
1984-1985 Bob Spee
1985-1986 Bob Spee / ? (a.i.)
1986-1987 Leo Barnhorn

Parade der voorzitters bij De Valkeniers

1926-???? ?
???? -???? Ed Born
???? -???? Deken Heemskerk
???? -???? C.Lafeber
???? -???? A.Zuijderwijk
???? -???? ?
???? -???? Piet Kroon
???? -???? Fred Otto
???? -1977Peter Zoet
1977-???? Piet Kroon
???? -???? Peter de Krijger
????-1982 Chris Dessing
1982-???? Gerard Wanders

Piet Kroon (eind jaren zeventig?)

Van 1926 t/m 1940 in het Hoornpark te Rijswijk

Kleiweg (nu S.W. Churchilllaan) te Rijswijk

de Fruitweg te Den Haag

Velden achter station Leidschendam / Voorburg

Noordweg te Wateringen

Hoornpark te Rijswijk

Rotterdamseweg te Rijswijk

Lange Kleiweg 2-4 (t.o. Visseringlaan) te Rijswijk

Ere-voorzitters De Valkeniers:

Ed Born
Deken Heemskerk

Ere-leden De Valkeniers:

J.F.Eysackers
Fred Otto
N.T.Veereschild
F.N.M Smulders

We zijn nog op zoek naar veel meer Ere-leden van Valkeniers

Leden van Verdienste bij De Valkeniers

A.J. Appelman
R.M. de Hoogd
A. v.d. Mosselaar
P. Vissers
W. Bakker
Q. Koevoet
Th. van der Ploeg
W. Warbout
J.J. Heemskerk
F.C. Kool
F.N.M. Smulders
A.M. Zoutman
K. v.d. Holst
J.D. Meys
J. Vissers
J. Kooper sr.
J.C. v.d. Holst
L.J. Janzing
A.C.M. Honselaar
G. de Vries
J.J. Otto
J.F.J. Hehemann
?
?
?

Zijn we nog naar op zoek………..